Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość ACP

Co kupić w cenie do...

Rekomendowane odpowiedzi

Gość ACP

Witam Wszystkich po mojej dłuższej nieobecności na forum.

Po 4 latach użytkowania tytanowego automatu Wostoka przyszedł czas na zmiany. A był to tak:

Ruski zegarek, pływałem w nim, nosiłem codziennie, sprawował się bez zarzutów gdy to jakieś 3 miesiąc temu spadł mi z szafki (jakieś 1,5m). Od tamtej pory zaczął kosmicznie przyspieszać, tudzież zatrzymywać się bez ostrzeżenia robiąc mi przykrą niespodziankę. Zaniosłem go do jednego z warszawskich zegarmistrzów, podobno było coś nie tak z włosem. Usterka została usunięta, fakt że zegarek wymagał jeszcze małej regulacji ale to nie był już problem. Historia skończyła by się dobrze gdyby nie fakt że pękł ząbek służący do blikowania bransolety. Fakt, że działa jeszcze zewnętrzna klamra która z powodzeniem spina bransoletę pozwalając nosić zegarek bez obaw że zginie, ale wykorzystałem ten fakt do podjęcia decyzji o kupnie nowego czasomierza.

I tu pojawia się właściwy temat mojego postu.

1. Lubię zegarki klasyczne (posiadające wskazówki, nie wyświetlacze) ale "uspotrowione" wzory jak dla pilotów, z dużym szkiełkiem (nie lubię gdy cyferblat ginie gdzieś w ogromie metalowej koperty. Chcę też by zegarek miał datownik (ten może być cyfrowy (wyświetlany na ekraniku), fajnie byłoby gdyby miał jakieś fajne gadżety jak tachometr, termometr z kompasem, nastrajanie się dzięki falom radiowym czy coś podobnego... Oczywiście nie wszystko to na raz:D

2. Może to być automat lub kwarcowy ale chyba ze wskazaniem na to 2 ze względu na doświadczenia z wostokiem.

Jednym słowem potrzebna mi fajna busola dość "solidna" ze względu na charakter moich studiów-częste wyjazdy terenowe, trudne warunki atmosferyczne.

3. Cena jaką mogę zapłacić to 400-500zł.

Podobają mi się zegarki w stylu kwadratowych Junkersów (nie znam jego ceny), Vostoków Expedition, Timex'ów jak te z linków:

Zakaz linków komercyjnych - mod

Jeśli ktoś "czuje" jaki styl mnie interesuje i ma kandydata będę mu bardzo wdzięczny!

ps. interesują mnie raczej tylko uznane marki:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg regulaminu nie mozna wrzucac linkow komercyjnych ;>

Co do meritum to chyba jednak wolalbym vostoka niz timexa.

Presslaw - nazwa Wrocławia obowiazująca pod panowaniem Habsburgów, w latach 1526-1741.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.