Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość vichek1966

OMEGA SEAMASTER I JEJ BEZEL - A RACZEJ TRWAŁOŚĆ JEGO P

Rekomendowane odpowiedzi

Gość vichek1966

Czy zdażyło się komuś z szanownych klubowiczów zdobyć wiedzę na temat bezela w omedze seamaster np. james bond seria.Dręczy mnie pytanie jak żywotna jest farba na nim i po jakim czasie zaczyna się ścierać????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli go nie zarysujesz o coś twardego to od sweterka raczej się nie wytrze...Miałem ten zegarek i po roku noszenia śladu nie było.Nie wiem jak będzie wyglądał za 15 lat,ale sporo egzemplarzy na allegro jest w tym wieku i są w stanie bdb.Zresztą zawsze można wymienić ramkę na nową w serwisie jak i odnowić kopertę i bransoletę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze starosc farba nie zejdzie. Przy codziennym uzytkowaniu nic sie nie dzieje i nie ma najmniejszych sladow zużycia.

Jedynie uderzenie w cos twardego moze uszkodzic wkladke. Ale nie na tyle, zeby od razu ja wymieniac. Nie wiem jak w SMP, ale w PO nie wymienia sie wkladki, a caly bezel. Domyslam sie ze tu jest podobnie.

Bardzo rzadki widok, szczerze to widzialem 2 razy rysy na bezelu.

Ale nie powiem, dodaje to charakteru. :smile:

DSC_0097.jpg

zdjecie: john wilson

wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vichek1966

Dziękuję za opinie Koledzy. Nie przepadałem jak dotąd za zegarkami ze złoconą kopertą itp...Lubię jak wszystko wyciera się tak samo - jak kamień np...Tylko , że kamień taki się już urodził - a zegarek stworzył człowiek.Może więc to i racja, że jak się trochę coś zarysuje to zyskuje charakteru.Ważne żeby mechanizm wciąż imponował precyzją... Tak czy siak - dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.