Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kamien

Opinie o zegarkach Festina Vs. Lotus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chciałbym zapytać o jakość zegarków Festina / Lotus. Czy są warte swojej ceny?????

Dziękuję za odpowiedź

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

a ja bym napisał troszkę więcej. ;) Serwisujemy te zegarki więc wiemy o nich sporo.

Zegarki Festina są montowane (produkowane) w Hiszpanii

i nazwę FESTINA daje się dla produktów na eksport aby kojarzyła się ze... Szwajcarią niż Hiszpanią. Zegarki LOTUS produkowane są na rynek wewnętrzny choć od lat kilku docierają już oficjalnie i do Polski. Jakość zegarków w przypadku obu firm taka sama czyli solidna.

Wielkość kolekcji dość duża kilkaset modeli, awaryjność taka sama jak każdej innej firmy. Mechanizmy przeważnie japońskie Miyota Citizen, większość zergarków to kwarce , nieliczne mechaniki.

Cena troszkę mogłaby być mniejsza bo podobnej klasy zegarki {choćby czeskie JVD} kosztują połowę ceny ale muszę też powiedzieć że wzornictwo Festiny jest bardziej postępowe i bardziej atrakcyjne więc dlatego pewnie tyle kosztują.

Taka jest w skrócie nasza opinia. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedawałem kilka lat zegarki Festiny i Lotusa.

Co do wzornictwa i odwołania do JVD to wydaje mi się ,że jednak JVD wygrywa - ale to jest moje zdanie.

Jeśli chodzi o cenę to faktycznie mogłyby być tańsze, lecz niestety w ich cenę wliczona jest reklama. JVD jest generalnie nieznaną marką której nie zobaczymy w prasie czy na billboardach. Festina ma mało awaryjne zegarki, a w nich proste ale niezawodne mechanizmy Miyota, stalowe szczelne koperty - wszystko ładnie pracuje. Trochę drogie części takie jak paski czy bransolety.

Lotus natomiast:) - radzę przed zakupem zapytać o paski zamienne, bo do wielu modeli będą pasowały jedynie oryginały, które niestety są marnej jakości.

www.pasekdozegarka.com.pl - paski i akcesoria zegarkowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Festinę, używam od ponad pół roku i jestem b. zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Festine od wielu lat (bodajże 7) i nigdy mnie nie zawiodła. Poza płytkimi rysami na kopercie jest w stanie idealnym. Szkło (żaden szafir) nie ma nawet jednej ryski. Mechanizm kwarcowy idealnie punktualny, a wzornictwo na tyle oryginalne, że mimo upływu lat zegarek się nie zestarzał wizualnie.

Teraz już bym Festiny nie kupił, ale mam ogromny sentyment do tej marki, bo to był mój pierwszy 'prawdziwy' zegarek.

Presslaw - nazwa Wrocławia obowiazująca pod panowaniem Habsburgów, w latach 1526-1741.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.