Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

BeKSa88

Jaki zegarek warto kupić w USA?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!:D jestem nowym użytkownikiem tego forum ale czytając kilka profesjonalnych opinii postanowiłem i ja napisać i zwrócić się z moim problemem do Was forumowicze. Osobiście nie znam się zbytnio na zegarkach - owszem czytałem to i owo - jakie cechy powinien mieć dobry zegarek i w ogóle, ale mój problem jest nietypowy i czekam na Państwa sugestie bo może ktoś się orientuje co warto kupić w Stanach. Przedstawię kilka zegarków jakie myślę a Wy może coś doradzicie? Czekam na sugestie - budżet ok 200-250 $

Oto to co ja znalazłem - dzięki temu może łatwiej będzie:)

1) Seiko

http://www.classybrand.com/watches/watch_fs+watch-12181-brand-Seiko-pid-SNAA87.asp

2) Seiko

http://www.classybrand.com/watches/watch_fs+watch-12189-brand-Seiko-pid-SNAB45.asp

3)Fossil

http://www.bodying.com/fossil-metal-chronograph-men-ch2518/watches/10441

4)Seiko

http://www.orolus.com/cgi-bin/ShoppingCart.cgi?action=ShowPic&search_for=SNN071P1&search_brn=SEIKO&search_sty=&lowest_price=0&highest_price=99999&ori_action=Go&detail_category=.&detail_sizes=.&detail_keyword=.&search_logo=

5)Pulsar

http://www.discountwatchstore.com/Pulsar-Mens-Tech-Gear-Xtreme-Alarm-Chronograph-PF3527_p_1762.html#

6)Fossil

http://www.orolus.com/cgi-bin/ShoppingCart.cgi?action=ShowPic&search_for=CH2473&search_brn=FAV_FOSSIL&search_sty=Speedway&lowest_price=0&highest_price=99999&ori_action=Go&detail_category=.&detail_sizes=.&detail_keyword=.&search_logo=

Jeśli ktoś miałby jakieś sugestie - opinie - pomysły czekam na odpowiedź - sam szukam od kilku ładnych godzin i taki mam dylemat. Bo wiadomo chciałbym wycisnąc jak najwięcej z tego prezentu:)

Jedyne założenie co do zegarka że musi być na branzolecie.

Proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli warto=opłaca się, to prawie wszystko od płyt CD poczynając na samochodach kończąc :D , zwłaszcza jeżeli sprowadzisz bez cła i vatu, a czasem i sporych kosztów przesyłki (np. w ramach wyjazdu). Natomiast jak z opłatami, to różnie bywa, zależy od przypadku. Generalnie im tańszy zegarek, tym mniejsza oszczędność. Ceny konkretnych modeli porównaj sobie sam przy pomocy netu. Jeżeli chodzi o wybór zegarka - jeżeli chcesz coś w stylu chrono o nowoczesnym look'u, to seiko albo citizen jakiś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzuć okiem na jakiegos ZODIAC'a ;) sam dostałem kilka dni temu takiego i wrazenia bardzo pozytywne jednakze branzoleta to chyba nie dla mnie i szukam dla niego paska.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogladalem wlasnie kilka Zodiaców ale no niestety nigdzie nie znalazlem takiego jaki by mi sie podobal do 200$ niestety:P ale dzieki za pomysl... Zastanawialem sie juz nad kupnem dwoch Fossili zamiast jednego za 200$ ale nie wiem czy to da rade:P

Co to za model Twojego?? bo bardzo przyjemny:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A podepnę się pod temat.Podajcie sklep gdzie można kupić zodiaki.

Ale w Polsce czy wogole?? no ja wlasnie tez zaczalem sie rozgladac za Zodiackiem ale w stanach i tam no duzo taniej to nie jest... chyba skusze sie albo na jakiegos Seiko albo Fossila - mi sie podoba zodiac o nazwie Zodiac ZO6905 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój model to ZO6903 - dokładnie taki jak ten wskazany przez Ciebie tylko w innym kolorze.

Na pewno Zodiac to o wiele lepsza marka niż Fossil. W końcu nie na darmo jest "swiss made", a sama marka jest zrzeszona w Federacji Szwajcarskich Przemyslu Zegarkowe (FHS).

Wykonanie jest bardzo solidne, sam zegarek wygląda bardzo ładnie i dobrze jakościowo. Jest sporych rozmiarów i prezentuje się całkiem fajnie (jak coś to na PW moge Ci podeslać kilka fotek).

Co do zakupu bo można polować na naszych rodzimych portalach aukcyjnych lub niemieckim ebay'u ale cenowo wychodzi na to samo chyba. Na stronie Zodiac'a widnieją sklepy, w których można kupić zegarki tej marki, aczkolwiek w przypadku Krakowa to nawet o tej marce nie słyszeli we wskazanym sklepie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zodiac ma dodatkowo bardzo interesujaca historie i duze osiagniecia w przeszlosci. To byla jedna z niewielu firm, ktora wypuszczala nowe, swietne modele na przelomie lat 60/70 tych, kiedy inni dolowali.

Co prawda wspolczesny Zodiac to cien tamtej firmy i nawet nie wiem, czy istnieje ciaglosc, czy tez ktos wykupil znak firmowy, ale w kazdym razie lepiej miec zegarek firmy, ktora kiedys nalezala do czolowki, niz firmy znikad (jak Fossil, jesli chodzi o zegarki).

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zodiac ma dodatkowo bardzo interesujaca historie i duze osiagniecia w przeszlosci. To byla jedna z niewielu firm, ktora wypuszczala nowe, swietne modele na przelomie lat 60/70 tych, kiedy inni dolowali.

Co prawda wspolczesny Zodiac to cien tamtej firmy i nawet nie wiem, czy istnieje ciaglosc, czy tez ktos wykupil znak firmowy, ale w kazdym razie lepiej miec zegarek firmy, ktora kiedys nalezala do czolowki, niz firmy znikad (jak Fossil, jesli chodzi o zegarki).

Chcialem sie dowiedziec w tkaim razie czy warto kupic jakiegos Zodiaca - bo tak naprawde to juz od dawna sie interesowalem albo wlasnei Seiko albo Zodiackiem - chociaz nie wykluczalem Fossila ale skoro moge miec tylko jeden ( myslalem ze uda mi sie naciagnac na dwa :) ) to zostaje mi albo zodiac wlasnie albo seiko - i no mam upatrzone ale jeszcze poszperam bo czas mam do konca marca a budzet raczej moj nie wzrosnie ( niestety:P ) wiec no poszukam - ogolnie jeszcze mam pytanie czy jesli ktos kupowal w Stanach to moze ma jakies fajne linki do sklpeow??:)

Dzieki za pomoc tak owogle :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do stanów masz free shiping od pokemona - wiec seiko ok, może orient - vicosia (ebay) jest z florydy?

na miejscu zobaczysz może jakąś okazję ;)

Pozdr

G

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwolę odgrzebać dość stary temat.

Przeszukanie forum nie doprowadziło do znalezienia satysfakcjonującej odpowiedzi - więc - czy kupując zegarek, dajmy na przykład przez ebay od użytkownika "vicosia" mogę liczyć na to, że będzie sprzęt będzie objęty gwarancją, czy nie? A jeżeli tak, to czy będzie ona mogła być zrealizowana w Polsce?

Zakupów zagranicznych jeszcze nie organizowałem - czy konieczne są jakieś wcześniejsze ustalenia (formy transporty etc), czy generalnie powinienem liczyć na organizację po drugiej stronie na należytym poziomie (wciąż o vicosi)? Jeżeli ktoś dysponuje wiedzą na ten temat i ma chęć się nią podzielić, z góry dzięki.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.