Sly78 0 #1 Napisano 11 Marca 2010 WitamOd niedawna jestem posiadaczem citizena aqualand promaster, w zestawie otrzymałem oryginalną instrukcje niestety w j.angielskim i nie do konca jeszcze załapałem o co chodzi ma ktos moze juz obadane wszystkie funkcje tego zegareczka z któregi i tak jestem bardzo zadowolony, bede wdzieczny za pomoc typu jak uruchomic np sam termometr. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #2 Napisano 12 Marca 2010 taki? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sly78 0 #3 Napisano 12 Marca 2010 Dokładnie ten zegareczek pokazany na zdjeciu, nie moge np wystartowac z pomiarem głebokosci, zegarek w wodzie automatycznie przechodzi w tryb pomiaru wyswietla sie komunikat ready ale czy jest na głebokosci 0,5 czy 1 m nie pokazuje startu pomiaru pomimo naciskania każdego przycisku, dodatkowe pytanie czy istnieje np mozliwośc odczytu pomiaru temperatury w poimeszczeniu czy tylko mierzy w kontakcie z wodą.Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CITIZEN 0 #4 Napisano 10 Kwietnia 2010 wchodzisz na google wpisujesz citizen. wchodzisz na autoryzowany sklep. na samym dole strony jest instrukcja obsługi. klikasz. wpisujesz numer mechanizmu i znowu klikas. masz instrukcje obsłudi w .pdf 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sly78 0 #5 Napisano 18 Lipca 2010 No i sie nacieszyłem zegarkiem wyskoczyl mi po pływaniu w wodzie error czujnika głebokośiomierza ktory nie wyłacza sie juz od dwoch dni, przemyłem go dokładnie biezącą wodą i nic zrestarowałem go wciskając 4 przyciski jak na instrukcji podają, zegarek sie zrestartował czyli wyzerował i dalej bład czujnika, najlepsze jest to ze nigdzie nim nie uderzylem nie było jakis skoków cisnienia pod wodą bo to raptem 3m, na szczescie jest na gwarancji ale zastanawiam sie czy wysylac go do sklepu czy od razu do serwisu w dabrowie gorniczej z kopia dowodu zakupu. W instrukcji jest napisane jasno ze jak zegarek po chwili sie nie odblokuje to nalezy niezwlocznie oddac go do serwisu. strasznie delikatne te aqualandy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mrovka #6 Napisano 18 Lipca 2010 nie wiem jak z tym errorem ale wiem że gdzieś sie naciołem na to iż w niektórych modelach pomiar głębokoście zaczynasie gdy zegarek jest na iluś tam metrach..proponuje go wziaść na głęboką wode,np:basen lub Rów Marjański EDIT:przepraszam,nie doczytałem o tych 3 metrach.Na skali najmniejsza wartosć to chyba 10 więc może od tej granicy startuje-spotkałem sie ztakim przypadkiem..tzn podobnym i nie w zegarku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sly78 0 #7 Napisano 19 Lipca 2010 Zegarek po wykryciu wody juz jest przygotowany do pomiaru ( wyswietla sie nurek na wyswietlaczu) min głebokosc jaką może zmierzyc to 5m i tak miał ustawione, gdy doszedłem do 5m odezwał sie alarm i wyswietlił bład który po wynużeniu wygasł jak kolejno zszedłem do 3m znowu zawył alarm i wyswietlił bład, który juz pozostał. Przeczytałem instrukcje gdzie widnieje tylko opis iż obmyc wodą i zresetowac , tak zrobiłem zegarek sie zresetował skasował wszystko i przywrocil ustawienia fabryczne ale bład pozostał id od tego momentu nie reaguje. Wysłałem go dzisiaj do sklepu w ktorym go zakupiłem i pilnie oczekuje na jakies informacje, szkoda tylko ze beda musieli go otwierac bo co oryginalne uszczelnienie to wiadomo, zegarek w fabryce miał test statyczny do 80m co ma zapisane na stałe w pamieci, troszke sie zawiodłem na tym modelu wczesniej miałem protreka z casio który co prawda wygladał badziewiarsko w porównaniu do tego ale tam nie było problemów jak tu. Ciekawi mnie tylko co stwierdzi serwis bo zegarek był traktowany jak oczko w głowie w koncu tez kosztował 1700 zeta, w instrukcji napisano ze może wystapic taka awaria po uderzeniu podczas pomiaru ale zegarek niczego nawet nie musnął z reszta ocenią to w serwisie po kopercie która pomimo ze wykonana ze stali szlachetnej odwdziecza sie każdorazowo po zetknieciu z czyms twardym pozostawiajac rysy nie do usuniecia. Ciekawi mnie czy nie bedzie widac iż w zegarku było cos grzebane mam nadzieje ze sobie szpece poradza bez otwierania. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sly78 0 #8 Napisano 20 Sierpnia 2010 No i sprawa dalej nie ma końca, poczatkowo serwis nie chciał uznac reklamacji ale w końcu doszli do tego że uznać muszą ale go w polsce nie naprawią więc dali mi do wyboru albo zamawiają nowe bebechy z japonii i czekam 4 miesiące albo wysyłają zegarek do serwisu w niemczech i czekam 2 miesiace, ciekawe co wymłucą serwisanci w niemcach, kupiłem w zastepstwo risemana gw 9200 ale ten zegarek wyglada jak zabawka przy aqualandzie citizena. Jeszcze miesiąc oczekiwania a w gwarancji podaja naprawa w ciagu 20 dni roboczych, jestem cierpliwy i mam nadzieje ze zegarek bedzie jak nowy jak do mnie wróci 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #9 Napisano 21 Sierpnia 2010 No i sprawa dalej nie ma końca, poczatkowo serwis nie chciał uznac reklamacji ale w końcu doszli do tego że uznać muszą ale go w polsce nie naprawią więc dali mi do wyboru albo zamawiają nowe bebechy z japonii i czekam 4 miesiące albo wysyłają zegarek do serwisu w niemczech i czekam 2 miesiace, ciekawe co wymłucą serwisanci w niemcach, kupiłem w zastepstwo risemana gw 9200 ale ten zegarek wyglada jak zabawka przy aqualandzie citizena. Jeszcze miesiąc oczekiwania a w gwarancji podaja naprawa w ciagu 20 dni roboczych, jestem cierpliwy i mam nadzieje ze zegarek bedzie jak nowy jak do mnie wróci Trzeba było z rękojmi skorzystać.Zarządaj pisemnego uzasadnienia 2 m-cy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sly78 0 #10 Napisano 25 Listopada 2010 No sprawa po 4 miesiącach się ruszyła serwis poinformował mnie iż dostał fabrycznie nowy zegarek prosto od producenta i już go wysłał do mnie. Więc dostane nówkę fabryczną co mnie cieszy chyba warto było poczekać te 4 miesiące na taki rozwój sytuacji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach