Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

zolwiczek

Zearki z pozytywka na zamówienie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam;) Szukam informacji na temat zegarków z pozytywką a dokładniej czy są firmy, które produkują takie zegarki na zamówienie z melodią, którą sami wybierzemy i czy mogą to być zegarki na rękę czy tylko takie kieszonkowe. No i oczywiście cena. Bardzo proszę o odpowiedź:lol:

Pozdr;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ! Czy chodzi o zegarki mechaniczne czy elektroniki? Polecam http://www.boegliwatch.ch/home_fr.htm . Zegarki super na żywo jeszcze ładniejsze miałem okazje oglądać je podczas targów w Baselwolrd i każdego roku zatrzymuje się aby je podziwiać i posłuchać jak grają :lol: .

Pozdrawiam Damian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też bym chciała chociaż raz tam pojechać...:) Zegarki mechaniczne o ile dobrze to rozumiem;) Najbardziej interesuje mnie czy oni mogą zrobić zegarek z melodią, którą sobie wybrałam. Szczerze mówiąc nie za bardzo orientuję się w tym języku więc nie wiem czy tak można... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze powiem że wątpię w możliwość zamówienia zegarka z mechaniczną pozytywką i własną melodią, osobiście nie słyszałem o czymś takim. Choć zapewne jest to kwestia ceny - producent tych pozytywek czyli firma Reuge ceni się dość konkretnie, pytanie ile trzeba by im za to zapłacić :blink: Boegli wsadza do tych swoich zegarków właśnie pozytywki Reuge. Przykładowo na tej stronie są wypisane melodie których używa Reuge w swoich pozytywkach. Interesował mnie temat o tyle że zbieram małe zegary z pozytywką. Co ciekawe okazuje się że dużo łatwiej zdobyć przedwojenny zeagr z pozytywką w rodzaju dużego budzika typu Junghans/G.F. niż zegary późniejszej produkcji. A powojenne egzemplarze są bardzo ciekawe, szczególnie takie miniaturowe. Jednak wygląda na to, że były produkowane w niewielkich ilościach i trudno je znaleźć. Przeważnie wewnątrz są właśnie pozytywki szwajcarskie firmy Reuge, no chyba że trafi się na zegar japoński (jak ten po prawej na zdjęciu grający "Jezioro łabędzie" ) bo oni robili swoje pozytywki.

c00f6883749d9afdmed.jpg

A jak trafi się na zegar z popsutą szwajcarską pozytywką, to idzie ją dokupić - można trafić na tzw. pamiątki z gór szwajcarskich :( takie drewniane skrzyneczki z pozytywką w środku. Identyczne pozytywki montowano w zegarach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh ja nie mam takiej pensji szczerze mówiąc to na razie wogóle nie mam żadnej :] Ale jak widzę ile to zachodu z tym zegarkiem z własną melodią to nie wiem czy to ma sens... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.