Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Monna

Szkiełko do SWATCH AUTOMATIC 23 jewels

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Monna

Witam. Dopiero stawiał pierwsze kroki w kolekcjonowaniu zegarków. Mam pytanie: chciałabym kupić szkiełko do dość nietypowego SWATCHA AUTOMATIC 23 jewels, gdyż obecne jest dosyć porysowane. Słyszałam że nie da się go wypolerować, gdyż szkiełka w zegarkach Swatch są pokrywane antyścierną warstwą i nie wyjdzie to mojemu zegarkowi z kolekcji na dobre. Co Panowie myślą na ten temat? Zegarek ten posiada datownik po lewej stronie i jest dość duż - rok produkcji 1995. Będę wdzięczna za wszelkie informacje. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj zdjecie najlepiej ale do takiego swatcha z 1995 bedzie trudno cos znalesc...zalezy jakie tam jest szkielko...chociaz do swatcha sa zawsze jakies specyficzne...i trudno cos dorobic...

// Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymiana szkiełka w SWATCH jest dosyś trudna bo szkiełka są wklejone na stałe. Wymianę należałoby zacząć od "wybicia" połamania starego.

Szkiełko w SWATCHu można polerować tak jak każde inne plastikowe szkiełka. Nie ma tam żadnych warstw jest jednorodne.

O sposobach polerowania szkieł już było - poszukaj :D

AM
Tak wiele zegarów, a tak mało czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość feleksc

daj wymiary(...)

może coś znajde

8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Monna

Jedyny problem to z ta data chyba... ale na serio - o tych "specjalnych" szkłach w swatch'u to mi serwisant z ZIBI powiedział. Na razie sama za bardzo się na tym nie znam :?

Dzieki wszystkim za pomoc! Wiem że swatch to nie jest zegarek wysokiej klasy, ale każdy od czegoś zaczynał 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość feleksc
Wymiary szkiłka 3x3cm.

jak znajde odezwe się na priva

8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Monna

Dziekuje! (cos czuje ze te trzy posty najwyżej to narozrabiałam :wink: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość feleksc
Nie mam lepszego zdjęcia jak na razie........Wymiary szkiłka 3x3cm.

postaraj się o zdj.

zobacz i opisz to szkiełko czy jest:

wypukłe,grube,czy ciieniutkie?

znalazłem pare szybek,szkiełek ale sądząc po moim Swatch-u to

nie pasują

:?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcę powiedzieć, że ściemniacie, ale... jak czytałem (a kiedyś nawet pisałem) o Swatch'u to szkła w takim zegarku wymienic nie można, bo są "spawane" z plastikową kopertą.

Dla odmiany producent jeszcze na etapie projektowych tych zegrków zakładał wielokrotne (3-4 krotne) polerowanie szkła, by wyglądało jak nowe.

Słyszałem także, że w kraju gdze do zapalniczek jednorazowych dorabiano zaworki (by były wielorazowe), czyli w Polsce ktoś wytacza szkło, i je wymienia. Niestety nie znam tegoż zegarmistrza osobiście.

Tak więc:

Proponuję polerowanie szkła w najbliższym zakładzie zegarmistrzowskim, który się tego podejmie.

Władek

P.S.

Chętnie dowiem się kto wytacza szkła do Swatch'a - zawsze warto wiedzieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.