Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

mwist

Rysy na powłoce anty refleksyjnej.

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę zakupić zegarek który posiada minimalne rysy na szkiełku. Sprzedawca twierdzi iż zarysowana jest tylko powłoka anty refleksyjna a samo szkło szafirowe jest nie ruszone. Zależy mi na tym zegarku, ale nie chcę mieć zegarka z porysowanym szkłem. W jaki sposób można rozwiązać ten problem? Trzeba wymieniać całe szkiełko, czy w jakiś sposób da się usunąć powłokę anty refleksyjną i nałążyć ją ponownie?

Szukałem odpowiedzi na forum ale nic nie znalazłem. Jeżeli było to przepraszam.

pozdrawiam,

mwist

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zewnetrzna powloke AR mozna usunac bez wiekszego klopotu ale nie ma raczej szans na ponowne nalozenie - jesli chcesz aby wygladala jak nowa to niestety nowe szkielko, inna kwestia iz prawie kazda zewnetrzna AR porysuje ci sie od noszenia bardzo szybko - sa miekie :lol:

pozdr

R

Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedź :lol:

Czyli mam rozumieć że wiekszość droższych zegarków (zegarek o którym pisze to Fortis) albo nie posiada tej powłoki albo jej użytkownicy ją po jakimś czasie usuwają?

Gdzie taką powłokę ewentualnie usunąć? U zegarmistrza?

pozdrawiam,

Mwist

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zalezy jaka - zwykle na jednej sie nie konczy - ta na ktorej moga byc rysy to zewnetrzna - rysy widac w zaleznosci od kata padania swiatla - jak pisalem w miare uzytkowania zawsze sie przyrysuje, szkielko wystarczy spolerowac - powloka zejdziue i wielu ludzi tak robilo ale tarcza traci glebie - jesli mamy zewnetrzny i wewnterzna AR to jest fajna glebia i zludzenie braku szkla, jak usuniemy zewnetrzna niestety te wrazenie znika, ponadto rysy na zewnetrznym ar sa bardzo upierdliwe w przypadku czarnych tarczy - bardzie j rzuca sie w oczy.

pozdr

Rafal

Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.