Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

aronus

Jak zdjąć bezel z komandira?

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie takie pytanie: Jak zdjąć bezel z komandira/amfibii ? Kąbinuję jak koń pod górę i coś mi nie idzie :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio zdejmowałem z amfibii - wystarczyło podważyć w miejscu łączenia bezela z kopertą. Ja użyłem do tego nożyk do otwierania kopert oraz śrubokręt zegarmistrzowski. Po podważeniu bezela włożyłem w otwór śrubokręt a nożyk przesunąłem po obwodzie i bezel sam zeskoczył. Coś jak zdejmowanie opony z felgi :mrgreen: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znaczy się trzeba najpierw użyć brutalnej siły, a potem to już z górki. OK dzięki Kadarius

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
najpierw użyć brutalnej siły

bez jaj :mrgreen: nie jest tak źle! Ale jak zegarek załapał trochę kurzu, piasku i wody to może nieźle trzymać, ale bezel schodzi całkiem łatwo jeśli użyje się długiego śrubokręta i nożyka. Dajcie mi punkt podparcia a poruszę Ziemię! (Galileusz). Sprawę może ułatwić unieruchomienie koperty w imadełku do kopert ale i bez tego się uda!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ważne! w miejscu podważania naklej taśmę przeźroczystą abyś nie podrapał koperty. Chyba że już za późno :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to nawet nie tyle taśmę klejącą podkładałem, a nawet kartonik co by szkód nie narobić, ale bezel tak mocno siedzi, że na razie się poddałem. Bezel tak zasyfiały, że nawet go obrócić nie mogę :shock: Właśnie po to chcę go zdjąć, żeby wyczyścić połączenie, żeby się obracał. Wrócę do prób jak odzyskam czucie w palcach :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zegarek jest szczelny powinno pomóc umycie go pod kranem, wtedy wypółka się trochę brudu i bezel lżej zejdzie

w każdym razie u mnie podziałało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za porade. zdjalem sobie bezel z komandira i przeczyscilem, poniewaz odwrotnie niz u aronusa krecil sie za luzno. teraz chodzi z oporem i utrzymuje pozycje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odgrzewam kotleta bo znalazłem fajny filmik dotyczący demontażu bezela - żeby obejrzeć kliknij

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.