Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość EARL

Laco

Rekomendowane odpowiedzi

Moja rada.

Jak napaliłeś się na tego Laco, to kup Laco, bo później będziesz żałował, że kupiłeś (ewentualnie) coś innego.

Time is meaningless, and yet it is all that exists.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość EARL
Moja rada.

Jak napaliłeś się na tego Laco, to kup Laco, bo później będziesz żałował, że kupiłeś (ewentualnie) coś innego.

Hehe istnieje takie ryzyko, choć gdybym się napalił to już bym dawno go kupił. Z wiekiem nauczyłem się "brać na wstrzymanie" i dokonywać wyborów nie tylko pod wpływem chwili.

Pod względem wizualnym wszystkie moje wymagania spełnia poniższy zegarek (STEINHART "Nav B-Uhr automatik black"),

232608005xxl_automatic_black2.jpg

więc albo wybiorę Laco w mniejszym rozmiarze (42 mm) z "obrzydliwym" ;) datownikiem, albo tego olbrzyma (47 mm) który tego paskudnego okienka jest pozbawiony.

Problem polega na tym, że każdy zegarek który mi się podoba jak się później okazuje jest duży. Czarny GLYCINE KMU 48 który ostatecznie mógłbym kupić bo mieści się w mojej ogólnie pojętej retro-wojskowej estetyce (a poczekać na to, że Laco kiedyś wypuści inną wersję Fliegera) też jest wielgachny bo ma średnicę 48 mm. Wybór przyspieszyło by utycie nadgarstka bądź mniejsza marudność :).

pozdrawiam,

E'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kaido2
Hehe istnieje takie ryzyko, choć gdybym się napalił to już bym dawno go kupił. Z wiekiem nauczyłem się "brać na wstrzymanie" i dokonywać wyborów nie tylko pod wpływem chwili.

Pod względem wizualnym wszystkie moje wymagania spełnia poniższy zegarek (STEINHART "Nav B-Uhr automatik black"),

232608005xxl_automatic_black2.jpg

więc albo wybiorę Laco w mniejszym rozmiarze (42 mm) z "obrzydliwym" ;) datownikiem, albo tego olbrzyma (47 mm) który tego paskudnego okienka jest pozbawiony.

Problem polega na tym, że każdy zegarek który mi się podoba jak się później okazuje jest duży. Czarny GLYCINE KMU 48 który ostatecznie mógłbym kupić bo mieści się w mojej ogólnie pojętej retro-wojskowej estetyce (a poczekać na to, że Laco kiedyś wypuści inną wersję Fliegera) też jest wielgachny bo ma średnicę 48 mm. Wybór przyspieszyło by utycie nadgarstka bądź mniejsza marudność :).

pozdrawiam,

E'

W wiekszosci piloty sa takie wielgachne(szczegolnie repliki z luftwaffe) ,gdyz sa odtworzone w/g oryginalu,jedyne co sie zmienia to werki.No niestety b-uhra czy fliegerchronographa pilot kiedys zakladal na rekawice i nie bylo mowy o grzebaniu pod nia w poszukiwaniu malego sikorka.Pojawiaja sie nowe mniejsze modele z nawiazaniem do oryginalow,ale one nie sa juz takie fajne i maja np: datownik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kaido2

W wiekszosci piloty sa takie wielgachne(szczegolnie repliki z luftwaffe) ,gdyz sa odtworzone w/g oryginalu,jedyne co sie zmienia to werki.No niestety b-uhra czy fliegerchronographa pilot kiedys zakladal na rekawice i nie bylo mowy o grzebaniu pod nia w poszukiwaniu malego sikorka,zegarek musial byc latwo dostepny i widoczny.Pojawiaja sie nowe mniejsze modele z nawiazaniem do oryginalow,ale one nie sa juz takie fajne i maja np: datownik.

Ajjjjc....przy edicie zrobilo sie x2,znow nie ten guziczek...;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość EARL
Pojawiaja sie nowe mniejsze modele z nawiazaniem do oryginalow,ale one nie sa juz takie fajne i maja np: datownik.

W tym rzecz! Czemu zegarki Glycine nie będące replikami "lotników" też są tak duże?

pozdrawiam

E"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kaido2
W tym rzecz! Czemu zegarki Glycine nie będące replikami "lotników" też są tak duże?

pozdrawiam

E"

Mysle ze to jest przejawem mody.Latwo zauwazyc ze duze zegarki roznej masci a`la lotnicze maja wziecie,przez co firmy puszczaja na rynek duze stylizowane klocki.Fakt iz wygoda z tym zadna ale jakos maly lotnik nie tak by wygladal na rece,choc te zegarki jak juz pisalem byly projektowane na rekawice a ich zastosowaniem nie bylo noszenie na codzien.Wystarczy przejrzec kilka zdjec gdzie lotnicy maja takie cuda zaraz przed lotem, a gdzie cisza i spokoj na rekach wisza dienstuhry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz sobie przypomniałem, że Laco wypuściło wersję bez datownika. Tylko to chyba była edycja limitowana.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość EARL
Teraz sobie przypomniałem, że Laco wypuściło wersję bez datownika. Tylko to chyba była edycja limitowana.

Wiem o tym, tylko cena "lekko" zaporowa... Laco Flieger Replika za 2500 euro:

laco1.jpg

oraz Laco TUIfly Fliegeruhr 737 za 250 euro (ma kiepski werk):

laco_tui.jpg

pozdrawiam,

E"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie to był model na normalnym mechanizmie zrobiony dla forumowiczów z Watchuseek.

Tutaj temat o edycji nielimitowanej ---->

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość EARL
Nie to był model na normalnym mechanizmie zrobiony dla forumowiczów z Watchuseek.

Tutaj temat o edycji nielimitowanej ---->

Dzięki! Trafiłem kiedyś na to forum i dyskusję o forumowym zegarku, ale nie wiedzieć czemu zauważyłem tylko wersje WUS LE... Przebrnąłem przez kilka przydługich wątków i prawie wszystko wiem. WUS type B spełnia moje oczekiwania co do rozmiaru i wzornictwa tarczy, werk "Hand wound modified ETA 2824" - czyli naciąg ręczny?. Wg info na forum "Unlimited type B is to be launched in 2009." Może doszukam/doczekam się precyzyjniejszej informacji. Jeszcze raz dziękuję!

pozdrawiam,

E"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość EARL

Witam ponownie!

Wszystkim serdecznie dziękuję za pomoc. Na otarcie łez i osłodę oczekiwania na ew. pojawienie się Laco Unlimited type B zamówiłem Glycine Combat 07 automatic (pozdrowienia dla piotrkrakow) i coraz łaskawszym okiem patrzę na Stowa Airman bez logotypu - myslę, że to jednak będzie mój kolejny zakup oprócz wspomnianego Laco. Stowa będzie dostępna dopiero na początku maja więc póki co muszę się uzbroić w cierpliwość bo ani Laco, ani Stowy nie kupię od ręki. Jedyna zaleta oczekiwania to prawdopodobieństwo tańszego euro...

Pozdrawiam!

E"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zapomnij wkleić fotek jak już dostaniesz zegarek! :lol:

Time is meaningless, and yet it is all that exists.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość EARL
Nie zapomnij wkleić fotek jak już dostaniesz zegarek! :lol:

Postaram się w miarę swoich skromnych umiejętności, choć nie nastąpi to zbyt prędko (!) bo zegarek będę miał na początku kwietnia. Czekam na niego z niecierpliwością.

pozdrawiam,

E"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A taki zegarek kup sobie na przeczekanie - 250zl około - ma dekielek "w szkle" i wewnatrzna tarcze - nie wiem czy datownik przebolejesz:

SNK809_1g.jpg

Szkoda, ze taki malutki tylko...

Pzdr :)

SPINNERSTRAPy - szukaj na Instagranie lub FB po haśle "spinnerstraps"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość EARL
A taki zegarek kup sobie na przeczekanie - 250zl około - ma dekielek "w szkle" i wewnatrzna tarcze - nie wiem czy datownik przebolejesz:

Miałem takie pomysły ;). Wykazałem się cierpliwością i doczekałem - zegarek dotarł dzisiaj. Warto było poczekać, pierwsze wrażenia jak najlepsze - zegarek jest niespodziewanie lekki a to co najważniejsze dla takich pedantów jak ja indeksy pokrywają się _idealnie_ ze wskazówkami.

pozdrawiam,

E"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Miałem takie pomysły ;) . Wykazałem się cierpliwością i doczekałem - zegarek dotarł dzisiaj. Warto było poczekać, pierwsze wrażenia jak najlepsze - zegarek jest niespodziewanie lekki a to co najważniejsze dla takich pedantów jak ja indeksy pokrywają się _idealnie_ ze wskazówkami.

pozdrawiam,

E"

Zdjęcia. Prosimy o zdjęcia.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

indeksy trafiają się ze wskazówkami? Możesz rozwinąć myśl?

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość EARL
indeksy trafiają się ze wskazówkami? Możesz rozwinąć myśl?

Napisałem "..indeksy pokrywają się _idealnie_ ze wskazówkami" - może niezręczna składnia zdania. Miałem na myśli, że wskazania wskazówek (ech masło maślane) idealnie pokrywają się z oznaczeniami na tarczy. Precyzyjniej wyrazić się nie umiem ;).

pozdrawiam,

E"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość EARL

Aparat średniej klasy, talentu za grosz... Tak na szybko:

- dla mających wątpliwości jak wygląda zegarek 43 mm na nadgarstku ok. 19 cm

img_3314.jpg

img_3315.jpg

- tutaj "wariacje na temat"

img_3318.jpg

img_3322.jpg

pozdrawiam,

E"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.