Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

dawidzur

Wodolaz mi polegl.. :(

Rekomendowane odpowiedzi

Gość yasiooo

Sam mechanizm, to nie wiem, gdzie kupić, ale kieszonkową Mołnię dostaniesz choćby na alledrogo. Tylko, że wypadałoby, żeby była na ładnym (zdobionym) werku, jeśli masz przeszklony dekiel. Poza tym i tak będzie to nieco inny wizualnie werk, np. bez niebieskich śrubek (nie wiem, czy Wodołazy takie mają?). A sama kieszonka z takim dopracowanym mechanizmem, to już wydatek spokojnie 70 zł, bo amatorów na Mołnie jest wielu. Tak więc sprawa jest tylko teoretycznie prosta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli reasumujac, wystarczy kupic molnie kieszonke, oddac do zegarmistrza oba i zlozyc w calosc?

cena jaka uslyszalem za naprawe tego mechanizmu to 250zl..

czy wymiana mechanizmu zalatwi wszystko??

pzdr

..,.,..,...♫♪♫♪♪♪♫♫♪..,.,,.,,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość yasiooo

Kieszonkę kupisz taniej, niż za 250 zł, więc chyba się opłaca. Może dałoby się wyjąć tylko tę oś z Mołni kieszonkowej i przełożyć do Wodołaza. Myślę, że możliwości jakieś są, a zastąpienie jednego werku drugim jest chyba tą najprostszą. I idź do tańszegp majstra, bo ten sobie sporo życzy za usługę.

Przekładkę werku możesz zrobić sam, to nie jest trudne. Szkoda tracić kasę. Lepiej zostawić ją na poważniejsze naprawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam na oku kilka kieszonek na alledrogo, cos kupie i bede kombinowal !\

wielkie dzieki za pomoc !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obstawiam,ze bedzie mozna przelozyc kolo sekundowe i bedzie git :]

Doxa jest " za tania" na ten projekt. Może w przyszłym roku?
- czyli najlepsze kryteria wyboru zegarka forumowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj!Zadzwoń jeszcze do serwisu firmowego Poljot Europe,W-wa,Igańska24,0-22 879 97 73 mail:[email protected] naprawiali VE Arctica,z którym nie "poradziło"sobie dwóch zegarmistrzów(ale kasę wzięli...80pln w sumie)Naprawa kosztowała 117pln z przesyłką i zegarek OK(z gwarancją)Tak samo miałem z Timexem mechanicznym-serwis się nie zabawiał w wymiany szkła,naprawę naciągu i kalendarza,dostałem za 200pln nowy całkowicie zegarek-cena sklepowa ok.600pln(byłem niezwykle zaskoczony).Wniosek-nie kombinuję,ryzyko straty kasy duże,a efekt mizerny i nerwy.Moim zdaniem,warto się dowiedzieć!Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli chodzi o Igańska to bylem tam swego czasu, gdy chcialem wymienic szklo w dokladnie tym samym zegarku

i dostalem informacje, ze oni sie tym nie zajmuja i ze to nie serwis Moscow Classic tylko VE.. odeslali mnie

z niczym. Poszedlem wtedy na ulice Zwyciezcow i dorobiono mi hartowane szklo za 60zl z tego co pamietam.

Kupie jakas Mołnie, oddam do zegarmistrza i zoabczymy co bedzie.

Pzdr !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.