Kolekcjoner1984 0 #26 Napisano 12 Lutego 2015 Ja widziałem Orient Stary w Promenadzie Wawa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin_1978 61 #27 Napisano 12 Lutego 2015 Interesują mnie tylko nowe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin_1978 61 #28 Napisano 12 Lutego 2015 Interesują mnie tylko nowe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazzi 2 #29 Napisano 12 Lutego 2015 Orienty są dostępne w sklepach sieciowych, spotkałem tez u jubilerów, ale Orient Stary już ciężko znaleźć. Jeżeli są to tylko pojedyncze modele. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krycha 0 #30 Napisano 13 Lutego 2015 Parę na szybko No i jak będziesz w okolicy, to zapraszam na obejrzenie na żywo Wysłane z z1c 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin_1978 61 #31 Napisano 13 Lutego 2015 Parę na szybko No i jak będziesz w okolicy, to zapraszam na obejrzenie na żywo Wysłane z z1cCzesc!, dzieki za foty, no podoba mi sie strasznie nie wiem czy wytrzymam do ogladania na zywo, w Polsce bede dopiero za miesiac ale jak cos, to dam znacPozdrawiam i zycze 100% pozytywów w piątek 13-go! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
belzebub 104 #32 Napisano 14 Lutego 2015 Super zegarek, mi też się strasznie podoba.A jak wygląda dokładność chodu w tym OSie ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin_1978 61 #33 Napisano 14 Lutego 2015 Super zegarek, mi też się strasznie podoba.A jak wygląda dokładność chodu w tym OSie ?osobiscie nie mam pojecia, ale siedzi tam 40751 (Orient in-house) wiec powino byc calkiem calkiem dobrze, na pewno 1min / dobe nie robi namierzylem na seriouswatches za 479€ mysle, ze do 450 zejdzie to dobra cena, bo np na alledrogo sa po 2380 PLN-ów, jakby ktos byl zainteresowany, to mozemy sie jakos ustawic na zakupy, mieszkam w NL wiec odbior bede robil osobisty 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krycha 0 #34 Napisano 14 Lutego 2015 Super zegarek, mi też się strasznie podoba.A jak wygląda dokładność chodu w tym OSie ?Wstyd się przyznać, ale od ponad roku jak go mam nie sprawdzałem vs zegar atomowy.. Ale noszony był regularnie i nie pamiętam, żebym choć raz go nastawial bo późnil / spieszył, wiec dla mnie jest b. dobrze. Wysłane z z1c 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zegary24 0 #35 Napisano 17 Lutego 2015 Miałem okazje nosić tego orienta. Naprawde super sprawa. Trzmał mi chód właściwie co do 2sekund na dobę. Sprzedałem bo zamarzyła mi sie Omega:) Bardzo polecam! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 805 #36 Napisano 27 Lutego 2015 Miałem okazje nosić tego orienta. Naprawde super sprawa. Trzmał mi chód właściwie co do 2sekund na dobę. Sprzedałem bo zamarzyła mi sie Omega:) Bardzo polecam!Bardzo często zdarza sie ze mechanizmy Orienta nawet bez regulacji osiągają takie odchyłki dobowe.Dobrze to świadczy o producencie.Omega - występujesz na wyższy poziom 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Quis 0 #37 Napisano 2 Kwietnia 2015 Niedawno odebrałem swojego Orienta Ray. W sumie jestem zadowolony, ale jest jedno ale: wskazówka minutowa nie trafia idealnie w indeksy. Tak samo kropka na bezelu nie jest idealnie nad godziną 12 tylko jest trochę przesunięta w prawo. Niby to są pierdoły ale trochę irytują. Jak jest w Waszych egzemplarzach? Czy w tej cenie nie można za dużo wymagać? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 766 #38 Napisano 2 Kwietnia 2015 że jak nie trafia w indeksy? przecież ona cały czas "płynie" więc nie rozumiem ocb z "nietrafianiem". co do bezela to kiedyś była dyskusja o precyzji działania, ja w swoim Rayu nic złego nie zauważyłem, próbowałeś ustawić poprawnie bezel, może po prostu masz o jeden klik przestawiony? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Quis 0 #39 Napisano 2 Kwietnia 2015 Bezel niestety jest zawsze o te 0,5 - 1mm za bardzo w lewo lub prawo. Nigdy idealnie na środku. Co do wskazówki minutowej to wydaje mi się, że gdy sekunda jest na godzinie 12 to wskazówka minutowa powinna być równo na indeksie minutowym, a jest w połowie drogi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 766 #40 Napisano 3 Kwietnia 2015 w takim razie rzeczywiście bezel może być krzywy a co do wskazówek to Ray nie ma stop sekundy i ciężko je idealnie ustawić, to, że jest pewna różnica pomiędzy nimi to tylko kwestia ustawienia wskazówek i tego jak "wystartował" sekundnik. w seiko mam stop sekundę, zatrzymuję sekundnik na 12, ustawiam minutową na indeksie i jazda, tutaj tak pięknie nie ma nietrafianie w indeks jest raczej "zarezerwowane" dla zegarków z skaczącą sekundą, gdzie po skoku wskazówka mija się z indeksem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mcdavid 2 #41 Napisano 3 Kwietnia 2015 u mnie bezel jest ustawiony idealnie co do wskazówek to przed zmianą czasu pokrywały się też idealnie, a teraz jest lekka różnica więc myślę że jest to do wyregulowania 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Quis 0 #42 Napisano 3 Kwietnia 2015 Faktycznie, po wyregulowaniu wskazówki chodzą tak jak chciałem. To jeden z moich pierwszych automatów, jeszcze się uczę... Szkoda, że bezela się nie da tak wyregulować. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach