Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Casio DW-6900

Instrukcja obsługi do Casio G-Shock DW-5900

Rekomendowane odpowiedzi

Podajcie jakąś stronę w necie, gdzie jest instrukcja obsługi do modelu Casio G-Shock DW-5900.

Kobiety! Zwłaszcza te z Electra Luminescent Backlight...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Nautica

1288 / 1289 te moduły powinny byc odpowiednie !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie zapytanie i prośbę. Help! Sprawa jest tej postaci, otóż: w jednym z moich modeli już vintage Casio G-Shock DW-5900C-9V ciągle występuje ten sam problem. Nie ma sygnału przechodzenia do innych funkcji w trybie MODE ( SELECT ) i nie ma sygnału alarmu i sygnału pełnej godziny. Jest tylko graficzne przedstawienie w postaci migających kółeczek ( to powinno być sprzężone z sygnałem alarmu ). Rozebrałem więc ten zegarek. Wyjałem podzespoły ( moduł ), dokładnie wyczyściłem i zainstalowałem ponownie w obudowie i znów to samo. Cisza. Bateria jest nowa, więc to nie z winy baterii ten brak sygnału. Zegarek jest nowy. Moduł też ( Made in Japan ). Sygnał się pojawia, ale tylko wtedy, gdy dekiel jest bardzo lekko przykręcony śrubkami ( grozi to dekompresją zegarka, gdyż są wtedy szczeliny, między deklem, a obudową. Może to wina uszczelki, która jest zbyt gruba, albo tej malutkiej sprężynki, która wystaje z modułu i dotyka do dekla? Już sam nie wiem. Mam nadzieję, że to tylko to i sam to naprawię i że wina nie leży gdzieś głębiej w podzespołach? Zachodzę więc w głowę, co to może być za szkopuł? Kurna wkurzające to jest! Może ktoś się wypowie? Bardzo bym prosił o jakieś sugestie. Dzięki. :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W jakimś moim starym Casio zmieniałem baterię i zapomniałem włożyć wspomnianą przez Ciebie sprężynkę - wtedy też zegarek nie wydawał żadnych sygnałów. Wystarczyło zainstalować jeszcze raz sprężynkę i wszystko wróciło do normy. Może wizyta u rozgarniętego zegarmistrza coś pomoże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MariuszA dzięki za podowiedź. Chyba tak zrobię, czyli skorzystam z zegarmistrza. Sprężynka jest w środku na swoim miejscu. Sam ją zainstalowałem, bo znam się trochę na tym;) Niestety jest chyba za krótka, albo wina tkwi gdzieś głębiej w podzespołach. Możliwe, że trzeba go będzie dać do fachowca. :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.