Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

flawless

Podróbki w Grecji

Rekomendowane odpowiedzi

własnie wróciłem z tygodniowego urlopu i pomyślałem że się podziele może tutaj wrażeniami co do zegarków jakie tam można nabyć

generalnie to jak tam pojechałem to pomyślałem sobie że może sobie kupie właśnie jakąś tanią podróbke na tzw. faze jak wiadomo jest tam różnica czasu , a ponieważ nie chciałem w moim przestawiać to właśnie pomyślałem o jakiejś lokalnej replice

szybko jednak mi się odwidziało

czemu ?

bo te tanie są tak tandetne że aż wstyd to na ręke zrobić , a te w miare porządne kosztują ok 100 euro co wcale małym wydatkiem nie jest jak na jakąś podróbe z którą nie wiadomo co wogle zrobić jak sie popsuje

można zauważyć 2 półki cenowe jeśli chodzi o podróby

10-20 euro

te zegarki są po prostu koszmarne i wyglądają tragicznie , koperta wogle taka sama różnią sie tylko logo i np pisze VACHERON CONSTANTIN , a pod spodem JAPAN MOVT

albo tez śmiesznie wyglada jak pisze BREITLING AUTOMATIC CHRONOGRAF a pod spoedem wielkie QUARTZ :)))

normą też w tej półce cenowej są nie działające małe kółeczka od chronografu będące wyłącznie ozdobnikami no i co za tym idzie nie działające przyciski koło koronki

drugą półką cenową są zegarki za 80-100 euro

i tu już widziałem :

BREITLING

OMEGA

IWC SCHAFFHAUSEN

A.LANGEMAHNS & SOHNE

PANERAI

PHILIPPE PATEK

ROLEX

CORUS

BVLGARI

TAG HEUER

są to automaty , sprzedawca mówił nawet jaki werk ale zapomniałem , gość był dość obeznany z tematem i od razu zaznaczał że to repliki , nie był na tyle bezczelny żeby mówić że to orginał

choć to tez zależało od sklepu , np w jednym gościu mi mówił że zegarek D-Watch który trzymałem w ręce jest szwajcarem , gdy jak byk pisało na tarczy made in japan :)

no ale wracając do tych automatów , to niestety ale wśród aukcji na alegro i zdjęciach na tym forum widziałem właśnie kilka tych modeli

zauwazylem jeszcze jedną rzecz , nagminne że w tych replikach małe cyferblaciki od chronografu służą po prostu jako data dniowa (dni tygonia ,miesiaca itp) - widać tansyz jest taki mechanizm niż chronograf

szkoda tylko że na tych zegarkach pisze ze posiada chronograf , a go nie posiada - wyglada to przypalowo

radze wiec uwazac na to co sie kupuje , i omijac podrobki szerokim łukiem

pozdraiwam moze komus pomoglem

MUZZY IN GONDOLAND

...Sylvia tells them to wait in the tool shed for her to come to them with food and clocks for Muzzy (who eats them)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Największym morałem płynącym z Twojego opracowania jeśli tak to mogę nazwać jest to iż dokonałeś właściwego wyboru i nie kupiłeś tego szmelcu - nie dosyć że zaoszczędziłeś trochę kasy to jeszcze zdobyłeś jak to się mówi "własnego rozumu" :) tak że gratuluję właściwej decyzji i nie wspierania rynku podróbek poprzez ich zakup bo jak wszyscy wiemy gdyby nikt ich nie kupował nie było by ich po co produkować... :)a lepiej mieć tańszy oryginał niż "droższą" podróbkę... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tzn to nie jest tak ze ja pojechalem do grecji z zamiarem kupienia repliki z ktora sie potem bede w polsce lansowal , chcialem sobie kupic tak na zajawke zegarek 'urlopowy' z powodu zmiany czasu :)

niestety te za 10e sie nawet do tego nie nadawaly , a te za 100e byly w tym celu za drogie

nie mam zamiaru na "powaznie" chodzic w podrobie

MUZZY IN GONDOLAND

...Sylvia tells them to wait in the tool shed for her to come to them with food and clocks for Muzzy (who eats them)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Beck

proponuje abys zapoznal sie z strona tajmwatch.com maja tam wlasnie pelna game roznorakich replik, tak jak piszesz w wiekszosci zamiast chronografu wystepuje poprostu kalendarz. Ale najwieksze zdziwienie budzilyby we mnie osoby kupujace np replike tissota bodajrze model txl, mozna trafic, bardzo ladny orginalny taniej niz tam jest jakis shit, made in china

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o kurde to tak wolno ?

MUZZY IN GONDOLAND

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie rozumiem tego, że można w ogóle zastanawiać się nad zakupem podróbki :|

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:evil: Mając zajawkę na zegarek urlopowy kup sobie Citizena na ebay albo jakiegoś Casio czy Perfecta ale nie podróbę. NIC nie usprawiedliwia kupowania podróby, to przejaw buractwa i matołectwa :evil:

"A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie planuje i nie mam zamiaru kupowac podróby

MUZZY IN GONDOLAND

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.