Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość danielp

Casio Timex Seiko co i dlaczego!

Rekomendowane odpowiedzi

Gość danielp

Szukam zegarka analogowego na bransolecie do 350zł

Jedyne firmy jakie znam i wiem ze są w miarę to Casio Timex Seiko (jestem zielony)

Jaka jest różnica miedzy tymi markami? Która według Was jest lepsza?

Zależy mi na dokładności i ciekawym eleganckim wyglądzie.

Podoba mi sie np. TIMEX T22232, TIMEX T2F081, SEIKO 5 AUTOMATIC SNK 621 PRESIDENT, SEIKO CHRONOGRAPH SND 191 P1

Takie dodatki jak datownik czy stoper nie są koniecznie aczkolwiek nie przeszkadzają.

Z tego co przeczytałem to kwarc jest dokładniejszy, a automat milszy dla oka zwłaszcza

gdy denko jest szklane i baterii nie potrzeba aczkolwiek dokładność jest już gorsza.

Jeśli napisałem coś nie tak to proszę mnie poprawić.

pozdrawiam serdecznie maniaków

Daniel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja powiem tak Timexa sobie podaruj zastanów sie nad seiko 5 automatic to naprawde dobry zegarek jak zata cene. Ma japonski mechanizm na 21 komieniach CAL.7S26 który jest całkiem niezły i wiamre dokładny. Ale zastanów sie nad zwiekszeniem o 100-150zł budzetu i mozesz juz wybrac cos lepszego npszykład jakiegos Orienta w automacie ponizej dam ci kilka propozycji tej marki:

Orient CET06001W

Orient BEM5L005CF

Orient 2EU00002BW

Orient 2EU03002DW

poprzegladj sobie te modele na necie!!

a jak nie chcesz automata to w kwarcu do 400zł wybiezesz sobie Adriatice jest to prawdziwa szwajcarska firma w przystepnych cenach:) Wybór nalezy do ciebie

Pozdro:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam bym timexa sobie odpuścił - strasznie delikaty wg użytkowników na forum.

Casio OK.

Seiko OK.

Co konkretnie - nie ma znaczenia - nie wybieramy miedzy lepszym czy gorszym mechanizmem...quartz to quartz- i w tym przedziale cenowym wszystko jest zbliżone.

Wybierz ten co Ci się podoba.......

Następny będzie bardzie przemyślany....bedziesz miał większe możliwości......i wiedzę.

PS

Najpierw przymierz w sklepie dany model jesli chcesz kupić na necie.....bo można się rozczarować....na zdjęciu fajnie, na nadgarstku już nie.

Ja tak miałem z Certiną DS Podium w automacie.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość danielp

Mieszkam w Irlandii (Dublin) i ceny zegarków są strasznie wysokie w porównaniu do tego co można na allegro u nas kupić, ale że wybieram sie za parę dni do Polski to szukam czegoś w necie, kupie a potem odbiorę sobie w Polsce :-)

Właśnie wróciłem z poszukiwań po sklepach i z tego co zauważyłem to oni w ogoóle tutaj nie mają Timexów :-) Z wyglądu podobają mi sie Seiko.

Napiszcie proszę czy warto kupować automat. Naprawdę automaty są tak niedokładne?

Czy są z nimi jakieś większe problemy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie ze warto kupic automat ,a z dokładnoscia nie jest tak wcale zle wszystko zalezy od mechanizmu a w seiko jest całkeim dobry :D wiadomo ze jak kupujesz podróbe to w srodku jest gówno chinskie a nie mechanizm i bedzie nie dokładny ale mialem seiko i naprawde dobrze sie sprawował!! . a czy sie psuje to zalezy od uzytkowania wiadomo ze jak bedziesz krecił wskazuwkami do tyłu czy np. przestawiał date miedzy 22-2 w nocy to sie cos moze zepsuc

pozdro:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napiszcie proszę czy warto kupować automat. Naprawdę automaty są tak niedokładne?

Czy są z nimi jakieś większe problemy?

Nawet jak tygodniowo przewali Ci o minutę czy dwie to nie tak dużo by rozpaczać :D

Samolot Ci przez to nie ucieknie a przestawienie jest dziecinnie proste:)

Tyle że kwarc robi tyle w rok.

Ja mam Casio w quartz'u ale G-Shocków innych nie ma :)

I dwa Seiko w automacie.....

Kocham je wszystkie - każdy ma swój urok.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość danielp

Postanowiłem że zostanę przy Seiko.

Teraz tylko który wybrać?

SEIKO Chronograph SND511 (kwarc)

SEIKO SNK607 AUTOMATIC (automat) mój faworyt!!

SEIKO AUTOMATIC /5/ (automat)

SEIKO AUTOMATIC SNKA01 (automat)

zegarki są ok? aukcja wporządku? oryginały?

Co o nich sądzicie? są jakiś różnice w mechanizmie miedzy tymi automatami?

Dziękuję za zainteresowanie :-)

Daniel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Nie wklejaj linków komercyjnych :!:

Wypowiem się, bo dwie aukcje są moje - wszystkie zegarki są oryginalne i wyposażone w ten sam mechanizm. Twojego faworyta SNK607 też posiadam (akurat nie jest wystawiony na allegro, bo nie zrobiłem zdjęć), jeśli będziesz zainteresowany, pisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość danielp

Na pewno sie odezwę :-) bo w końcu z pewnego źródła będzie :-)

a czy jest coś takiego jak SEIKO Chronograph SND511 ale z automatem a nie kwarcem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Niestety nie i w ogóle nie przychodzi mi w tej chwili do głowy żaden mechaniczny chronograf Seiko (w tych pieniądzach), wszystko kwarce :neutral: Mechaniczne chrono - tylko jakieś starsze Seiko lub linia Brightz ( cena ~ 2300$).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość danielp

Może być bez chronografu. po prostu sam zegar, ewentualnie jeszcze data.

Modele które podałem wcześniej są ładne aczkolwiek mają małą średnice tarczy ("zegara" a ten jest odrobinę większy i jak dla mnie zdecydowanie lepiej wygląda.

Macie jakieś pomysły?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość danielp

No i zapadła decyzja, jednak ubolewam ze to nie automat który bardzo chciałem mieć.

Niestety, automaty były albo za drogie albo za małe jak dla mnie.

SEIKO DAYTONA CHRONOGRAPH SND519

Bardzo podoba mi sie on wizualnie, jego wielkość jest dla mnie idealna.

Teraz tylko czekam do 1czerwca aż polecę do Polski a potem to już tylko wypatrywać paczuszki :-)

A automat to następnym razem :-)

SND519_4.jpg

Pozdrawiam

Daniel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.