Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Mesmer

Casio Oceanus OC-108

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Czy ktoś wie coś na temat tego zegarka??? Będzie on u nas dostępny??? A jeśli tak to jaka będzie jego cena???

best.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Duniek
post-0-0-26029000-1331335334.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest na ebay.co.uk wpisz w google "Big Black OCEANUS ALARM WATCH by CASIO-mint NIB "

To znaczy był miesiąc temu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie. model z przed okolo 4-5 lat. byly po okolo 400 zl w 3 wskazowkowym i okolo 700 w wersji chrono. Dawne dzieje wczesnych oceanusow. Jezeli gdzies jest jeszcze do kupienia to niestety lezakowany. Wszystkie nowe sa w tytanie z Wave Ceptor i Tough Solar.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NETRUNNER sorry ze zapytam ale jest cos czego nie wiesz o Casio ?? Co czytam Twoje posty to mi szczenka opada :lol:

SEIKO RULEZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zimny-wiatr

NETRUNNER sorry ze zapytam ale jest cos czego nie wiesz o Casio ?? Co czytam Twoje posty to mi szczenka opada :D

Taka praca :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to wszystko wyjasnia :D tez bym sobie popracowal z czasomierzami :lol:

SEIKO RULEZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napewno jest. casio nie daje mi wszystkich informacji. ale tez faktem jest ze sporo juz mam w glowie z casio. rzucasz mi model a ja podaje cene, dostepnosc, czy bedzie za pol roku produkowany, jak dobrze sie sprzedaje itd. A pozycji jest okolo 1600 w pelnej ofercie jaka zibi ma (zaliczaja sie do tego tez stare modele, ktore wciaz sa wyprzedawane od lat)

poza tym wypadaloby zeby nikt mnie nie mogl zagiac w casio, poniewaz z zalozenia mojej pracy powinienem wiedziec najwiecej i ode mnie wychodza informacje o casio na polske.

jest jedna wazna rzecz ktorej nie wiem, bo japonczycy wciaz nie potrafia odpowiedziec. "Czemu ceny sugerowane na europe i na USA i Japonie tak bardzo sie roznia?" Wciaz nie dostalem odpowiedzi na to pytanie, a niestety wciaz tez regularnie slysze ze zibi oraz ja (osoba ktora wyznacza ceny) okradaja klientow i sa zlodziejami. To jest wciaz moja najwieksza niewiedza. Nie pije do nikogo, po prostu to mocno frustrujaca czesc mojej pracy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest jedna wazna rzecz ktorej nie wiem, bo japonczycy wciaz nie potrafia odpowiedziec. "Czemu ceny sugerowane na europe i na USA i Japonie tak bardzo sie roznia?" Wciaz nie dostalem odpowiedzi na to pytanie, a niestety wciaz tez regularnie slysze ze zibi oraz ja (osoba ktora wyznacza ceny) okradaja klientow i sa zlodziejami. To jest wciaz moja najwieksza niewiedza. Nie pije do nikogo, po prostu to mocno frustrujaca czesc mojej pracy.

To dotyczy prawie wszystkich produktów produkowanych w tamtych rejonach.

Po prostu cła w USA są znacznie niższe od tych w UE.

Transport do USA też jest minimalnie tańszy niż do UE.

Tańszy transport po USA(ceny paliw), niższe koszty działania firm (Bruksela robi co może by Europa nie była konkurencyjna).

Rynek amerykański też jest inny od naszego, tam o ile wiem nie bawią się w 3/6 letnie gwarancje.

Jest też silna presja by towary były tanie (i są, w efekcie życie sporo mniej kosztuje niż np. w Polsce).

I choć wielu mi nie uwierzy to przeciętny Amerykanin zarabia mniej niż przeciętny Europejczyk ze "starej" Unii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niezaleznie od podanych przez ciebie powodow przynajmniej casio daje nizsze ceny na usa niz na europie. usa dla japonczykow to jak raj. wciaz maja tam kult wspanailego kraju i japonczycy kochaja z zalozenia amerykanow za ich wyluzowanie, nonszalancje i bezposredniosc. w casio jest tak ze brand z usa jedzie do tokio i wszyscy japoncy patrza w niego jak w obrazek, a o niebo inteligentniejszy niemiec z casio europe, ktory jest profesjonalny, ma wszystko przygotowane, ale po niemiecku jest uporzadkowany, zlewany jest maksymalnie.

w kazdym razie poza ekonomicznymi faktami dochodzi cos jeszcze i japonczycy (bez wzgledu na marke) chca (moze nawet nieswiadomie) zeby europejszycy placili "frycowe", jednoczesnie odpuszczajac amerykanom sporo bo to taka wielka gospodarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.