Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

snake_08

Superluminova

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów!

Chciałbym się dowiedzieć czy można gdzieś kupić masę świecącą (np superluminovą lub jakąś inną ) i jak się ją nakłada oraz ile kosztuje.Chciałbym ją nałożyć na lunetę mojego zegarka (w punkcie na godz.12)ponieważ została wypłukana lub też wypadła.

Za pomoc z góry dziękuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za link a coś w Polsce czy można coś takiego kupić np u zegarmistrzów .W Bydgoszczy bardzo trudno poszukać dobrego zegarmistrza ,przeważnie zakres ich napraw kręci się w okół wymiany baterii lub pasków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...podniosę temat ...może ktoś ma parę kropelek jakiejś masy świecącej na zbyciu ...chętnie kupię...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobrym zamiennikiem jest farbka luminescencyjna do modeli firmy Revell - szukaj w sklepach modelarskich.

również nadaje się farbka do spławików ze sklepu wędkarskiego.

dużo taniej niż profesjonalne środki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie korzystałem ale chyba warto spróbować, tym bardziej że kolorów jest cała gama.

facet pisze, że proszek jest półproduktem do niemal wszystkiego.

więc farbkę można wówczas zrobić samemu, ale jak podkreśla nie powinny bazować na wodzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

POwitoł

A miał ktoś może styczność z proszkami świecacymi od tego sprzedawcy:

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=319162

Mam sznur kulek epoxy z zatopionym tym proszkiem przytroczony do latarki. Szybko tracą na jasności, ale w całkowitej ciemności w nocy spokojnie je widać.

Do superluminowy jednak temu daleko. Musiałbyś sprawdzić, czy ci takie świecenie odpowiada.

porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl

Z pamiętnika strapmakera amatora :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...kupowałem proszek u gościa i wpełni się zgadzam z moim przedmówcą - świeci jasno ale krótko ...jakby to powiedzieć szału nie ma ale za te pieniądze :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.