Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Lawnowerman

Co oznacza litera G (czerowna) na wyświetlaczu G-Shocka?

Rekomendowane odpowiedzi

Przykładme jest DW6600 - miałem takie z G i bez...

Jaka jest różnica?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wizualna. niektore G robione za z jakims ksztaltem na podswietleniu, a niektore nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tomekk
wizualna. niektore G robione za z jakims ksztaltem na podswietleniu, a niektore nie.

dokładnie- głównie estetyka, chociaż wersje limitowane często miały specjalne grafiki na wyświetlaczach, a standardowe modele zazwyczaj ich nie posiadały, lub miały inne charakterystyczne dla modeli podstawowych

grafika jest "nadrukowana" (pieron wie co to jest dokładnie nie znam technologi produkcji),

na takiej białej płytce nad panelem elektroluminescencyjnym(pod wyswietlaczem), i można ja nawet przełożyć z jednego modelu do innego, ja tak zrobiłem- ze zniszczonego dw-6620 przełożyłem skorpiona do zwykłego dw-6600 i pięknie działało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pociagne temat zeby nie zaklac nowego. Zastanawia mnie co oznaczaja koncowe oznaczenia w modelach Frogmanow i czy rzeczywiscie modele z roznymi koncowkami bardzo sie roznia. Dokladnie chodzi mi o model GW-200TC-2DR i ten sam model z koncowka 2JR. Drugi to LIMITED EDITION 2005 TRIPLE CROWN OF SURFING NORTH SHORE HAWAII. Czy pierwszy takze? Z materialow jakie znalazlem wychodzi na to, ze tak. Cenowo wychodzi atrakcyjnie jako limitowana edycja (okolo 200$). Z gory dziekuje za odpowiedz.

Edit: i jeszcze jedno pytanie. Mianowicie czy jest mozliwosc zakupow na casio.jp podobnie jak na ebayu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tomekk
Dokladnie chodzi mi o model GW-200TC-2DR i ten sam model z koncowka 2JR

to ten sam model, tylko 2jr to edycja japońska

(notabene nie zdziwił bym się, gdyby jakość wykonania była lepsza- japończycy to wymagający klienci)

czy jest mozliwosc zakupow na casio.jp podobnie jak na ebayu?

nie zabardzo, ale dokładnie to sobie doczytaj właśnie na casjo.jp :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to daje do myslenia. Roznica w cenie to mniej wiecej 50$. Jest chyba na w klubie posiadacz tego zegarka. Jesli mozesz to sie odezwij i napisz jaka masz wersje.

Co do doczytania na casio.jp to moze byc problem bo nie wiem nawet gdzie zmienic jezyk na angielski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tomekk

http://www.google.pl/search?hl=pl&lr=&...ces&spell=1

z tego co wyczytałem z ich złośliwego bełkotu to roznica jest taka, że "J" idą na rynek japoński, a "D" na resztę świata, w jakości nie ma różnicy

cena jest różna z uwagi na ilość szt, i tym samym wartość kolekcjonerską

na przykładzie dawn blacka gw-225a pokażę jedną z różnic kolekcjonerskich:

mój gw-225a-1dr przyjechał w takim pudełeczku:

post-0-0-56521100-1330874402.jpg

a japońska wersja gw-225a-1jf pakowana jest tak:

post-0-0-99172400-1330874403.jpg

nie wiem czy to przypadkiem nie jedyna różnica, bo na kopercie oba posiadają tylko

oznaczenie gw-225a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O modelu czy likimotwnej kolekcji swiadcza literki przed drugim myslnikiem. Np. GW-225A jest na 25 lecie, a GW-225 jest zwykly, DW-5600E jest standardowy, a DW-5600EH jest limitowanym dla Eric Haze. Po drugim myslniku jest kolor typu 1-czarny, 7-bialy, a potem literki ktore czasem cos znacza, a czasem nie. wlasnie wersja na rynek jeden albo nie, info ze z fabryki a albo b (bo niektore modele tlucza rozne fabryki czyli linie produkcyjne), ale generalnie nie sa to juz znaczace dane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
grafika jest "nadrukowana" (pieron wie co to jest dokładnie nie znam technologi produkcji),

na takiej białej płytce nad panelem elektroluminescencyjnym(pod wyswietlaczem), i można ja nawet przełożyć z jednego modelu do innego,

A można ją w ogóle usunąć ?

Zegarek będzie działał bez tego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tomekk
A można ją w ogóle usunąć ?

Zegarek będzie działał bez tego?

działać powinien, tylko nie wiem jak będzie wyglądał wyświetlacz, bez tej białej podkładki, chyba, że coś tam wsadzisz zamiast tego, jakieś białe coś bez tego nadruku

poza tym rozkręcanie modułu to też trochę samobójstwo, bo po rozłożeniu okazuje się, że było tam oprócz części które sam zdemontujesz kilka które wypadły nie wiadomo z kąd i nie wiadomo gdzie je wsadzić

to jak przy naprawie samochodu- jak się nie postarasz, to wiadro części które zostaje zawsze możesz na allegro sprzedać :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tomekk
Np. GW-225A jest na 25 lecie, a GW-225 jest zwykly,

no chyba raczej GW_225 jest na 25 lecie, a GW-200 jest zwykły, a może się mylę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz racje Tomekk. koncowki 25 swiadcza o modelach anniversary. Ale zasade ogolna chyba podalem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To pytanie do eksperta.

Można usunąć te "G" czy nie? :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość feleksc

sprzedawca na alledrogo upierał sie ze

tak tuninguje sie G

ponoć jest to naklejka, kalkomania

i dowolnie mozna to zmieniac

tak samo jak kalkomania zmieniajacy zwykły wyswietlacz w negatyw

-nie wiem ile w tym prawdy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tomekk

no można tylko trzeba rozebrać moduł, a konkretnie usunąć wyświetlacz, co może zaowocować tzw. zj...niem zegarka

ale próbować można, i ma szanse powodzenia w sprawnych rekach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no można tylko trzeba rozebrać moduł, a konkretnie usunąć wyświetlacz, co może zaowocować tzw. zj...niem zegarka

ale próbować można, i ma szanse powodzenia w sprawnych rekach

Sam tego nie zrobię.

Zaniosę do Zibi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam skorpiona i to odroznia mojego kozackiego 6620 od zwyklego 6600

z tego miejsca podziekuje easyriderowi ze mi go sprzedał , oraz tomkkowi za doradzanie ;)

MUZZY IN GONDOLAND

...Sylvia tells them to wait in the tool shed for her to come to them with food and clocks for Muzzy (who eats them)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tomekk
z tego miejsca podziekuje easyriderowi ze mi go sprzedał , oraz tomkkowi za doradzanie ;)

nic tak nie chwyta za serce, jak fakt, że ktoś jest zadowolony, dzięki twojej radzie :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spoko jest druga sprawa tylko wymaga zręcznego przekonania mnie że poczyniłem dobrze ;)

znajdziesz w innych topicach

MUZZY IN GONDOLAND

...Sylvia tells them to wait in the tool shed for her to come to them with food and clocks for Muzzy (who eats them)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ktoś ma kontakt do Netrunnera w sensie maila albo tel. ?

Skrzynka jest pełna...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.