Tarmangani 39 #601 Napisano 5 Września 2017 W-150 module 106. Zegareczki z sieci - olx - znalazłem tam kiedyś kilka marlinów i casio, alledrogo, ebay itp. Teraz szukam uczciwego ludka w Indiach bo firma wysyła tylko na teren Indii , no i to samo w Indonezji , ale tam chyba się poddam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tarmangani 39 #602 Napisano 5 Września 2017 Często dla jednego musiałem kupić całą kupkę, min. ten plastik fantastik CPW-210. Generalnie zbieram wszystkie W - w pierwszej kolejności marliny, ale jeszcze bez nurków (co pewnie się zmieni ), mgr-y, ALBY, STINGI, jeden SEIKO wpadł mi w oko i w sumie każdy inny który przypadkiem mi podpasuje. Teraz czekam np. na cós takiego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paeo21106 83 #603 Napisano 5 Września 2017 Wiem jak to jest kupić kupkę zegarków dla tego jednego ale poźniej ciężko się rozstawać i cała kupka zostaje Cieżko o Marliny jak się pojawiają w dobrej cenie to znikają w kilka minut zostają tylko na aukacjach te z ceną z kosmosu Dlatego mam Dwa Marliny w kolekcji tylko Co to za dzwoneczek ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tarmangani 39 #604 Napisano 5 Września 2017 (edytowane) Dla trzymania się tematu co prawda leżak ale jak nówka i wsio pyka. Probably 01.1980 Ten jeden przycisk to światełko.Nie mam pojęcia disney skąd brał bebeszki, ten prawdopodobnie od SEIKO, ale dopiero jak przyjdzie zacznę szukać szczegółów. Co do cen..... zegarek jest wart tyle ile się za niego da . Ten złoty marlin z ebay już trzy razy kupowałem , ale się opamiętałem i z 1750 jest już 1592 pewnie go kupię kiedyś jak mnie nikt nie uprzedzi a tylko on zabraknie do kolekcji. Edytowane 5 Września 2017 przez Tarmangani 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tarmangani 39 #605 Napisano 5 Września 2017 Właśnie kupiłem , za jakie dwa miechy dojdzie, a wtedy z łapki pyk jak to mawia mój ulubiony bohater polskiego serialu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tarmangani 39 #606 Napisano 6 Września 2017 Poranna wstawka i puniać, nie ma to jak nocna podróż w deszczu. Chyba mój najstarszy leżak. Wygląda jak z wystawy i wszystko śmiga a ma ... ponad 40 dyszki? CASIO 38CS-14 module 38 - według jednych danych luty 1978, według innych styczeń 1977, jeszcze kilkanaście lat i nie będzie kogo zapytać bo świadkowie pomrą (chociaż japońszczyki żyją troszku dłużej niż standardy ogólnoświatowe) a CASIOTRON wciąż jakby wczoraj wykluty . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thazek 5 #607 Napisano 6 Września 2017 Tak już się kręci temat starych zegarków, jak sprawdzić rok produkcji w tych starych typach Casio? Wysłane z mojego Q10 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admof 2240 #608 Napisano 6 Września 2017 Poszukaj w necie zeskanowanych katalogów Casio Thazek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tarmangani 39 #609 Napisano 7 Września 2017 A cóż to za postać? Jeden z moich ulubionych STING-ów , zapięcie ala damskie ale mi się podoba i wielkość oki. . Wiek jeszcze nie znany, obstawiam ponad 20, kiedy się dowiem to powiem . Zakładany oczywiście do roboczego. Inne przy okazji bo poluje na ogniwa, łapka za gruba by zapiąć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #610 Napisano 7 Września 2017 Pierwszy raz widzę Casio Posejdon i Casio Sting. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paeo21106 83 #611 Napisano 7 Września 2017 Ja dzięki Tarmangani również dowiedziałem się, że w ogóle takie CASIO istnieje Poseidony I Stingy dla mnie są świetne, zacząłem nawet przeszukiwać alledrogo i olxy za jakimś modelm Pokazuj nam więcej takich modeli 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #612 Napisano 7 Września 2017 Ja jestem jednak za tym, żeby te inne modele były w odpowiednich dla nich tematach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tarmangani 39 #613 Napisano 7 Września 2017 STINGI I POSEJDONY ? a wasze plastiki fantastiki jakieś gulfany, speedany, mordmany i inne ? Seria jak seria - fabryki oddzielnej casio dla nich nie budował . A taki znacie? ROOKIE - też CASIO! a poza tematem wiecie może Kto tutaj zna się na Yacht Timerach i może użytkuje taki model 8M37-7000? Zaoszczędziłbym trochę czasu . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #614 Napisano 7 Września 2017 (edytowane) Ale to Casio jest? Edytowane 7 Września 2017 przez Waldzior 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tarmangani 39 #615 Napisano 8 Września 2017 (edytowane) Jest, jest - lubię CASIO i lubię grzebać w jego historii, co do MTG-520 miałeś Panie Waldemarze - i wspomniałeś o światełku - a znasz historię tego światełka..... ? Jak to można zdjęcie zrobić , Waldzior muszę Cię nająć do robienia fotek . Jeden z moich ulubionych double do roboczego , poluje na taki MDV, ale znikły i pewnie długo się nie pojawią . Hot or not? Edytowane 8 Września 2017 przez Tarmangani 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paeo21106 83 #616 Napisano 8 Września 2017 (edytowane) Bardzo hot, ale wydaje mi się, że chcesz go sprzedać ? Co do Histori światełka mtg 520 to nie znamy ? Chętnie się dowiemy Mtg-520, produkcja z tego co wyczytałem 1992 rok Edytowane 8 Września 2017 przez paeo21106 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #617 Napisano 8 Września 2017 Przyznam się szczerze, że nie znam historii tego podświetlenia.Jeśli jest warta poznania to dawaj 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tarmangani 39 #618 Napisano 8 Września 2017 (edytowane) Pierwsze w historii CASIO neon illuminatory!!! - wydane w modelu 520 we wrześniu 2002 roku. Twój niebieski zaczeli tłoczyć w listopadzie tegoż roku, 1992 odpada ? Co do sprzedaży mojego hot , jak już miejsca w walizce nie będzie jesteś pierwszym w kolejce ? ? Edytowane 8 Września 2017 przez Tarmangani 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xaoc 2 #619 Napisano 8 Września 2017 (edytowane) Casiotron TRN-100, Seria Astronox. Wznowione wydanie 1997-98. Tymczasowa bransoleta, oryginalna była za krótka. Na drugim zdjęciu pierwowzór - Casiotron 03-37S Edytowane 8 Września 2017 przez xaoc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tarmangani 39 #620 Napisano 8 Września 2017 Jak da rady wstaw zdjęcie światełka tego TRN-a, z zewnątrz na rzut oka takie same . Chyba podnajeli chińczyków dla tej reedycji TRN - śliczny. Ile ma WR? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xaoc 2 #621 Napisano 8 Września 2017 Jak da rady wstaw zdjęcie światełka tego TRN-a, z zewnątrz na rzut oka takie same . Chyba podnajeli chińczyków dla tej reedycji TRN - śliczny. Ile ma WR?Dla czego tak myslisz? Przód, tył, Japan, JapanŚwiatełka: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #622 Napisano 8 Września 2017 To ja wrzucę hurtem moje owoce zbieractwa Mam jeszcze około 20 G z lat 90, wiele z nich w stanie NOS. Gdyby kogoś interesowało to mogę zrobić fotkę.Wrzucałem już co prawda ale stan jak i ilość się od tamtego czasu zmieniła 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paeo21106 83 #623 Napisano 8 Września 2017 (edytowane) Pierwsze w historii CASIO neon illuminatory!!! - wydane w modelu 520 we wrześniu 2002 roku. Twój niebieski zaczeli tłoczyć w listopadzie tegoż roku, 1992 odpada ? Co do sprzedaży mojego hot , jak już miejsca w walizce nie będzie jesteś pierwszym w kolejce ? ?Oczywiście jestem pierwszy w kolejce To ja wrzucę hurtem moje owoce zbieractwa Mam jeszcze około 20 G z lat 90, wiele z nich w stanie NOS. Gdyby kogoś interesowało to mogę zrobić fotkę.Wrzucałem już co prawda ale stan jak i ilość się od tamtego czasu zmieniła Kolekcja na wypasie Marliny i MRG Pamiętam, że miałeś też MTG, sprzedałeś ? Edytowane 9 Września 2017 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #624 Napisano 8 Września 2017 MT-G tez mam, i kilkadziesiąt innych zegarków ale trzymam się tematu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tarmangani 39 #625 Napisano 8 Września 2017 (edytowane) Podziwiam Panie Waldemarze , że czas poustawiany, w moich czas ze stref czasowych całego świata nawet z peru, ale to któryś z amerykańskich o ile pamietam, kilka różnych godzin ze stanów . Ja prawie nigdy nie przestawiam, tylko pełne godziny się zgadzają bo jak zaczną pikać z kartonów to wiem, zę pełna godzina miej więcej . Ciekawe jak mój test W-741 idzie? w przyszłym tygodniu trza sprawdzić. PS: nie pokazuj więcej w-450 bo ci go zabiorę. xaoc - Dla czego tak myslisz? Przód, tył, Japan, Japan Po prostu chinczyki są mistrzami kopiowania , a producentom chyba zależało, żeby z zewnątzr były identyczne, tylko serca nowe. A produkcja, oczywiście JAPAN, czytałem o tej reedycji i filmik nawet oglądałem, dzięki za fotę światełka. Edytowane 8 Września 2017 przez Tarmangani 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach