Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kajot04

AZZURO 8177 Adriatica Chrono - foto & mini rewiev

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Ta Adriatica to nabytek lekko szalony - mam już model 8177 kupiony niedawno w innej kolorystyce. Nie wiem czy oba pozostaną na dłużej - ale po dość krótkiej fascynacji jasną wersją Chrome doszedłem do wniosku, że jednak czegoś mi brakuje w tej - co by jednak nie powiedzieć - troszkę klasycznej nudzie wiejącej z cyferblatu Chrome. No cóż, okazuje się, że do ?klasycznej klasyki? chyba jeszcze nie dorosłem.

No dobrze, był też drugi powód. Po prostu jasne srebrne wskazówki plus lekko wypukłe, dające refleksy szkło i moje stare oczy nie były najlepszym zestawieniem.

W modelu 8177 wersji Azzuro - klasyczny spokojny design zostaje zdominowany przez wyraziste mocne granatowo-szafirowe wskazówki i takie same w kolorze cyfry, które dzięki większej, mocno błyszczącej powierzchni błyskają w świetle efektownym lazurowym blaskiem.

Pozostałe parametry są identyczne jak wersji Chrome - pozostaje więc pooglądać zdjęcia i już samemu podjąć decyzję - która wersja ładniejsza, czy raczej która bardziej pasuje do charakteru nabywcy.

azzuro01.jpg

azzuro08.jpg

Adriatica 8177 Chronograf AZZURO ref. 8177.5283CH

Koperta stalowa, polerowana, pierścień górny matowy. Mechanizm kwarcowy RONDA 5040 CHRONO Swiss Made.

Wielkość: średnica 45 mm / z koronką 48 mm, wysokość z uszami 55mm. Grubość 10 -12 mm.

Szkło mineralne, utwardzane, lekko wypukłe. Biała tarcza z ładnym efektownym gliszowaniem, duże naklejane granatowo-szafirowe błyszczące cyfry. Na otoku cyferblatu skala sekundowa, dwucyfrowy datownik na 12. Tarcze chronografu z ciemnymi obwódkami. Wskazówki w kolorze cyfr, główne z wypełnieniem luminova. Indeksy godzin również mają delikatne świecące kropki. Luminowa raczej oszczędna, moc świecenia wybitnie słaba.

Z boku koperty uszczelniane przyciski chronografu, wkręcane w kopertę, co blokuje możliwość przypadkowego wciśnięcia przycisku i uruchomieniu stopera. Koronka błyszcząca sygnowana logo marki. Pasek czarny szerokości 22 mm na całej długości, z zapięciem na klamrę typu motyl. Wodoszczelność 5ATM.

Zegarek o efektownym i bardzo wyrazistym designie. Coś pomiędzy klasyczną elegancją, a agresywną nowoczesnością.

azzuro03.jpg

azzuro04.jpg

azzuro05.jpg

azzuro07.jpg

azzuro09.jpg

azzuro02.jpg

- - -

Krzysztof - by kajot04

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

ładny zegarek, dobra recenzja i ciekawe zdjęcia. Bardzo podoba mi się to ..z kartami kredytowymi. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kajot04 - podziwiam twoja konsekwencje :P ale jeszcze bardziej podziwiam zdjecia :P;)

jak zwykle pozdrawiajacy...

Łukasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kajot04 - podziwiam twoja konsekwencje :P ale jeszcze bardziej podziwiam zdjecia :P;)

no chwilowo kończę te wygłupy z zakupami, bo muszę parę groszy na rodzinną gwiazdkę uskładać :D Konsekwencja, albo niezdecydowanie - co ? po co ? który .. itp. A za dobre słowo o zdjęciach - dzięki.

- - -

Krzysztof - by kajot04

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

na bazie tej samej koperty firma Adriatica zrobiła tańszą wersje zegarka AZURO bez chronografu tym razem z mechanizmem ETA 955. Może się to podobać?

może, może :rolleyes: całkiem ładna, szkoda, że koronki nie zrobili innej - bardziej kulistej...

- - -

Krzysztof - by kajot04

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.