Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Mumin

Casio i podświetlenie tarczy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Mumin

Przymierzam się do zmiany zegarka. Chciałbym pozostać przy Casio bo je lubię i mi się podobają, ale mam taki dylemat. Postanowiłem kupić zegarek analogowo-cyfrowy (idealnie gdyby to mógł być Waveceptor), ale nie jestem pewien jak jest z podświetlaniem tarczy w takich zegarkach. Tato ma takiego Waveceptora:

http://www.zegarki.com.pl/wva109hde2bv-casio-p-12235.htm

Tam jest podświetlana tylko ta część cyfrowa, a mi by bardziej zależało na tym żeby tarcza była podświetlona, tak jak w Timexach Indiglo. Czy Casio ma jakiś Illuminator z tarczą?

Najbardziej pasowałby mi ten model:

http://www.zegarki.com.pl/wva230de2av-casio-p-8159.html

ale też nie wiem jak u niego z podświetlaniem.

Czy ktoś jest mi w stanie coś podpowiedzieć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość dj Bartas

Witam kolego ciężko bendzie dostać casio z ilminatorem wiekszość casio co teraz produkuja maja diody led wiec szkoda pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba każdy model ma dwie diody podswietlajace tarczę tylko że to podswietlenie nie jest zbyt silne i trwa krotko.Jest jeden model "nurek" z naprawde silnym podswietleniem tylko że to nie model analogowo-cyfrowy ani też waveceptor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mumin

Ok, dzięki za odpowiedzi. Dobrze, że mają chociaż diody bo właśnie nie byłem pewny czy mają cokolwiek. A jak myślicie, lepiej wziąć takie Casio z diodami czy Timexa z Indiglo? Która marka jest lepsza? Bo nie siedzę na co dzień w zegarkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak juz taki wybór to brałbym Casio.Widze ze zalezy ci głownie na podswietleniu to najlepiej porównać w sklepie w jakims ciemnym miejscu ale i tak przy tym swiatelku czy to timexa czy casio gazety nie przeczytasz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mumin

Nie o to chodzi.:) Tylko mam teraz cyfrowego Illuminatora i to podświetlenie to bardzo pomocna rzecz w nocy. Inaczej nie bardzo jest jak sprawdzić godzinę. Jeśli te diody w tarczowych Casio pozwolą odczytać godzinę to nie ma problemu, nie będę się na Timexa oglądał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ostatnio wymieniłem Mudmana na GW1310. W GW 1310- zegarek analogowo- cyfrowy, podświetlenie realizowane jest za pomocą dwóch białych diod LED. Są dosyć jasne, bez problemów odczytasz godzinę na zegarku analogowym, problem jest z odczytem wskaźników cyfrowych.

Przy wyborze zegarka podświetlenie i odczyt godziny w warunkach nocnych był dla mnie ważny !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mumin

Dzięki, o taką informację mi chodziło. :) W takim razie mogę spokojnie kupować Casio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.