Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Jash

Płatności PayPal

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Jash

No właśnie. Czytałem, dzwoniłem do Pay Pala i mam pewne nieścisłości.

Po pierwsze gdzieś na sieci wyczytałem, że jak płacę przez PayPal to oni pobierają ode mnie prozwizje, chyba 3%. Jednak w rozmowie telefonicznej z konsultantem usłyszałem, że nic nie płacę !!! Jak to w końcu jest ?

Druga sprawa to sam przelew. Pieniądze wysyła sie na adres e-mailowy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No właśnie. Czytałem, dzwoniłem do Pay Pala i mam pewne nieścisłości.

Po pierwsze gdzieś na sieci wyczytałem, że jak płacę przez PayPal to oni pobierają ode mnie prozwizje, chyba 3%. Jednak w rozmowie telefonicznej z konsultantem usłyszałem, że nic nie płacę !!! Jak to w końcu jest ?

Druga sprawa to sam przelew. Pieniądze wysyła sie na adres e-mailowy ?

No nie dokońca wiem,ale z tego co się oriętuję to prowizję płaci sprzedawca.

"Billy: -I'm scared Poncho.

Poncho: -Bullshit. You ain't afraid of no man.

Billy: -There's something out there waiting for us, and it ain't no man. We're all gonna die..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prowizja może się pojawić czasem ale to chyba raczej zależy od sprzedawcy. Jeszcze się z tym nie spotkałem.

Zarobek dla PP jest na kursie walutowym, który jednak jest dość przyjazny.

Adres e-mail jest identyfikatorem użytkownika/ właściciela konta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

parę razy się płaciło i nigdy nie płaciłem żadnej prowizji. Płaci zdaje się sprzedający. Widziałem parę razy przy opisach aukcji zastrzeżenia sprzedającego, że przy niektórych formach płatności do ceny dolicza prowizję pobieraną przez obsługującego płatność

do wysłania kasy zdaje się starczy mail. Przy ebayu to w ogóle łatwizna, sprzedawca mailuje link w których klikasz i przenosi cię na stronę PP, gdzie wszystko masz już gotowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blaz

Mogę Ci powiedzieć jak działa mój paypal połączony z kontem na ebayu, bo nie wiem jak działa paypal zupełnie osobno. Gdy zakładasz konto na ebayu to jednocześnie możesz na tej samej karcie kredytowej założyć konto paypala. Ode mnie nie wymagali żadnych potwierdzeń telefonicznych, żadnego wysyłania pieniędzy na konto, by je zweryfikować. W momencie w którym kupisz coś na ebayu dostajesz fakturę i na nią odpowiadasz. Faktura jest powiązana z kontem sprzedającego, więc od razu płacisz na jego konto. W tym samym momencie, w którym zapłacisz do kupującego przychodzi wiadomość, że na jego koncie pojawiła się wpłata. W tym samym momencie! :blink: Zdarzało mi się, że w ten sposób w tym samym dniu, w którym coś kupiłem, sprzedający wysłał do mnie paczkę i dostałem ją (ze Stanów) po trzech dniach.

Nie płacę żadnej prowizji paypalowi. Mam kontrolę nad kartą kredytową i wiem, że nic nie ściągają dodatkowo czy też od razu czy też po pewnym czasie. Z drugiej strony jednak kurs walutowy jest najczęściej wyższy o 3-6 groszy od obowiązującego w tym dniu na ebayu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Cóż więc chyba jednak się opłaca. Jakbym przelewał ze swojego konta to przelew zagraniczny kosztuje 30zł. Skoro na PayPal'u nic nie płacę to chyba jednak warto, tym bardziej, że kasa od razu pojawia się u sprzedawcy. Przypomniałem sobie właśnie wczoraj, że kiedyś na PayPal'u założyłem sobie konto, ale mam je powiązane z kartą debetową, ale taką specjalną do płatności internetowych. Musiałbym więc zasilić swoje konto PayPal'owe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blaz

Opłaca się właśnie ze względu na brak tej prowizji za przelew. Dodatkowo po ostatnich udogodnieniach paypal jest praktycznie bezobsługowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cóż więc chyba jednak się opłaca. Jakbym przelewał ze swojego konta to przelew zagraniczny kosztuje 30zł.

opłaca się także z powodu szybkości przepływu środków, o czym wspomniał Blaz. Z rok temu robiłem z mBanku przelew do rodziny w USA z tytułu laptopa - szło do nich z 10 dni, a u mnie drugie tyle przelew zyskiwał status zrealizowanego. Chyba chcesz mieć swój zakup wysłany jak najszybciej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash
Chyba chcesz mieć swój zakup wysłany jak najszybciej?

No raczej :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. prowizja pobierana jest z kwoty przelewu i o tą kwotę mniej kasy dostaje odbiorca.

2. kasę wysyłasz na adres email :blink:

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i jest bezpiecznie, bo masz ubezpieczenie, jak ci przyśle cegłe albo nic.

I kontrahent nie może podejrzeć twego nr karty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.