Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Jesper

Tissot PRC 200 - dlaczego takie roznice ???

Rekomendowane odpowiedzi

mam prc 200 kupionego poza granicami Polski, tarcza i młotek identyczne jak te z polskich salonów. Co raczej podważa argument o tym, że zdarzają się różnice w kolorach, rozmiarach czy wadze. Nawet w najtańszych zegarkach nie ma takich różnic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również zastanawiam się nad zegarkiem TISSOT PRC 200 - dobrze że trafiłem na to forum - być może dzięki temu nie kupie podróbki :-)

Jaka wg Was jest teraz sensowna cena za ten zegarek (model z paskiem)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja za kwarcowy z paskiem zapłaciłem 970, ale to bład napaleńca :)

kwarc z paskim dostaniesz za około 800 pln, automat myślę, że za około 1500 pln (z obu cen może da się jeszcze zejsc trochę)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 800 zł to raczej używany lub z niepewnego źródła. W sklepach internetowych znajdzie się go za ok. 1050 zł.

Seiko SNM033 | Casio EF-524SP-1AVDF

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaki chronograf? za kwarcowy pewnie z 800. kto pisal o chronografie?

Za 800 zł to raczej używany lub z niepewnego źródła. W sklepach internetowych znajdzie się go za ok. 1050 zł.

prc 200 na pasku za ~850 -> google

także sadzę, że za ~ 800 można by dostać przy odrobinie wytrwałości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-28494-0-74272100-1331331704.jpg

post-28494-0-68732600-1331331703.jpg

Seiko SNM033 | Casio EF-524SP-1AVDF

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem cena podejrzanie niska. W sklepach z zegarkami kosztuje około 1200, w internecie można trafić za tysiąc. Tu za 800.

Nawet gdyby był to nietrafiony prezent to sprzedaż w tej cenie jest nieuzasadniona :) z pocałowaniem ręki ktoś by go kupił za 1000.

Za taką kwotę trudno znaleźć 'zwykłego' prc 200.

Poza tym to są zdjęcia z katalogu. Poproś sprzedającego aby wysłał Ci zdjęcia na których będzie widać tarczę, zapięcie na pasku, koronkę. Zwróć uwagę czy ma przyczepioną tę karteczkę z numerem referencyjnym,czy ma materiałowy pokrowiec oraz czy jest znaczek "T" na koronce i klamrze. Jeśli jest nowy to powinien mieć folie na tarczy, deklu i zapięciach. To tyle:)

czasem może trafić się jakaś okazja, może masz szczęście :) daj znać jak będziesz wiedział coś więcej.

może niech wypowie się jeszcze ktoś bardziej doświadczony ode mnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Duniek

najlepiej niech ci prześle zdjęcia papierów zegarka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO dla laika totalnie nie do odróżnienia,zwłaszcza jeśli nie porówna z oryginałem mając oba zegarki w ręce.

Jestem zaskoczony dokładnością odwzorowania było nie było taniego zegarka,bo widziałem sporo podróbek drogich zegarków i od razu było widać różnicę.

Do tego pudełka można kupić,papiery można kupić i przy zegarkach wartych 5-10k zł,dla oszusta łatwy zarobek,zwłaszcza jeśli nie da podejrzanie niskiej ceny tylko cenę oscylująca w granicach lekko poniżej średniej danego modelu.

A co sądzicie na temat wystawianych sztuk na serwisie ioffer...zapewniają wszędzie że oryginały, tylko że bez międzynarodowej gwarancji, sam już nie wiem co myśleć, a byłem taki napalony...

http://www.ioffer.com/search/items/T17.1.516.32/text_pics/ioffer/0/false

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja myślę, że dali zdjęcia z katalogu i nie dają gwarancji. to tyle. nic więcej nie da się powiedzieć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że da się jednoznacznie określić czy oryginał czy podróba po papierach , pudełku, instrukacjach. Podrabiacze zwykle skupiają się na zegarku i dodatki traktują po macoszemu. Ale nikt w tym wątku zdjec papierów podróby nie pokazał więc nie ułatwiacie innym ludziom nie nacięcie się na podróbę w przyszłości. Sam myślę o tym zegarku. Widziałem na ebay po 700zl ale też mam wątpliwości czy to ten właściwy tissot.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Duniek
post-0-0-32923400-1331334736.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znajdź różnicę ;)

- wskazówka sekundy powinna być żółta

- koronka ma inny kształt

- napis "tachymetre": np. w oryginale literka T (pierwsza) zaczyna się idealnie nad indeksem 2gim (jej pionowa kreska jest na linii indeksu)

- okienko datownika w oryginale jest zamiast indeksu godz. 4

- na wskazówkach jest dłuższa warstwa "święcaca" niż w oryginale

- inne cyfry na tarczach chrono prawej i na dolnej

- dolna tarcza jest umieszczona wyżej niż w oryginale gdzie prawie dotyka indeksu na dole

- wskazówki minutowa i godzinowa w oryginale nie sa przedłużone poza środek zegarka

- wskazówka sekundowa w oryginale kończy się prostopadłym elementem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widząc taką podróbę przynajmniej obrazu się wie z czym sie ma do czynienia bo różnice są widoczne gołym okiem. Nie wiem kto takiego tissociaka może kupić, przecież oryginał wcale nie jest taki drogi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Duniek
post-0-0-14427200-1331334757.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozumiem, że ktoś podrabiając zegarek zastosuje tańsze materiały, że fake będzie gorzej wykonany, ale takie oczywiste różnice jak na przykład umieszczenie okienka z datą w innym miejscu niż w oryginale jest dla mnie niezrozumiałe (to oczywiście dobrze dla unikających podróbek) ale przecież chyba zdają sobie z tego sprawę... czy to celowe działanie?(literówka w "tachymetre" na "tachymeter" jest świetna :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

To mój pierwszy post na forum, niestety znalezionym za późno:( tzn juz po kupieniu zegarka co do którego mam wątpliwości czy jest oryginalny. Poniżej zamieszczam zdjęcia zegarka.Sprzedawce twierdzi że zegarki sprowadza z Japonii (stąd książeczka z historią firmy po chińsku, tzn japońsku) i że zegarki które sprzedaje były sprawdzane u zegarmistrzów (jka dla mnie podejrzane)

DSCN9002.jpg

DSCN9003.jpg

Czy ktoś jest w stanie ocenić czy zegarek jest oryginalny czy jest dobrze zrobiona podróbką? Z góry bardzo dzięuję za odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wygląda źle ale zdjęcia to wybitne zrobiłeś (odległość) :) .

niepokoji mnie trochę kształt przycisków.

zrób zdjęcia tarczy z bliska i boku koperty od z obu stron i wrzuć tutaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postaram się wrzucić wieczorem zdjęcia, generalnie przeczytałam wszystko co udało mi się znaleźć w internecie nt prc 200,m.in http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=339622, http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=339622

i z moich spostrzeżeń, na nie:

-mój zegarek ma zamalowane śrubki trzymające wskazówki

-wskazówka sekundnika jest niedokładnie wykonana, tzn u dołu jest leciutko wyszczerbiona

Zastanawia mnie ta pieczątka na gwarancji i chińska książeczka

Na tak

-pudełko, instrukcja i katalog nie budzą zastrzeżeń (poza chińską książeczka z historią firmy, oraz nie dostałam tej małej książeczki o torach wyścigowych)

-świecą się nie tylko wskazówki ale również te małe zaznaczające godziny

-małe wspazóweczki sa ładnie wykończone

-wygląd koperty z boku nie budzi zastrzeżen

-szkiełko wydaje się szafirowe(robiłąm testy z kroplą wody-znalezione gdzieś w necie)

generalnie książeczka i dodatki jakie dostałam są dokładnie takie jak w linku

http://forums.watchuseek.com/showthread.php?p=2331562

nawet pieczątka na gwarancji taka sama:/

i to właśnie wzbudza moje wątpliwości:( Generalnie mam zamiar przejść się z zegarkied do serwisu tissota, jednak z tego co udało mi się znaleźć w internecie to nierzadko sam serwis ma problem z rozpoznaniem podróbki:(

aha, kształt przycisków IMHO tez jest bez zastrzeżeń:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to sądzę, że nie ma co się martwić.

Zajrzyj do serwisu T ale z Twojego opisu wygląda na to, że wszystko powinno byc ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zajrzę na pewno, dzięki. Zdjęcia też postaram się jeszcze wstawić.

Przeraża mnie to że sa legalnie działające sklepy w których można kupić coś takiego:

http://www.aaa-replica-watch.com/Tissot_T17.1.586.52.html

http://tissot.watches-collection.com/Tissot-PRC200-Steel-Chronograph-Black-Mens-Watch-T17158652.html

Myślicie że te zdjęcia są zdjęciami oryginałów czy podróbek? jeśli podróbek, to one sa chyba nie do odróżnienia:( czytałam że mechanizm ETA G10.211 kupuje się za 20$, robi z tego zegarek taki, że nawet tissot a przynajmniej jego lokalne oddziały nie są w stanie stwierdzić czy ma do czynienia z oryginałem czy podróbką:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.