Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość beo

Jakiej firmy jest logo

Rekomendowane odpowiedzi

Gość beo

Która firma produkująca zegary wiszącze ma logo w postaci dwóch skrzyżowanych strzał?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Bejrut

tak jak w tytule Junghans :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość beo

I tu sie mylisz bo to nie jest Junghans. Sprzedajesz i nawet niewiesz co sprzedajesz. Byłem u zegarmistrza ten zegar nazywa się jakoś inaczej zapomniałem nazwy. Logo junghansa to litera J w gwiazdce

Jak sobie przypomne tą nazwe to ją podam

Tak apropo to sprzedałeś ten mechanizm?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
I tu sie mylisz bo to nie jest Junghans. Sprzedajesz i nawet niewiesz co sprzedajesz. Byłem u zegarmistrza ten zegar nazywa się jakoś inaczej zapomniałem nazwy. Logo junghansa to litera J w gwiazdce

Oczywiscie ze to nie junghans <LOL> kurcze a ja nie pamietal co to za firma za sztrzalkami.. :oops: :oops: :oops:

// Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Bejrut

I tu sie mylisz drogi kolego .... chociaż po części masz rację... była kiedyś firma która produkowała zegary z 2 strzałkami przed rokiem 1900( nazwy jej nie pamiętam- Jest w książce Kochmanna) wątpię żeby ten mechanizm był właśnie tej produkcji..... bo były to zegary o lepszych mechanizmach. Póżniej po 1900 roku, nie pamiętam dokładnie kiedy, jej logo przejęła firma Junghans i produkowała przez jakiś okres czasu zegary sygnowane strzałkami....TAKżE NA 99% TO JEST JUNGHANS.

I tak do wiadomości logo Junghansa to nie tylko wpisane J w gwiazdce.... czasami pojawia się też napis J UNGHANS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.antiqueclockspriceguide.com/ide...ytrademarks.php

http://www.bhi.co.uk/hints/tmarks.htm

Hamburg Amerikanische Uhrenfabrik.

(Hamburg American Clock Company)

Pod warunkiem, że sygnatura wygląda tak:

hac16cm.jpg

"Szukajcie a znajdziecie" :lol:

Ja, niżej podpisany oświadczam, że będę zabierał głos na forum KMZiZ tylko w dyskusjach związanych z zegarmistrzostwem, lub dotyczących sposobu funkcjonowania tegoż forum.

13-08-2010

Mirek Kornaszewski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość beo

Rozmawiałem dzisiaj z zegarmistrzem i powiedział mi że sprawa tego logo jest dość problematyczna i , że jest to logo Kinzle . Z początku firma pisała poprostu Kinzle a z czasem zastapiła je logiem z dwoma strzałami , ponoć nowy właściciel e zmienił czy powstała nowa fabryk coś w ten deseń. Ale napewno nie jest to logo Junghansa

Może Hamburg Amerykanische Uhrenfabrik to własnie ta późniejsza wersja Kinzle. Firma którą przejoł nowy właściciel wybudował nową fabryke i zmienił logo. Taka teoria przyszła mi do głowy.

Moze Hamburg Amerykanische Uhrenfabrik i Kinzle to to samo.

Jeżeli jest inaczej to mnie oświećcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacna firma z Schrambergu Hamburg -Amerykanische Uhrenfabrik (H.A.U.) Landberger & Lang powstała w 1874 roku.

Przez cały okres działalności używała 7 znaków fabrycznych (sygnatur).

Sygnatura dwie skrzyżowane strzały została zarejestrowana w 1891 roku.

FIRMA NIGDY NIE MIAŁA NIC WSPÓLNEGO Z KIENZLE :!:

W 1930 roku firma połączyła się z JUNGHANSem.

Nazwa firmy jest trochę myląca bowiem firma nie działała w Hamburgu ani tym bardziej w Ameryce.

AM
Tak wiele zegarów, a tak mało czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Bejrut

o właśnie i tu kolega amroziuk ma rację... spradiłęm doikłądnie w książce 900 sygnatur. Trochę mi się pomyliło w poprzedniej wypowiedzi za co serdecznie przepraszam. :) . Jak to mówią zanim coś powiesz to przeczytaj... hehehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skorzystałeś z 1 % rezerwy na pomyłkę :)

AM
Tak wiele zegarów, a tak mało czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktos pamieta co to byla za firma sygnuje sie wieworka...no nie sciemniam...a dzisiaj taki zakupilem...i od razu sprzedalem hihihi tylko ze klient chce znac historie a ja swiece oczami...Pomozcie...

// Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.