Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Sobotta

Tissot PRC200 -czy w tej cenie (1300) jest coś ciekawszego

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Sobotta

witam,

Poszukuję zegarka (jak większość w tym dziale :-) ) w celu zakupu.

1) Zegarek powinien pasować do garnituru (więc g-shock raczej nie wchodzi w grę ;-) ), czyli prosty, elegancki, raczej cienki zegarek.

2) Biała tarcza (przyzyczaiłem się od niepamiętnych czasów czyli od nadal użytkowanej Ceriny Attack).

3) Koniecznie szafirowe szkło.

4) Konieczenie minimum WR 100.

5) branzoleta stal lub tytan (byle nie pasek - przykre doświadczenia :-( )

6) solidnego automatica nie dostanę w cenie do 1300pln (górna granica), więc zapewne zostaje jedynie quartz (przeboleję).

Przeglądając fora i sklepy znalazłem TISSOT PRC 200 T17.1.586.32

TissotT17158632_big.jpg

W zasadzie ten zegarek posiada wszystko czego oczekuję od zegarka.

Jedyne (małe) minusy to quartz (ale tego chyba z moim budżetem nie przeskoczę), oraz chronograf (całkowicie niepotrzebny dodatek). Jest wersja PRC 200 bez chronografu, ale wygląda ona inaczej i niewiele (wg mnie) przypomina PRC 200 ze zdjęcia (tarcza nie jest biała tylko 'stalowa', a i wizualnie wydaje się nieco 'grubszy' ).

Czy istnieje zegarek spełniający w/w 6 punktów ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash
6) solidnego automatica nie dostanę w cenie do 1300pln (górna granica), więc zapewne zostaje jedynie quartz (przeboleję).

Żartujesz chyba, prawda ? Poszukaj dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MOD: DZIAŁ BAZAR SIĘ KŁANIA..... ALBO PISZ NA PM

p.s. jezeli chodzi o zegarek to garnituru to według protokołu dyplomatycznego tarcza zegarka oraz pasek powinny byc czarne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Sobotta
Żartujesz chyba, prawda ? Poszukaj dobrze.

Czy znasz stronę z cenami w pln, na której można wybrać typ mechanizmu ?

Przejrzałem aktualną (tak mi się wydaje) ofertę Atlantic, Roamer, Tag Hever i Tissot. W cenie do 1300pln nie znalazłem ŻADNEGO zegarka, który spełniał by wszystkie 6 punktów podanych w pierwszym poście. Najbliższej jest Tissot PRC200.

Może coś przegapiłem?

Może warto spojrzeć na produkty innych firm?

jezeli chodzi o zegarek to garnituru to według protokołu dyplomatycznego tarcza zegarka oraz pasek powinny byc czarne

Na szczęście nie pracuję w dyplomacji, a z czarnym zegarkiem z czarnym paskiem czułbym się niezbyt dobrze. Ostatecznie to w pierwszej kolejności właścielowi powinien podobać się zegarek :wink: Tak więc kolor czarny jest przeze mnie nie do zaakceptowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.