Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Megg

śrubki regulacyjne - skąd/gdzie zdobyć?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Megg

Witam.

Zdecydowałam się tu napisać, w nadziei na jakąś podpowiedź...

Być może problem jest banalny, jednakże ja nie umiem sobie poradzić.

Mam wiszące zegary, jednakże w jednym z nich brakuje jednej, w drugim - obu śrubek ?regulacyjnych? i nie wiem gdzie - czy też skąd możnaby je ściągnąć.

Może używam złej nazwy i dlatego nic nie potrafię wyszukać?

Chodzi mi o te śrubki, które są wkręcone na zewnątrz, w blaszki, po obu stronach (bokach) korpusów wiszących zegarów.

Mają z tego co się zorientowałam drobnozwojowy gwint.

Ich wkręcanie/wykręcanie powoduje zmianą ustawienia/nachylenia zegara w stosunku do ściany.

Szukam albo miejsca gdzie mogłabym kupić/zamówić takie śrubki - albo informacji jaki to jest gwint (czy we wszystkich zegarach jest taki sam?) i gdzie mogę kupić odpowiednią narzynkę.

z góry dziękuję za wszelkie informacje i wskazówki

Megg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stabilizatory/regulatory pionu (jak je tam zwał) bez większych problemów można dostać na a...o. Z uzyskaniem samej śruby może być już większy problem, sprzedający raczej nie podają tak dokładnych ich parametrów. Chyba łatwiej wymienić będzie obie...

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.