Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

ugorilla

Rolex Geneve- prośba o identyfikację modelu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

zwracam sie z uprzejmą prośbą o zidentyfikowanie modelu zegarka marki Rolex. Zegarek sluży mi już kilka dobrych lat, jest to zapewne podróbka, jednak mimo to jestem do niego tak przywiązany, że chciałbym znać jego dokładną nazwę aby móc sobie kiedyś sprawić jego oryginalną wersję. Z paska zegarka została "starta" pozłacana powłoka, co wg mnie dodaje mu jeszcze większego blasku. Pozdrawiam

Oto link do zdjęć:

http://pokazywarka.pl/k4eb04/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ceny rolexów zaczynają się od kilkunastu tysięcy zł. Są modele za kilkadziesiąt i kilkaset tysięcy zł. Nie jestem znawcą zegarków, ale znam ceny markowych szwajcarów i dziwią mnie te śmieszą i naiwne pytania w stylu: mam od dawna taki zegarek, czy to oryginalny rolex/omega/patek/IWC/itp. Ludzie, jak nie daliście za Wasze zegarki kilkunastu, kilkudziesięciu lub więcej tysięcy złotych, to na pewno nie macie rolexa, omegi, patka, IWC czy czegoś podobnego, tylko tanią chińską podróbę. Każdy kto ma markowego szwajcara, wie o tym, że ma taki czasomierz, bo tych zegarków zwykle nie da się kupić na bazarach i nie kosztują one kilkadziesiąt, 100 lub 200 zł. Niech może admin lub moderator zrobi wątek przyklejony (ogłoszenie), żeby ludzie nie zamieszczali tu tych naiwnych, kabaretowych pytań, o te badziewia, które kupili za grosze na Allegro, znaleźli na śmietniku lub kupili na wyprzedaży w supermarkecie w Turcji. To nigdy nie są żadne rolexy czy patki, tylko tanie śmieci z Chin udające markowe zegarki szwajcarskie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ceny rolexów zaczynają się od kilkunastu tysięcy zł. Są modele za kilkadziesiąt i kilkaset tysięcy zł. Nie jestem znawcą zegarków, ale znam ceny markowych szwajcarów i dziwią mnie i te śmieszą i naiwne pytania w stylu: mam od dawna taki zegarek, czy to oryginalny rolex/omega/patek/IWC/itp. Ludzie, jak nie daliście za Wasze zegarki kilkunastu, kilkudziesięciu lub więcej tysięcy złotych, to na pewno nie macie rolexa, omegi, patka, IWC czy czegoś podobnego, tylko tanią chińską podróbę. Każdy kto ma markowego szwajcara, wie o tym, że ma taki czasomierz, bo tych zegarków zwykle nie da się kupić na bazarach i nie kosztują one kilkadziesiąt, 100 lub 200 zł. Niech może admin lub moderator zrobi wątek przyklejony (ogłoszenie), żeby ludzie nie zamieszczali tu tych naiwnych, kabaretowych pytań, o te badziewia, które kupili za grosze na Allegro, znaleźli na śmietniku lub kupili na wyprzedaży w supermarkecie w Turcji. To nigdy nie są żadne rolexy czy patki, tylko tanie śmieci z Chin udające markowe zegarki szwajcarskie.

dzieki za wyczerpującą odpowiedź, jednak jak podkreśliłem nie pytam sie czy jest on oryginalny bo w to mocno wątpie, chce tylko wiedziec jaki to model

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to sobie odpowiedz na pytania:

1. Ile za niego dałeś?

A. Kilkanaście lub więcej tysięcy zł.

B. Około 30-200 zł

2. Gdzie go kupiłeś?

A. W autoryzowanym salonie Rolexa.

B. Na bazarze/w Turcji/nie pamiętam.

3. Czy to co z niego złazi to:

A. Złoto.

B. Żółta farba.

Jeśli wszystkie odpowiedz są A, to jest to zegarek marki Rolex, jeśli choć jedna jest B (a zapewną wszystkie są B ), to jest to chińska podróba no-name (producent nieznany). Do producenta tego badziewia nie dotrzesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie o to mi chodzilo-czy ten zegarek ma jakis odpowiednik w oryginalnym modelu czy to jest no name.nie zamierzam tego zegarka sprzedawac bo wiem ze sam w sobie nie przedstawia żadnej wartosci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość MichaelD

wlasnie o to mi chodzilo-czy ten zegarek ma jakis odpowiednik w oryginalnym modelu czy to jest no name.nie zamierzam tego zegarka sprzedawac bo wiem ze sam w sobie nie przedstawia żadnej wartosci

Przejrzyj sobie aktualna kolekcje Rolexa'a ona poza kosmetycznymi zmianami zegarków nie bardzo się rożni niż to było kilkadziesiąt lat temu, i sam zobaczysz czy tego typu model jest w ofercie Rolex'a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie do konca bo Rolex mial rozne wymysly w miedzyczasie jak chociazby Midas czy rozne twory z kolekcji Cellini.

Ale zegarek powyzej to oczywiscie podrobka, prawdopodobnie nigdy nie istniejacego modelu.

POzdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

mam pytanie, czy zegarek w linku poniżej jest autentyczny ? nigdzie w internecie nie natknąłem sie na podobny, jest to Rolex Geneve Callini. Wygląda na złoty jest ciężki i dobrze wykonany. Czy taki model istnieje ? czy może być oryginalny ?

http://i.img-share.net/qgBs0nDOIV.jpg

http://i.img-share.net/CTsLoBHGs5.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta korona chyba chciała się zabawić w chowanego :D . Po "latającej" koronie nie mogłeś się domyślić ? Nawet nie ma napisu Swiss Made .

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

mam pytanie, czy zegarek w linku poniżej jest autentyczny ? nigdzie w internecie nie natknąłem sie na podobny, jest to Rolex Geneve Callini. Wygląda na złoty jest ciężki i dobrze wykonany. Czy taki model istnieje ? czy może być oryginalny ?

http://i.img-share.net/qgBs0nDOIV.jpg

http://i.img-share.net/CTsLoBHGs5.jpg

Naprawdę uważasz że jest on dobrze wykonany ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.