igory76 42 #1 Napisano 20 Czerwca 2009 Miałem pomysł by zmodować Seiko SKX 007 (chyba tak się nazywał nie pamiętam) ale w związku z tym że go sprzedałem a Samuraj dla mnie jest idealny i nie potrzebuje zmian stwierdziłem że zmoduje 6309. Jak pomyślałem tak zacząłem robić. Plan był prosty i dość skromny z początku miała być tylko inna strzałka sekundowa i bezel. Ale jak to bywa wyszło inaczej .Części już zamówione i czekam ale po drodze wpadł mi do głowy trochę destrukcyjny pomysł lecz jeszcze nie słyszałem by ktoś zrobił to z Seiko (z innymi droższymi zegarkami słyszałem tylko raz na ?KIZIMIZI? ).Już przechodzę do sedna sprawy i proponuje podzielić cały proces modowania na dwa etapy. Etap 1 Etap pierwszy to jest właśnie ten destrukcyjny pomysł, który wyszedł całkiem fajnie jak dla mnie wykonawca był trochę zdziwiony na początku ale efekt końcowy chyba też mu się podobał (ale to już on sam musi się wypowiedzieć). Ok. ten pomysł polegał na poszerzeniu rozstawu uszu z 22mm na 24mm. A wykonawcą tego pomysłu był forumowy spec od metali Młodzieniaszek (Staruszek). Połączenie koperty żółwia z paskiem 24mm zawsze mi się wydawało być ciekawym pomysłem i teraz mam to czego chyba nie ma nikt (przynajmniej nie słyszałem o tym jeszcze nigdy) A wygląda teraz to tak A tak wygląda na pasku 24mm jak już Vintage Diver to i Vintage Strap musi być ;D Etap drugi będzie jak tylko dojdą zamówione części aby jak najszybciej bo już nie mogę się doczekać na ciąg dalszy ;D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GrzecH 6 #2 Napisano 20 Czerwca 2009 Miałem pomysł by zmodować Seiko SKX 007 [....] ale w związku z tym że go sprzedałem ....stwierdziłem że zmoduje 6309.noooo, a mógł być mój - ale nie, musiałeś komuś innemu sprzedać Etap pierwszy to jest właśnie ten destrukcyjny pomysł, który wyszedł całkiem fajnie .....[...ciach]..... Połączenie koperty żółwia z paskiem 24mm zawsze mi się wydawało być ciekawym pomysłem i teraz mam to czego chyba nie ma nikt nooooo - zapowiada się ciekawie....... Etap drugi będzie jak tylko dojdą zamówione części aby jak najszybciej bo już nie mogę się doczekać na ciąg dalszy ;D ...ciekaw jestem efektu końcowego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
igory76 42 #3 Napisano 20 Czerwca 2009 Jeżeli chodzi o sprzedaż to była transakcja łączona i raczej nie sprzedaż tylko wymiana z dopłatą na Samuraja Orange 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GrzecH 6 #4 Napisano 20 Czerwca 2009 chyba, że..... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
igory76 42 #5 Napisano 8 Lipca 2009 < 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieslak 97 #6 Napisano 9 Lipca 2009 Mam pytanko, jak długo szła przesyłka z Hong Kongu ja czekam na przesyłke z Singapuru i juz nie moge sie doczekac 0 PozdrawiamKamil Seiko flightmasterCertina DS Podium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Blaz #7 Napisano 9 Lipca 2009 Powiem za Igora, bo moje części też w tej paczce są. Szła mniej więcej tydzień. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieslak 97 #8 Napisano 9 Lipca 2009 Ok Dzięki. To pewnie przyjdzie początkiem przyszłego tygodnia, mam nadzieje oczywiście i ile celnicy się do niej nie przyczepią. 0 PozdrawiamKamil Seiko flightmasterCertina DS Podium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Blaz #9 Napisano 9 Lipca 2009 Nie będzie problemu z tym, tak myślę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
igory76 42 #10 Napisano 12 Lipca 2009 ETAP II zakończony No to już po zmianach Części założone, zegarek odebrany, założony na rękę i jest bardzo że tak powiem ?CLEAR?. Bez napisów i cyferek Projekt skończony na razie może jeszcze coś przyjdzie do głowy, a znając mnie coś przyjdzie na 100% No to teraz jeszcze krótkie posumowanie Przed Po I co wy na to Dla mnie bomba 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciato 24 #11 Napisano 13 Lipca 2009 I co wy na to Dla mnie bomba zmienił bym wkładkę bezela , jakaś takaś nie bardzo mi pasuje ; może chociaż zaznaczony kwadrans ? 0 xxx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Blaz #12 Napisano 13 Lipca 2009 No to Igor mroczny rycerz w rzeczywistości nie wyszedł taki mroczny. ;D Gratulacje. ;D W rzeczywistości to tworzy lepsze wrażenie. Mod Igor moim zdaniem niekonwencjonalny zrobiłeś i to się liczy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hot_wax 0 #13 Napisano 13 Lipca 2009 Mie podobny do niczego - a to plus gratuluję 0 Poszukuje przycisk do Poljot chrono 3133WodołazDivers:Alba, Seiko 7002-7000, amfibia blue lux & black.22 - G-ShockSeiko bellmaticPoljot Chrono 3133Orion Seal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czercz 6 #14 Napisano 13 Lipca 2009 Świetny, tylko ten bezel.... taki goły. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
igory76 42 #15 Napisano 13 Lipca 2009 Bezel miał by taki goły i gładkiAle mam jeszcze jeden pomysł co zrobić by go trochę jeszcze wyróżnić (mówiłem że coś mi do głowy przyjdzie jeszcze) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach