Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość gall_anonim

Duży sikor za 500 zł (+/-300zł)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość gall_anonim

Witam

Zamierzam kupić jakiś fajny zegarek, który będzie pasował do koszuli.

Musi mieć dużą czarną tarczę, być na skórzanym pasku. Najlepiej aby był srebrny lub czarny na czarnym pasku, ewentualnie pozłacany (żółty, różowy, pomarańczowy) na pasku brązowym.

Coś w ten deseń

http://www.60sekund.pl/galerie/a/adriatica...raph-19_573.jpg

Powinien mieć datownik oraz jakąś dodatkową tarczkę żeby coś się działo na tym cyferblacie.

Dobrze jeżeli to bedzie zegarek kwarcowy, bo nie podniecam się specjalnie mechanikami. Wolę mieć coś bezawaryjnego.

Zastawnawiałem się nad aviatorami, poljotami, adriaticą, atlanticami oraz widziałem fajne zegarki Clauda Bernarda w Aparcie w Radomiu.

Widziałem również ciekawe zegarki Archimede i Steinharta ale niestety poza granicami budżetowymi.

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blaz

Aviator, Poljot to mechaniki, więc niestety według Ciebie awaryjne i odpadają. :blink: Jeśli chcesz kwarcowego, bo mechaniki Cię nie podniecają i żeby na tarczy coś się działo, to proponuję kupno najtańszego Perfecta i wpuszczenie pod szkiełko kilku mrówek. Oj, wtedy to się będzie działo! :)

A tak poważnie to nie wklejamy komercyjnych linków. Do tego się zastanów po co chcesz kupić zegarek, bo Twój opis jest momentami sprzeczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość gall_anonim

ha, dowcipiniś.

Jeżeli bedzie odpowiedni zegarek mechaniczny który będzie mi się podobał to go kupię. Jednak wolę kwarcowy, który jest mniej awaryjny. A marki jak poljot i aviator wymieniłem, ponieważ szukam zegarków w ich stylu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zamierzam kupić jakiś fajny zegarek, który będzie pasował do koszuli.

Musi mieć dużą czarną tarczę, być na skórzanym pasku. Najlepiej aby był srebrny lub czarny na czarnym pasku, ewentualnie pozłacany (żółty, różowy, pomarańczowy) na pasku brązowym.

...I żeby błyskał i piszczał i pasował do skarpetek a jak go się potrze to żeby wyskakiwał z niego niezawodny krasnoludek opowiadający słodkie bajeczki...Stary,to ma być zegarek czy tęczowa broszka? B):D:) Kwarc mniej awaryjny?A kto ci tak powiedział? Mam wrażenie,że zegarek ma ci służyć nie po to by cieszył ciebie ale innych...Zegarek dobiera się pod charakter użytkownika,nie kolor koszuli,ale to tylko moje zdanie :) W innym razie to,jak dobieranie butów pod kolor torebki a ty jesteś raczej facetem,nie? Pamiętaj zegarek to coś więcej niż bajer, na tarczy którego dzieje się jakaś cepelia.

"Billy: -I'm scared Poncho.

Poncho: -Bullshit. You ain't afraid of no man.

Billy: -There's something out there waiting for us, and it ain't no man. We're all gonna die..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za taką kaskę, Adriatica jest OK. Może też być jakiś model firmy Nautica, Jacques Lemans lub jeden z wielu Timex-ów lub Seiko. Może też być jakiś zegarek nowej, taniej marki Nodo. Firm jest pełno, zegarków jeszcze więcej i w takiej kwocie mechanicznie i jakościowo będzie podobnie, więc sam musisz wybrać to co się spodoba. No i teraz jest dobry czas na zakupy, bo są przeceny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blaz
ha, dowcipiniś.

Jeżeli bedzie odpowiedni zegarek mechaniczny który będzie mi się podobał to go kupię. Jednak wolę kwarcowy, który jest mniej awaryjny. A marki jak poljot i aviator wymieniłem, ponieważ szukam zegarków w ich stylu.

Najpierw piszesz, że jeśli będzie ci się podobał jakiś zegarek mechaniczny to go kupisz. Potem piszesz, że wolisz kwarcowy. A na końcu, że szukasz coś w stylu poljota i aviatora. Wnioskuję z tego, że znalazłeś właśnie zegarek mechaniczny, który ci się podoba: poljot aviator. B) Więc nad czym się zastanawiasz? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Najpierw piszesz, że jeśli będzie ci się podobał jakiś zegarek mechaniczny to go kupisz. Potem piszesz, że wolisz kwarcowy. A na końcu, że szukasz coś w stylu poljota i aviatora. Wnioskuję z tego, że znalazłeś właśnie zegarek mechaniczny, który ci się podoba: poljot aviator. B) Więc nad czym się zastanawiasz? :D

bo są awaryjne te mechaniki ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ha, dowcipiniś.

Myślę, że pod pojęciem "kwarcowy jest mniej awaryjny" kolega rozumie wyeliminowanie problemów (o ile można to nazwać problemem, szczególnie na tym forum B) ) związanych z regulacją, nakręcaniem, itp. Dla kogoś kto chce aby zegarek pokazywał w miarę dokładnie czas kwarc jest ok. W zaproponowanym przedziale cenowym masz spory wybór, natomiast osobiście nie wybierał bym pośród claude bernard... Raczej Adriatica, Timex. A osobiście wziął bym Seiko automatic (prawie tak bezawaryjny jak kwarc :D ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blaz

To może kolega gall_anonim wytłumaczy dlaczego uważa mechaniczne za be, to się dowiemy o co chodzi. B) Po prostu za duży rozrzut myślowy. Z jednej strony wynika, że kolega szuka pilota z chronografem, a z drugiej, że raczej garniturowca. Jeśli kolega chce naszej pomocy musi po prostu dokładniej wytłumaczyć swoją wizję ulubionego zegarka. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle, ze trzeba by tez doprecyzowac do jakiej koszuli mialby pasowac ten zegarek. Bo kolega moze miec na mysli np. koszule hawajska, albo sportowa, a ktos moze myslec o koszuli pod frak, albo drogi garnitur. A to jednak jakby spycha nas w strone zupelnie roznych zegarkow.

Przypuszczam, ze kolega pytajacy pomysli, ze wszyscy jestesmy be, bo nikt nie podal konkretnej odpowiedzi, a wiekszosc zaczela sie podsmiewywac z "awaryjnosci mechanikow". Ale nie ma sie co zrazac poczatkujacy gallu, tylko trzeba doprecyzowac pytanie i swoje wymagania.

btw: skoro podoba Ci sie adriatica, ktora podlinkowales to... czemu jej nie kupisz? przeciez miesci sie w budzecie.

Presslaw - nazwa Wrocławia obowiazująca pod panowaniem Habsburgów, w latach 1526-1741.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość gall_anonim
btw: skoro podoba Ci sie adriatica, ktora podlinkowales to... czemu jej nie kupisz? przeciez miesci sie w budzecie.

Bo szukam zegarka który może okaże się jeszcze ciekawszy od tego.

Nie będę się rozwodził co myślę o mechanikach, ponieważ to nie o tym temat. Poprostu wolę mieć na ręce kwarca, ale jeżeli wpadnie mi w oko szczególny mechanik to go kupię.

Na codzień chodzę w koszulach, więc wolę zegarek trochę bardziej elegancki niż casio z kalkulatorem i kukułką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blaz
Bo szukam zegarka który może okaże się jeszcze ciekawszy od tego.

Nie będę się rozwodził co myślę o mechanikach, ponieważ to nie o tym temat. Poprostu wolę mieć na ręce kwarca, ale jeżeli wpadnie mi w oko szczególny mechanik to go kupię.

Na codzień chodzę w koszulach, więc wolę zegarek trochę bardziej elegancki niż casio z kalkulatorem i kukułką.

Ależ to jest o tym temat! Nas po prostu ciekawi dlaczego nie podniecasz się mechanikami i wolisz coś bezawaryjnego. :) Tak się składa, że my w znakomitej większości podniecamy się mechanikami i nie uważamy, że mechanik zawsze jest bardziej awaryjny od kwarca. B)

Czyli - jeśli Cię dobrze zrozumiałem - jeśli jakiś szczególny mechanik wpadnie ci w oko, to ta awaryjność nie ma znaczenia? To może popatrzysz na divery. Seiko w tej cenie masz na bank. Będzie i elegancki, i trwały, i może znajdziesz takiego, któremu na tarczy coś się będzie działo.

I napisz szerzej co ci się podoba w poljotach aviatorach, bo może pójdziemy w poszukiwaniach tą drogą? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość gall_anonim

Wszelkie divery mi się niepodobają.

W Poljotach i aviatorach podoba mi się duża tarcza, najczęściej czarny cyferblat i dodatkowe tarcze na blacie takie jak sekundnik itd.

Proszę o podawanie konkretnych modeli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blaz
Wszelkie divery mi się niepodobają.

W Poljotach i aviatorach podoba mi się duża tarcza, najczęściej czarny cyferblat i dodatkowe tarcze na blacie takie jak sekundnik itd.

Proszę o podawanie konkretnych modeli

My również prosimy o podawanie konkretnych modeli. :P Nie wiem co ci radzić. Pojęcie "duża, czarna tarcza z dodatkowymi tarczami" jest bardzo pojemne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ladny orient :)

co to za model??

To Automatic Power Reserve

Miałem takiego parę dni,ale odesłałem bo był...za duży ^_^

"Billy: -I'm scared Poncho.

Poncho: -Bullshit. You ain't afraid of no man.

Billy: -There's something out there waiting for us, and it ain't no man. We're all gonna die..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to Orient CEZAD001B,

sam taki mam i akurat w nim mi ta wielkość nie przeszkadza, chociaż do cienkich nie należy B)

Wymiary:

Szerokość : 42,0mm

Wysokość : 43,0mm

Grubość : 15,2mm

Pamiętam, że jeszcze w cenie o ponad połowę niższej, są spore zegarki JVD, np. JVD Seaplane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.