Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Lawnowerman

Gdzie kupić oryginalne perfumy w internecie?

Rekomendowane odpowiedzi

chcę kupić oryginalne perfumy w internecie.

Gdzie?

Może być zagranica.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupuję od lat bez wpadki;Dolce,Perfumeria.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawartość ta sama.Opakowanie mniej eleganckie często brak koreczka,napis not for sale(sprzedaż jednak jest legalna)Dla siebie tak na prezent odpada.Mity o lepszej trwałości nieprawdziwe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fragrancenet.com, kupowałem tam kilka razy, oryginały, transport do Polski 11$ (przynajmniej jeszcze jakiś czas temu) za jedno opakowanie. Większych ilości na raz nie próbowałem w obawie przed cłem i vatem, ale i tak się baaardzo opłacało

just can't get enough

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Ja kupuję tu...

http://www.pedet.pl/

Może nie są najtańsi, ale solidni no i perfumy sprzedają oryginalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

Kupiłem u nich wodę i... była podróbką, lub była źle przechowywana, lub przeterminowana. Nie polecam. polecam za to Dolce.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

. Kupiłam u nich zapach którego zawsze używam i niczym się nie różnił od tego kupionego w Douglasie poza cena oczywiście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako iż w temacie perfum trochę siedzę i przez moje ręce "przewaliło" się sporo zapachów z różnych miejsc, powiem tak:

Zakup perfum w internecie to bardzo duże ryzyko, nie twierdzę że zapachy w każdym przypadku są podróbką, ale wiele takich sklepów zaopatruje się w tańsze odpowiedniki. Tzn, ten sam zapach niby, ale rozlewany w zupełnie innym miejscu niż oryginał. Powiem więcej, na różne rynki idą rożne gatunki perfum. Woda kupiona w Grecji miała zupełnie inną trwałość niż kupiona w Niemczech. A w ogóle różniła się od tej zakupionej u nas w kraju.

Przykładem takiej polityki jest firma produkująca okulary Ray Ban. Można kupić oryginał w salonie optycznym za 700 zł i oryginał w sklepie internetowym za 350 zł, z tą różnicą że te w sklepach internetowych są o 30% tańszymi odpowiednikami, składanymi w chinach. Ale są to jak najbardziej oryginały i firma daje autoryzację takim sklepom. Dziwi mnie trochę taka polityka ale cóż. Z perfumami jest identycznie.

Sam osobiście perfumy kupuje średnio co 4 m-ące i już zaliczyłem kilka wpadek w sklepach internetowych. Przykład: Zapach D&G The One kupiony w Sephorze był o niebo trwalszy niż identyczny który zakupiłem w sklepie perfumeria.pl Podobnie miałem z zapachem Lacosty. Testowałem sklepy perfumeria.pl, www.perfumy-perfumeria.pl, oraz iperfumy.pl. Te sklepy były najbardziej polecane i niestety w każdym przypadku byłem bardzo mocno zawiedziony jakością zapachu. Reasumując jeśli kupno perfum to tylko stacjonarne sieci i drogerie. Osobiście mogę polecić Marionnaud. Po zakupie jednego produktu, dostałem kartę stałego klienta, zniżki są całkiem ciekawe, ostatnio kupowałem wodę Givenchy Play, z kartą zamiast 355zł zapłaciłem 285zł. Również mile zaskoczony zostałem kilka dni temu, na adres pocztowy przyszedł czek o wartości 70 zł który mogę sobie zrealizować w każdej z ich perfumerii. Promocje też bywają ciekawe, np widziałem Aqua Di Gio za 175 zł 100ml wraz z ręcznikiem. Tam często coś takiego jest.

Także ja osobiście perfumerie internetowe odradzam.

A jak tak bardzo Ci zależy aby przyoszczędzić kupuj testery, bynajmniej jak trafisz na "oryginalny odpowiednik" nie będzie żal tych 200 zł.

"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat stary i odgrzany przez nowego użytkownika reklamującego sklep.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyraziłem swoje zdanie i doradziłem, a że akurat ten sklep jest najbardziej znośny cenowo bo Sephora i Douglas to przesada przez duże P, to chyba nic złego. Trzeba sobie pomagać nie ? :P:D:)

Chociaż fakt faktem, temat stary i było już o tym w dziale PERFUMY.

"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.