Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

skizzo

pomoc w poszukiwaniach.

Rekomendowane odpowiedzi

Zegarek kupiony B) Bardzo mi się podoba. Będę miał chwilę to zrobię kilka ładniejszych zdjęć i napiszę kilka zdań B) ale to można w nowym temacie zrobię jakąś małą recenzje amatora.

post-26986-0-17726700-1331562497.jpg

Jedyne co mnie denerwuje to że zegarek ten głośno "tyka". Wcześniej nawet nie zdawałem sobie sprawy, że zegarki na rękę również "tykają" czy może to jakaś wada ? Mam nadzieję że się przyzwyczaję.

Głośna praca mechanizmu to nie wada. Różnie to bywa z mechanizmami różnych producentów.

Osobiście wolę gdy rotor daje "silne i pewne" impulsy.

Sądzę, że mechanizm tego zegarka jest ostatnią rzeczą, o którą trzeba by się było martwić (to jest Seiko).

Ewentualnie zwróć uwagę na wodoszczelność. Znam przypadek zupełnie innego modelu Lorusa, który zaparowywał od środka gdy użytkownik mył w nim naczynia.

Dostał nowy egzemplarz zegarka po wizycie w serwisie ZIBI. Nowy również zaparowywał. Skończyło się zwrotem pieniędzy po kolejnej wizycie w serwisie.

PS - cieszę się, że jesteś zadowolony z zakupu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ewentualnie zwróć uwagę na wodoszczelność. Znam przypadek zupełnie innego modelu Lorusa, który zaparowywał od środka gdy użytkownik mył w nim naczynia.

Dostał nowy egzemplarz zegarka po wizycie w serwisie ZIBI. Nowy również zaparowywał. Skończyło się zwrotem pieniędzy po kolejnej wizycie w serwisie.

Hmm zobaczymy podczas użytkowania jak to będzie wyglądało. Na ten moment nie mam zamiaru specjalnie go zanurzać B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Lorus "świeci" w ciemności? Nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Lorus "świeci" w ciemności? Nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat...

Nie, nie świeci. Widać na zdjęciach, że ani wskazówki ani tarcza nie są pokryte masą luminescencyjną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mały.

No faktycznie. Wcześniej nie patrzyłem na wymiary.

Znacie jakieś podobne do niego tylko większe, ale w małej cenie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry za odświeżanie tematu, ale jeśli ktoś go będzie kiedyś przeglądał to może mu się przyda taka informacja. Niestety tak jak pisał whb zegarek nie był szczelny. Historia bardzo podobna do tej przytoczonej wcześniej. Zegarek zaparował ( nawet bez kontaktu z wodą) po prostu od zwykłego noszenia. Jedna wizyta w serwisie, niby naprawili ale tak na prawdę nic się nie zmieniło. Później druga wizyta w serwisie i zwrot pieniędzy. Szkoda bo zegarek bardzo mi się podobał, no ale niestety z zaparowaną tarczą nie sposób z niego korzystać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry za odświeżanie tematu, ale jeśli ktoś go będzie kiedyś przeglądał to może mu się przyda taka informacja. Niestety tak jak pisał whb zegarek nie był szczelny. Historia bardzo podobna do tej przytoczonej wcześniej. Zegarek zaparował ( nawet bez kontaktu z wodą) po prostu od zwykłego noszenia. Jedna wizyta w serwisie, niby naprawili ale tak na prawdę nic się nie zmieniło. Później druga wizyta w serwisie i zwrot pieniędzy. Szkoda bo zegarek bardzo mi się podobał, no ale niestety z zaparowaną tarczą nie sposób z niego korzystać.

A więc roboczy wniosek ogólny - Lorusy ze szkiełkami szafirowymi są dobre "na sucho". Deklarowana wodoszczelność nie ma pokrycia w praktyce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.