Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lubon25

Wybór oldschool'owego zegarka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, to mój pierwszy post, chciałbym od razu zaznaczyć, ze moja wiedze jest naprawde uboga, więc prosze o wyrozumiałość i cierpliwość B)

Rozglądam sie za zegarkiem i zdecydowałem się na zakup starszego czasomierza. A więc bardzo bym prosił o pomoc w wyborze i wszelkie rady, które dla mnie, laika są bardzo ważne. Upatrzyłem sobie kilka modeli na allegro:

http://allegro.pl/item917716190_rzadka_czarna_pobieda.html

http://allegro.pl/item917011708_sekonda.html

http://allegro.pl/item917072777_zegarek_meski_poljot_nos_17_kamieni.html

Prosze o wasze opinie, czy warto, czy nie przepłacam, oraz propozycje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

1-szy z nich był już kiedyś wystawiany i określono go jako zbyt drogi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość darekmp3

Wg mnie żaden z tych przedstawionych nie zasługuje na kupno. Poszukałbym czegoś "lepszego" jakiegoś Poljota de luxe czy Łuczyka. A jeśli masz więcej kasiorki to rozejrzał bym się za jakąś Omegą vintage itp. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego nie?

No właśnie, no i jakie firmy zasługują na uwage? Poljot, Pobieda, Rakieta, Wostok, Łucz? Ponad 100 zł mógłbym wydać, np do 150 powiedzmy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radzieckie oczywiscie wchodza, za 150 zl mozna tez kupic Szwajcara "no name" tzn. jakiejs malej firmy, ktora juz nie istnieje, z porzadnym automatycznym werkiem AS, Felsa, czy ETA, z lat 50-60-tych (nazwy, ktore przychodza mi do glowy to wspominana niedawno Lisona, Lagonda, Olma, BWC, Rotary, Tedena, Selza, Sandoz, Itraco, Nilax - byly tego setki, jesli nie tysisace firm - w kazdej szwajcarskiej stodole ktos wieczorami siedzial i skladal "locze" ;) . Nawet i bardziej renomowana firme idzie ustrzelic np. Enicara, Tissota czy Seiko.

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 150zl mozesz kupic ladnego poljota de luxe,lub tak jak mowi zbyszke,malo znanego szwajcara.Sam mam jednego takiego marki Everite,na mechanizmie France Ebauches cal.140-c.Naprawde bardzo trwala i dokladna maszyna.Poszukaj tez orientow,seiko,enicar,tissot itd, moze akurat cos sie trafi (-;

Doxa jest " za tania" na ten projekt. Może w przyszłym roku?
- czyli najlepsze kryteria wyboru zegarka forumowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.