Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Rafał Krasoń

ADRIATICA AVIATOR

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Rafał Krasoń

Witam to mój pierwszy post na forum :).

Mam 16 lat zaraz 17 i czas już stać się mężczyzną i jakiś zegarek kupić na początek wybrałem sobie ten

http://www.allegro.pl/item849804997_adriatica_aviator_1065_5224q_black_swiss_made.html

Prosze bardzo doświadczonych forumowiczów czy ta firma jest ok bo ja nie mam zielonego pojęcia o zegarkach i tylko znajomy mi mówił że Adriatica jest dość przyzwoitą firmą :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Duniek

Zwykły zegarek bez rewelacji, jakość wykonania może być ( duża patelnia dla osób z większymi nadgarstkami )wolałbym coś od citizena lub seiko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał Krasoń

Duniek dziękuje za odpowiedź widzę też z ŁDZ jesteś mógł byśmi jakiś zegarek polecić do 3 stówek ;>?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Duniek

wiesz lepiej jak posiedzisz na forum i poczytasz o zegarkach, pierwsza decyzja jaką musisz podjąć to czy kupić zwykły zegarek kwarcowy czy automatyczny, ( potem czy będzie to nowy czy używany np. co chwila pojawia się jakiś starszy model zegarka w dziele sprzedam jakiś rusek choć ostatnio tez było seiko 5 ). najlepiej jak przejrzysz dział RYNEK-> ZAPYTANIA O WSZYSTKO. SUGESTIE PRZED ZAKUPEM.

Tam są dwa poradniki, a na końcu wpisz w wyszukiwarkę "zegarek dla studenta", zegarek do 250 zł, 500 zł, 300 zł. takich tematów było pełno.

Lepiej się nie podpalać w wyborze zegarka ( a jeśli chodzi o tą Adraitice to ja jej nie skreślam tylko chcę zauważyć ze jest duża i może być kłopotliwa w noszeniu )O właśnie jeśli chodzi o seiko to jest jeszcze lorus tzw. młodzieżowa marka seiko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał Krasoń

A więc przeczytałem te wszystkie tematy Seiko 5 odpada nie podoba mi się. Zegarek może być kwarcowy musze w Łodzi znaleźć tego pilota by zobaczyć jak na łapce wygląda bo jak bedzie za wielki to odpada :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwykły zegarek bez rewelacji, jakość wykonania może być ( duża patelnia dla osób z większymi nadgarstkami )wolałbym coś od citizena lub seiko.

Tu się nie zgodzę. Bardzo fajny kwarc i może rzeczywiście jest dosyć duży, ale nosi się bardzo dobrze. Używam go często na codzień i na nadgarstku 16cm leży bardzo dobrze. Co do jakości wykonania to za takie pieniądze jest wręcz idealna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Duniek
post-0-0-88794200-1331284982.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tym zdjęciu rzeczywiście widać minimalne przesunięcie. Ja trafiłem na idealny egzemplarz w takim razie. Nadal jednak uważam, że za trochę ponad 200zł zegarki są dobrze wykonane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli zdecydujesz się jednak na tą Adriaticę, to u p. Mirka Rowińskiego z naszego forum dostaniesz rabacik na jej zakup. Cena będzie sporo niższa od tej z Alledrogo. A zegarek jest pokaźnych rozmiarów, 43mm bez koronki. Kupiłem taki sam u p. Mirka, ale niestety rozmiar spowodował, że nosi go już ktoś inny. Mankamentem jest też dość sztywny pasek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał Krasoń

Jutro pojadę z Tatą do apartu w Tulipanie i zobaczę jak będzie mi pasował zamówię u p. Mirka go, jeżeli będzie fakt za duży lub coś tam mi nie przypasuje zobacze też inne i już będe wiedział co mi się bardziej na ręku podoba :).Narazie dziękuje bardzo za odpowiedź :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.