Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kamien

Jakość zegarków marki Orient

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chciałbym zapytać o poziom jakości prezentowany przez zegarki marki Orient. Czy ów marka utrzymuje jakość na poziomie zbliżonym/takim samym jak Seiko???

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie jakosc jest porownywalna ale zanim kupisz konkretny model warto zapytac. Nowe Mako ma np lipne zapiecie bransolety. Na forum kroluje seiko ale dla przykladu 007 ma bransolete z zawijanej blachy... Mysle ze o jakosc mozesz byc spokojny. Dodam ze nowe orieny sa ponoc dokladniejsze od seiko. Przynajmniej w moim przypadku to sie sprawdza.

Obecnie na nadgarstku Orient Star SDK05003W0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orient'y to dobre zegarki. Kiedyś też się zastanawiałem Orient czy Seiko.... a dziś mam już 2 Orienta i z obu jestem zadowolony ;)

Fajne są nowe modele Orient B)

Obecnie ORIENT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Orienta warto jest zainwestować. Marka cieszy się dobrą renomom, a mechanizmy są długowieczne i solidne.

Poza tym jak by nie patrzeć to obecnie Orient to też Seiko ;) Jeśli podoba ci się jakiś model to wrzuć fotkę na

forum, a koledzy na pewno coś jeszcze ci podpowiedzą.

Pozdrawiam B)

?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ????????? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam zegarka do ok 1400zl i wypatrzylem Orienta. Rowniez zastanawiam sie czy to dobry wybor. Podoba mi sie ten model http://www.orientwatchusa.com/watch.php?id=227

CFA05002B.jpg

Czy będzie to dobrym wyborem? Zegarek ten jest z szafirowym szkielkiem, kinetycznie napedzany, samonakrecajacy sie przy noszeniu. Nie wiem tylko czy wersje srebna czy te czarna (nie wiem jak wytrzyma ta farma, czy sie z czasem nie porysuje, pozdziera). Chyba ze ktos zaproponuje podobnie wygladajacy cyferblat ale w innym modelu / firmie w tej cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm ...

co do jakości to mam mieszane uczucia .... bo kupilem rok temu ORIENTA TROPA ... no zegarek sliczny :blink::) ale ...

1. kiepska blansoleta ( slabo trzyma zapięcie, no i jest blaszanka ... )

2. - zegarek traktowalem jako wyjsciowy wiec praktycznie tylko w swieta mialem go na ręce ( na palcach rak mogle policzyc ilosc godzin jakie spedzil ten zegarek na mojej rece ) i wlasnie w ostatnie swieta Bozego Narodzenia wyciagam zegarek z pudelka , ustawiam godzine , ustawiam date .... a nastepnie kalendarz ... i tu pojawia sie klopot ... kalendarz sie wiesza ... nie przeskakuje dokladnie a w kilku punktach trzeba na guzik wywrzec siłę ... :/ .... generalnie nie jest to jakas tragedia .. ale w nowym zegarku ?? który praktycznie lezy caly czas w pudelku ?? troche to dla mnie dziwne ... :/

Jesli chodzi o trzymanie czasu ... to jest prawda ze ORIENTy sa dokladnie ... trzyma idealnie ... czego nie moge powiedziec o moim SEIKO 5 SPORT ... :(

pozdr ... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ttoby, a moze tak sie stalo ze nie noszony byl? I cos sie tam zastalo? Moj kochany tata ma orienta od hohoho i ostatnio co to naklonilem go zeby go moze dal do czyszczenia i wymiany szkielka(szkielko bylo porysiane) zegarek wiele przeszedl i chodzi dalej! Ponad to jest bardzo dokladny jak na automat,niewielkie odchylki! Mam 23 lata i odkad pamietam tata nigdy sie z nim nie rozstawał,i ma dla niego duze znaczenie sentymentalne. Pamietam ze jak moja mama miala ciezka operacje,tata nie spuszczal spojrzenia z tego zegarka i gdy przyszla pielegniarka oznajmic ze wszystko jest ok,tata ucalowal mnie a pozniej zegarek mowiac abym zapamietal te godzine, bo mama dostala wlasnie 2 zycie... Wiem,ze tez musze miec orienta i kupilem juz jednego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć kupiłem zegarek orienta jakiś czas temu jakość wykonania w stosunku do ceny genialna.Model ez05001 automat. Jeżeli chodzi o mechanizm i punktualność jest naprawdę dokładny jak na automat. Następny zakup padnie na orienta.Polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie stosunek ceny do jakości jest niesamowity. Wiele Orientow wyglada na duzo droższe zegarki. Bo placi sie tu faktycznie za zegarek a nie za nazwe firmy lub napis swiss made.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orient?

Zegarek nie do za...jechania.

Przynajmniej te do końca lat 90-tych.

O nowych się nie wypowiem bo nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Orienta, mam i Seiko. Oba chwale, oba polecam. Bardzo dobre zegarki za smiesznie niska cene.

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie,

krotkie pytanie, OS DV02002B jakosciowo wszystko OK? warto zakupic takiego garniturowca?

waham sie tylko miedzy tym a DV02003W

czarny i bialy...tak wiem, najlepiej oba  B)

post-78653-0-26272500-1423436964.jpg

post-78653-0-97907900-1423436964.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będziesz zadowolony, wykonianie jak wszystkei OSy bardzo dobre. W tych modelach jest nowy, znakomity AR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będziesz zadowolony, wykonianie jak wszystkei OSy bardzo dobre. W tych modelach jest nowy, znakomity AR.

ok dzieki wielkie!

pzdr

M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardziej uniwersalny będzie ten z białą tarczą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sugerowałem się tym, że napisałeś "garniturowiec" ;). Jeżeli ma byc zakładany do garnituru to biała tarcza i najlepiej byłoby wrzucic czarny pasek (to daje duże pole manewru bo mozna go zmienic na brązowy i tez będzie ok, a w zegarku z czarną tarczą już nie masz tej opcji, chociaż są przypadki, np. zenith, że czarna tarcza z brązowym paskiem wygląda bardzo dobrze)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sugerowałem się tym, że napisałeś "garniturowiec" ;). Jeżeli ma byc zakładany do garnituru to biała tarcza i najlepiej byłoby wrzucic czarny pasek (to daje duże pole manewru bo mozna go zmienic na brązowy i tez będzie ok, a w zegarku z czarną tarczą już nie masz tej opcji, chociaż są przypadki, np. zenith, że czarna tarcza z brązowym paskiem wygląda bardzo dobrze)

a ja do gangu zaloze czarny i co, wyrzucą mnie z balu? :P  jakos niegdy nie zachowywalem sie "bo tak wypada" do kosciola chodzilem w oikach i co, ksiadz byl rockmanem i powiedzial, ze mam super buty, mozna? mozna :D

zawsze bylem jakis taki inny, nieszablonowy  :ph34r:

tylko, ze w tym przypadku...obydwa mnie sie podobaja, zakupie 2, na 2 rece jak boski Diego  :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Protokół dyplomatyczny tego nie określa, ewentualnie DC. Oczywiście zależy gdzie przebywamy. Pewnie znacznej części społeczeństwa będzie to bez różnicy co założysz, możesz nawet białe skarpetki do granatowego garnituru i część będzie zachwycona, ale sa środowiska, które podchodzą dość restrykcyjnie do pewnych wymagań.

...ale jak nie ma takich wymagań to brać ten, który się bardziej podoba, jak skłaniasz się ku czarnemu to będzie świetny wybór ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Subiektywnie namawiam na białego.

37ba73251b807e4be7a7c283152b2ee6.jpg

Wysłane z z1c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dla mnie to obydwa prezentuja sie naprawde swietnie :)

no nic, trzeba bedzie podjac decyzje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Subiektywnie namawiam na białego.

37ba73251b807e4be7a7c283152b2ee6.jpg

Wysłane z z1c

z paskiem prezentuje sie naprawde swietnie, moglbym proscis o jeszcze pare zdjec na nadgarstku z roznych perspektyw? :) chyba, ze podskocze do krk na obejrzenie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.