Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Encanto

ile lat mają Wasze najstarsze nadal sprawne i używane modele CASIO ??

Rekomendowane odpowiedzi

W-150 module 106. Zegareczki z sieci -  olx - znalazłem tam kiedyś kilka marlinów i casio, alledrogo, ebay itp. Teraz szukam uczciwego ludka w Indiach bo firma wysyła tylko na teren Indii  :( , no i to samo w Indonezji , ale tam chyba się poddam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Często dla jednego musiałem kupić całą kupkę, min. ten plastik fantastik  CPW-210. Generalnie zbieram wszystkie W - w pierwszej kolejności marliny, ale jeszcze bez nurków (co pewnie się zmieni B) ), mgr-y, ALBY,  STINGI, jeden SEIKO wpadł mi w oko i w sumie każdy inny który przypadkiem mi podpasuje. Teraz czekam np. na cós takiego  B)

post-98917-0-77356200-1504640376.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem jak to jest kupić kupkę zegarków dla tego jednego ale poźniej ciężko się rozstawać i cała kupka zostaje  :)  :)  :)  Cieżko o Marliny jak się pojawiają w dobrej cenie to znikają w kilka minut zostają tylko na aukacjach te z ceną z kosmosu  <_<  Dlatego mam Dwa Marliny w kolekcji tylko  ;)

Co to za dzwoneczek ?  ^_^  ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla trzymania się tematu  B) co prawda leżak ale jak nówka i wsio pyka.

post-98917-0-19765000-1504641679.jpg

Probably 01.1980 

Ten jeden przycisk  :)  to światełko.

Nie mam pojęcia disney skąd brał bebeszki, ten prawdopodobnie od SEIKO, ale dopiero jak przyjdzie zacznę szukać szczegółów. Co do cen..... zegarek jest wart tyle ile się za niego da  :) . Ten złoty marlin z ebay już trzy razy kupowałem , ale się opamiętałem i z 1750 jest już 1592 pewnie go kupię kiedyś jak mnie nikt nie uprzedzi a tylko on zabraknie do kolekcji.

Edytowane przez Tarmangani

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie kupiłem  :) , za jakie dwa miechy dojdzie, a wtedy z łapki pyk jak to mawia mój ulubiony bohater polskiego serialu  B)

post-98917-0-43048700-1504646680.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poranna wstawka  :) i puniać, nie ma to jak nocna podróż w deszczu. 

Chyba mój najstarszy leżak. Wygląda jak z wystawy i wszystko śmiga B) a ma ... ponad 40 dyszki?

post-98917-0-81931300-1504678395.jpg

CASIO 38CS-14 module 38 - według jednych danych luty 1978, według innych styczeń 1977, jeszcze kilkanaście lat i nie będzie kogo zapytać bo świadkowie pomrą  :unsure: (chociaż japońszczyki żyją troszku dłużej niż standardy ogólnoświatowe) a CASIOTRON wciąż jakby wczoraj wykluty  B) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak już się kręci temat starych zegarków, jak sprawdzić rok produkcji w tych starych typach Casio?

Wysłane z mojego Q10 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukaj w necie zeskanowanych katalogów Casio Thazek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A cóż to za postać? Jeden z moich ulubionych STING-ów    B), zapięcie ala damskie ale mi się podoba i wielkość oki. .  Wiek jeszcze nie znany, obstawiam ponad 20, kiedy się dowiem to powiem :P . Zakładany oczywiście  :P do roboczego. Inne przy okazji bo poluje na ogniwa, łapka za gruba by zapiąć.

post-98917-0-65978700-1504794411.jpg post-98917-0-08747000-1504794430.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy raz widzę Casio Posejdon i Casio Sting.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dzięki Tarmangani również dowiedziałem się, że w ogóle takie CASIO istnieje  ;) 

Poseidony I Stingy dla mnie są świetne,  zacząłem nawet przeszukiwać alledrogo i olxy za jakimś modelm  B)

Pokazuj nam więcej takich modeli  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem jednak za tym, żeby te inne modele były w odpowiednich dla nich tematach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

STINGI I POSEJDONY ? a wasze plastiki fantastiki jakieś gulfany, speedany, mordmany i inne :blink: ?  B)   Seria jak seria - fabryki oddzielnej casio dla nich nie budował  :angry:

A taki znacie?  :)

post-98917-0-50850500-1504813163.jpg

ROOKIE - też CASIO! a  poza tematem wiecie może  Kto tutaj zna się na Yacht Timerach i może użytkuje taki model 8M37-7000? Zaoszczędziłbym trochę czasu  B) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to Casio jest?

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest, jest - lubię CASIO i lubię grzebać w jego historii, co do MTG-520 miałeś Panie Waldemarze - i wspomniałeś o światełku - a znasz historię tego światełka..... :)

post-98917-0-31402100-1504883235.jpg post-98917-0-97711700-1504883241.jpg

Jak to można zdjęcie zrobić , Waldzior muszę Cię nająć do robienia fotek B).   Jeden z moich ulubionych double do roboczego :P , poluje na taki MDV, ale znikły i pewnie długo się nie pojawią :( .  Hot or not?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo hot, ale wydaje mi się, że chcesz go sprzedać ?  B)  B)

Co do Histori światełka mtg 520 to nie znamy ? Chętnie się dowiemy  :D

Mtg-520, produkcja z tego co wyczytałem 1992 rok  :)

post-47156-0-88507500-1504883896.jpgpost-47156-0-85022600-1504883897_thumb.jpg

Edytowane przez paeo21106

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyznam się szczerze, że nie znam historii tego podświetlenia.

Jeśli jest warta poznania to dawaj :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze w historii CASIO neon illuminatory!!! -  wydane w modelu 520 we wrześniu 2002 roku. Twój niebieski zaczeli tłoczyć w listopadzie tegoż roku, 1992  odpada :P ? Co do sprzedaży mojego hot , jak już miejsca w walizce nie będzie jesteś pierwszym w kolejce ?  :P ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Casiotron TRN-100, Seria Astronox. Wznowione wydanie 1997-98. Tymczasowa bransoleta, oryginalna była za krótka. Na drugim zdjęciu pierwowzór - Casiotron 03-37S

post-99819-0-01924700-1504895106_thumb.jpg

post-99819-0-35074900-1504897569.jpg

Edytowane przez xaoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak da rady wstaw zdjęcie światełka tego TRN-a, z zewnątrz na rzut oka takie same  :) . Chyba podnajeli chińczyków dla tej reedycji  B) TRN - śliczny. Ile ma WR?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak da rady wstaw zdjęcie światełka tego TRN-a, z zewnątrz na rzut oka takie same  :) . Chyba podnajeli chińczyków dla tej reedycji  B) TRN - śliczny. Ile ma WR?

Dla czego tak myslisz? Przód, tył, Japan, Japan

Światełka:

post-99819-0-86230800-1504901714_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja wrzucę hurtem moje owoce zbieractwa :)

Mam jeszcze około 20 G z lat 90, wiele z nich w stanie NOS. Gdyby kogoś interesowało to mogę zrobić fotkę.

Wrzucałem już co prawda ale stan jak i ilość się od tamtego czasu zmieniła :)

PSX_20170908_231845.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze w historii CASIO neon illuminatory!!! -  wydane w modelu 520 we wrześniu 2002 roku. Twój niebieski zaczeli tłoczyć w listopadzie tegoż roku, 1992  odpada :P ? Co do sprzedaży mojego hot , jak już miejsca w walizce nie będzie jesteś pierwszym w kolejce ?  :P ?

Oczywiście jestem pierwszy w kolejce  :P  :P

To ja wrzucę hurtem moje owoce zbieractwa :)

Mam jeszcze około 20 G z lat 90, wiele z nich w stanie NOS. Gdyby kogoś interesowało to mogę zrobić fotkę.

Wrzucałem już co prawda ale stan jak i ilość się od tamtego czasu zmieniła :)

Kolekcja na wypasie  :D  Marliny i MRG  :wub:  :wub:

Pamiętam, że miałeś też MTG, sprzedałeś ?

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MT-G tez mam, i kilkadziesiąt innych zegarków ale trzymam się tematu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podziwiam  Panie Waldemarze , że czas poustawiany, w moich czas ze stref czasowych całego świata  :D nawet z peru, ale to któryś z amerykańskich o ile pamietam, kilka różnych godzin ze stanów  :).  Ja prawie nigdy nie przestawiam, tylko pełne godziny się zgadzają bo jak zaczną pikać z kartonów to wiem, zę pełna godzina miej więcej B) . Ciekawe jak mój test W-741 idzie? w przyszłym tygodniu trza sprawdzić.  B)

PS: nie pokazuj więcej w-450 bo ci go zabiorę.  :P

xaoc - Dla czego tak myslisz? Przód, tył, Japan, Japan

Po prostu chinczyki są mistrzami kopiowania  :D , a producentom chyba zależało, żeby z zewnątzr były identyczne, tylko serca nowe. A produkcja, oczywiście JAPAN, czytałem o tej reedycji i filmik nawet oglądałem, dzięki za fotę światełka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi