Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość McIntosh

IWC Ingenieur Vintage

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj, wysiadając z samochodu, niechcący przejechałem zegarkiem po karoserii i uszkodziłem antyrefleks. Szkiełko do wymiany :/, na szczęście koperta nie ucierpiała i nadal jest w stanie perfekcyjnym, wolnym od rys, uff. Muszę być jednak bardziej ostrożny.

Jestem zdruzgotany. :D :D

Czas jest moim sprzymierzeńcem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariuszu, super nabytek, szczere gratulacje. Dopiero dziś zauważyłem twój post. Kilka dni temu byłem bliski przymiarki inge w OCDC, zrezygnowałęm tylko dlatego, że chyba bym się już od niego nie uwolnił. Ciekawa postawa IWC. Jeszcze raz gratuluję

St. Ostrowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh
Jestem zdruzgotany. :):P

Nie ma powodu. Zegareczek jest już po naprawie u producenta i w przyszłym tygodniu wraca tam, gdzie jego miejsce czyli ma moją rękę :) ...

post-0-0-00366000-1331078239.jpg

Mariuszu, super nabytek, szczere gratulacje. Dopiero dziś zauważyłem twój post. Kilka dni temu byłem bliski przymiarki inge w OCDC, zrezygnowałęm tylko dlatego, że chyba bym się już od niego nie uwolnił. Ciekawa postawa IWC. Jeszcze raz gratuluję

Dzięki. A postawa IWC rzeczywiście piorunująca. Dobrze się stało, że powstała kolekcja Vintage tym bardziej, że jest jeszcze trochę historycznych czasomierzy do których warto byłoby nawiązać - np. Big Pilot z 1940 roku, Mark XI, nie mówiąc już o Grande Complication w wydaniu kieszonkowym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh
Mariusz ... a kto napisał : "Flecken waren auf dem Glas ?" Serwis IWC w Szwajcarii ?

szybkę wymieniono czy oczyszczono ze wspomnianych "Flecken"?

piotrek

Żebym to ja jeszcze znał niemiecki :). Sugerujesz, że szkiełko zostało oczyszczone, a nie wymienione ?. Wydaje mi się, że to chyba szwajcarski serwis dokonał wpisu, ale z tego co wiem, to zegarek był wysłany do Schaffhausen - bezpośrednio do producenta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie ma powodu. Zegareczek jest już po naprawie u producenta i w przyszłym tygodniu wraca tam, gdzie jego miejsce czyli ma moją rękę :P ...

post-8188-0-13761400-1331078276.jpg

Dzięki. A postawa IWC rzeczywiście piorunująca. Dobrze się stało, że powstała kolekcja Vintage tym bardziej, że jest jeszcze trochę historycznych czasomierzy do których warto byłoby nawiązać - np. Big Pilot z 1940 roku, Mark XI, nie mówiąc już o Grande Complication w wydaniu kieszonkowym.

zegarek jest znowu nowy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Piotrek,

dzwoniłem dzisiaj do Szwajcarii. Szkiełko zostało wymienione wraz z uszczelkami. Plama (niem. fleck) o której piszesz, też powstała z mojej winy. Gdy uszkodziłem antyrefleks, zacząłem kombinować w tej swojej zakutej głowie jak zniwelować powstałe uszkodzenie. Użyłem więc pasty, która spowodowała rzeczoną plamę w miejscu rysy. Pewnie magicy z IWC zastanawiali jakim cudem coś takiego powstało na powierzchni szkiełka. Nie przewidzieli, że właściciel zegarka to pomysłowy koleżka, któremu nie zawsze udaje się uzyskać takie efekty jakich by oczekiwał :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.