Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

need44

ZentRa Cyma?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Znalazłem niedawno na Ebay taki oto zegarek, swoją drogą całkiem tanio sprzedany:

e132_1.JPGeaec_1.JPG

Nieco mnie zdziwiło podwójne nazewnictwo, a dokładniej związki firmy ZentRa z Cymą. Zacząłem grzebać i potwierdzenie tego mariażu mamy tutaj: http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi...&1161788418 , niemniej jednak nie znalazłem żadnych konkretów.

Czy ktoś wie coś bliżej na ten temat, tzn. w jakich latach i co łączyło te firmy, czy Cyma dostarczała tylko mechanizmy?

Pozdrawiam

Nikodem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jak? Nikt nic nie wie w kwestii związku w/w firm? Dodam tylko z przykrością, że niestety nie ja kupiłem zegarek ze zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zentra była nie tylko producentem, ale też holdingiem handlowym (ZentRa-Garantiegemeinschaft e.V). Zentra Cyma i Zentra Savoy (logo i werki Hamiltona) wymyślono by drogie Szwajcary lepiej się sprzedawały w Niemczech.

J.

Jacek Tomczak - Janowski

-=WSzA=-

Warsztat Szyderstwa Artystycznego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

kiedy, orientacyjnie, Zentra przeszła z logo typu jakby (stylizowane Z) "3entRa" na "ZentRa"?

Dzięki!

Lubię stare zegarki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lata 50- te to jeszcze stare logo. "ZentRa "pojawila  sie w 60- tych. dokladniej niestety nie jestem w stanie pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.