zolwiczek 0 #1 Napisano 27 Stycznia 2010 Witam;) Szukam informacji na temat zegarków z pozytywką a dokładniej czy są firmy, które produkują takie zegarki na zamówienie z melodią, którą sami wybierzemy i czy mogą to być zegarki na rękę czy tylko takie kieszonkowe. No i oczywiście cena. Bardzo proszę o odpowiedźPozdr;) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
urmacher 0 #2 Napisano 1 Lutego 2010 Witam ! Czy chodzi o zegarki mechaniczne czy elektroniki? Polecam http://www.boegliwatch.ch/home_fr.htm . Zegarki super na żywo jeszcze ładniejsze miałem okazje oglądać je podczas targów w Baselwolrd i każdego roku zatrzymuje się aby je podziwiać i posłuchać jak grają . Pozdrawiam Damian 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zolwiczek 0 #3 Napisano 2 Lutego 2010 Też bym chciała chociaż raz tam pojechać... Zegarki mechaniczne o ile dobrze to rozumiem;) Najbardziej interesuje mnie czy oni mogą zrobić zegarek z melodią, którą sobie wybrałam. Szczerze mówiąc nie za bardzo orientuję się w tym języku więc nie wiem czy tak można... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosh777 4 #4 Napisano 6 Lutego 2010 Szczerze powiem że wątpię w możliwość zamówienia zegarka z mechaniczną pozytywką i własną melodią, osobiście nie słyszałem o czymś takim. Choć zapewne jest to kwestia ceny - producent tych pozytywek czyli firma Reuge ceni się dość konkretnie, pytanie ile trzeba by im za to zapłacić Boegli wsadza do tych swoich zegarków właśnie pozytywki Reuge. Przykładowo na tej stronie są wypisane melodie których używa Reuge w swoich pozytywkach. Interesował mnie temat o tyle że zbieram małe zegary z pozytywką. Co ciekawe okazuje się że dużo łatwiej zdobyć przedwojenny zeagr z pozytywką w rodzaju dużego budzika typu Junghans/G.F. niż zegary późniejszej produkcji. A powojenne egzemplarze są bardzo ciekawe, szczególnie takie miniaturowe. Jednak wygląda na to, że były produkowane w niewielkich ilościach i trudno je znaleźć. Przeważnie wewnątrz są właśnie pozytywki szwajcarskie firmy Reuge, no chyba że trafi się na zegar japoński (jak ten po prawej na zdjęciu grający "Jezioro łabędzie" ) bo oni robili swoje pozytywki. A jak trafi się na zegar z popsutą szwajcarską pozytywką, to idzie ją dokupić - można trafić na tzw. pamiątki z gór szwajcarskich takie drewniane skrzyneczki z pozytywką w środku. Identyczne pozytywki montowano w zegarach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość spam01 #5 Napisano 23 Lutego 2010 A może coś takiego: Mój odnośnik Mój odnośnik Mój odnośnik Mój odnośnik http://www.youtube.com/watch?v=cwb9e_Tz0yU http://www.youtube.com/watch?v=3MQtMpfOgmA Gdybym miał prezeską pensję to bym sobie taki zasponsorował 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zolwiczek 0 #6 Napisano 23 Lutego 2010 Heh ja nie mam takiej pensji szczerze mówiąc to na razie wogóle nie mam żadnej :] Ale jak widzę ile to zachodu z tym zegarkiem z własną melodią to nie wiem czy to ma sens... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach