Waldzior 3227 #626 Napisano 8 Września 2017 W-450 to perła w koronie a nawet cała korona 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xaoc 2 #627 Napisano 8 Września 2017 Podziwiam Panie Waldemarze , że czas poustawiany, w moich czas ze stref czasowych całego świata nawet z peru, ale to któryś z amerykańskich o ile pamietam, kilka różnych godzin ze stanów . Ja prawie nigdy nie przestawiam, tylko pełne godziny się zgadzają bo jak zaczną pikać z kartonów to wiem, zę pełna godzina miej więcej . Ciekawe jak mój test W-741 idzie? w przyszłym tygodniu trza sprawdzić. PS: nie pokazuj więcej w-450 bo ci go zabiorę. xaoc - Dla czego tak myslisz? Przód, tył, Japan, Japan Po prostu chinczyki są mistrzami kopiowania , a producentom chyba zależało, żeby z zewnątzr były identyczne, tylko serca nowe. A produkcja, oczywiście JAPAN, czytałem o tej reedycji i filmik nawet oglądałem, dzięki za fotę światełka.Tarmangani, Ciekawe wnioskowanie, to mam dla Ciebie zagadkę logiczną.Niektóre zegarki podrabiają Chińczycy Wszystkie Casiotron TRN są zegarkami Czy z tego wynika, że niektóre Casiotron TRN podrabiąją Chińczycy? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
laryngoskop 273 #628 Napisano 9 Września 2017 (edytowane) Waldzior wrzuć foty-sama przyjemność popatrzeć. Edytowane 9 Września 2017 przez laryngoskop 0 GW 9110 , DW 5600c 901 , GW 9400 1er , DW 9052 1659 , GS 1050 B , GS 1150 , Casio 31 QR-12 ,GS 1200 B , DW 9000 1659 , Atlantic Worldmaster ,Tissot Antimagnetique , Zenith 28800 ,Orient patelnia, Orient tristar , Orient Ray 2 blue , DW 6900 x 2 , Orient Chrono Ace , Orient quartz ,Orient Triton I . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #629 Napisano 9 Września 2017 Jestem poza domem ale w telefonie znalazłem fotkę z czerwca. Tutaj więcej fotek.http://zegarkiclub.pl/forum/topic/148758-casio-g-shock-dw-002-dw003-dw-004/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paeo21106 83 #630 Napisano 9 Września 2017 Mnie dzisiaj też natchneło na zrobienie zdjęc swojej kolekcji Moich najsarszych i sprawnych Casio Wiele godzin spędziłem na poszukiwaniu niektórych modeli ale jak myślicie warto było ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #631 Napisano 9 Września 2017 Gratuluję kolekcji 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tarmangani 39 #632 Napisano 9 Września 2017 (edytowane) Na jagody paeo21106 - Twoja kolekcja..... biorę 520-kę , 350-kę , cygana do HTX i yachta tylko bransoletę mu załóż bo w gumie mu nie do twarzy . xaoc - a jaka nagroda za odpowiedź do zagadki ?a co do chińczyków nie próbuj mysleć co ja myślę , bo zawsze będziesz w błędzie - dla wyjaśnienia chińczyki nie na zlecenie do wyprodukowania tylko chińscy fachowcy od kopii do pomocy przy własnej produkcji starego modelu nową technologią tak by był taki sam- to autor miał na myśli . Edytowane 10 Września 2017 przez Tarmangani 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 682 #633 Napisano 10 Września 2017 Czy tylko ja nie nadążam za Twoją składnia ? Czasami trudno zrozumieć co chcesz powiedzieć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xaoc 2 #634 Napisano 10 Września 2017 xaoc - a jaka nagroda za odpowiedź do zagadki ?a co do chińczyków nie próbuj mysleć co ja myślę , bo zawsze będziesz w błędzie - dla wyjaśnienia chińczyki nie na zlecenie do wyprodukowania tylko chińscy fachowcy od kopii do pomocy przy własnej produkcji starego modelu nową technologią tak by był taki sam- to autor miał na myśli . ..... Dziwnie, bardziej by opłacało się podrabiać Marliny - NOSy i Minty ida na eBay-ju jak świeże bułeczki. A produkcja, oczywiście JAPAN, czytałem o tej reedycji i filmik nawet oglądałem, dzięki za fotę światełkaTarmangani, masz link do tego filmu, znalazłem bardzo mało informacji na temat serii TRN.Jeżeli chodzi o WR, zegarek ma oznaczenie 10bar. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tarmangani 39 #635 Napisano 10 Września 2017 (edytowane) To mi gwoździa zabiłeś , kiedyś kiedyś szukałem info o zegarku z aukcji oryginalnym TRONIE iii zresztą.... oki szukam. Edytowane 10 Września 2017 przez Tarmangani 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xaoc 2 #636 Napisano 13 Września 2017 (edytowane) To mi gwoździa zabiłeś , kiedyś kiedyś szukałem info o zegarku z aukcji oryginalnym TRONIE iii zresztą.... oki szukam. Udało mi się odnaleźć, trochę informacji (Link) , ( google ładnie przetłumaczył z hiszpańskiego, Tekst oryginalny ) A tu są wszystkie z serii Astronox: http://www006.upp.so-net.ne.jp/shockers/trn.htm Edytowane 13 Września 2017 przez xaoc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tarmangani 39 #637 Napisano 13 Września 2017 Super.... dlaczego japońskiego nie uczyli w podstawówce, skąd to znam . Odnośnik do casiovintagedigital - często korzystałem, teraz szukam oryginalnych katalogów i wycinków, bo kilka razy wpadłem w pętlę różnych danych. TRN-y bajka, może kiedyś zapoluję na jakiegoś. Tego filmiku nie znalazłem, kilka na tube jest, ale nie tamten co widziałem. Przypominam sobie tylko, że to była dyskusja na temat casiotronów na jakimś forum i ktoś podał link do filmiku, ale nawet nie wiem czy to było tube. na filmiku była jakby reklama, a potem gościu pokazywał oryginalny tron i nowego TRN, pamiętam illuminator, dlatego poprosiłem o światełko Twojego, ale tamto było zielone i patrząc na wszystkie nie jestem pewien , który to był model. Twój samotny? Planujesz założyć stadko? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xaoc 2 #638 Napisano 14 Września 2017 . Twój samotny? Planujesz założyć stadko? Raczej tak, muszę przede wszystkim zapolować na oryginalna bransoletkę z serii Astronox S-675N - moja jest za krotka, być może ktoś skracał - chętnie odkupie 1-2 oczka. Na razie założyłem z CASIO AB-550, bardziej pasuje niż z A158. Mam 2 wolne miejsca w gablotce, przypadł mi do gustu jeszcze TRN-02 oraz TRN-03. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #639 Napisano 14 Września 2017 Super.... dlaczego japońskiego nie uczyli w podstawówce, skąd to znam . Odnośnik do casiovintagedigital - często korzystałem, teraz szukam oryginalnych katalogów i wycinków, bo kilka razy wpadłem w pętlę różnych danych. TRN-y bajka, może kiedyś zapoluję na jakiegoś. Tego filmiku nie znalazłem, kilka na tube jest, ale nie tamten co widziałem. Przypominam sobie tylko, że to była dyskusja na temat casiotronów na jakimś forum i ktoś podał link do filmiku, ale nawet nie wiem czy to było tube. na filmiku była jakby reklama, a potem gościu pokazywał oryginalny tron i nowego TRN, pamiętam illuminator, dlatego poprosiłem o światełko Twojego, ale tamto było zielone i patrząc na wszystkie nie jestem pewien , który to był model. Twój samotny? Planujesz założyć stadko? Jak masz konto na FB to na czasoholikach jest kolega Tomasz Pomorski, często porusza tematy starych casio, o tronach też coś podawał jakiś czas temu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tarmangani 39 #640 Napisano 17 Września 2017 (edytowane) Nadejszła czy raczej nadejszł W-250 , probably 1980, lcd początki końca, ale cóż latka lecą, obudowa za to bajka . I takie cóś z walizki, piłkarzyk ale ani razu nie grał ze mną w piłkę . Konia z rzędem, który to rok ? Edytowane 17 Września 2017 przez Tarmangani 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xaoc 2 #641 Napisano 17 Września 2017 (edytowane) Nadejszła czy raczej nadejszł W-250 , probably 1980, lcd początki końca, ale cóż latka lecą, obudowa za to bajka .Ech, wczoraj taki W-250, NOS sprzedany na ebay: VINTAGE CASIO 1980 MARLIN ALARM CHRONO (108) W-250 100M GREY EDITION NOS MINT!! niestety późno zauważyłem. Edytowane 17 Września 2017 przez xaoc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dajan 95 #642 Napisano 22 Września 2017 widzę że macie ten model w idealnych stanachmój chodzi zemną do pracy już prawie 20 latw pełni sprawny tylko mocno sfatygowanybransoletka rozpadła się kilka lat temupunktualność to +12s/miesiąc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tarmangani 39 #643 Napisano 23 Września 2017 No i data bank - shock aussi jak mój W-741 , tylko tutaj więcej do zniszczenia jest w obudowie, ale hula. Mam gdzieś takiego i pamiętam że zużyty był podobnie ale śmigał. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paeo21106 83 #644 Napisano 23 Września 2017 (edytowane) widzę że macie ten model w idealnych stanachmój chodzi zemną do pracy już prawie 20 latw pełni sprawny tylko mocno sfatygowanybransoletka rozpadła się kilka lat temupunktualność to +12s/miesiąc Przeżył swoje przez 20 lat, lecz widzę mechanicznie plus tej odchyłki bez zarzutu U mnie tak na ręcę Edytowane 23 Września 2017 przez paeo21106 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #645 Napisano 23 Września 2017 (edytowane) widzę że macie ten model w idealnych stanachmój chodzi zemną do pracy już prawie 20 latw pełni sprawny tylko mocno sfatygowanybransoletka rozpadła się kilka lat temupunktualność to +12s/miesiąchttp:.tinypic.com/w83nyt.jpgFajny model, mam identycznego w stanie nos Edytowane 23 Września 2017 przez murcins 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paeo21106 83 #646 Napisano 23 Września 2017 (edytowane) Mam i ja Edytowane 23 Września 2017 przez paeo21106 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #647 Napisano 23 Września 2017 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tarmangani 39 #648 Napisano 23 Września 2017 (edytowane) Przeżył swoje przez 20 lat, lecz widzę mechanicznie plus tej odchyłki bez zarzutu U mnie tak na ręcę 21935669_1582156731828115_1592444056_n.jpgCo to za model?Trochę bliżej tematu ..... - casio W-14 probably 1985 a poniżej W-......... który? Edytowane 23 Września 2017 przez Tarmangani 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xaoc 2 #649 Napisano 23 Września 2017 760 Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tarmangani 39 #650 Napisano 23 Września 2017 (edytowane) Si senior , a ten? i dla paeo21106, żeby go mobilizować do serii Edytowane 23 Września 2017 przez Tarmangani 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach