Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ursus

CZY ZEGAREK CERRUTI JEST WART ZAINTERESOWANIA?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Szanowni eksperci, jestem nowym użytkownikiem forum a do rejestracji popchneła mnie chęć wiedzy. Mam zamiar kupić sobie zegarek a ostatnio interesuje mnie design firmy Cerruti.

Proszę o opienie czy ta marka jest coś warta podobno tak mówią sprzedawcy posuiada mechanizm szwajcarski.

Ostatnio przeszukiwałem allegro i jest jeden sprzedawany przez jednego kolesia.

Link: Mój odnośnik

Co myślicie o tym modelu mi się podoba masywna koperta i klasa wodoszczelności która umożliwia korzystanie z wody.

Proszę o sugestie.

Pozdrawiam

Ursus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cerutti 1881 to marka "fashion" czyli nacisk jest głównie kładziony na wygląd, co nie oznacza że zegarki są złe, firma jest wpisana do FHS więc bubli nie produkuje :(. To prawda, zegarki tej firmy są wyposarzone w szwajcarskie mechanizmy oraz szafirowe szkiełka. Ponadto są wykonane z dobrej jakości materiałów także nie jest źle. Więc nie widzę żadnych przeciwskazań aby nie kupować zegarków tej że firmy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do FHS należą również takie marki fashion,jak: CALVIN KLEIN, GUCCI, YSL, DIOR, NINA RICCI, VERSACE...Czy w związku z tą przynależnością i noszeniem napisu SWISS MADE na tarczy,można powiedzieć,że zegarki wyżej wymienionych marek to dobre czasomierze? Czy przynależność do FHS jest miarą że tak powiem szwajcarskości? Wszak niektóre BISSETY również dumnie obnoszą się ze SWISS MADE na tarczy...

Przepraszam za OT,ale taka refleksja nasunęła mi się w związku z zapytaniem kolegi o Cerutti 1881.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie zdecydowanie za wysoka koperta i ten model przedstawiony w linku nie specjalnie przypadł mi do gustu. NA pewno wykonany jest solidnie,ale szczerze mówiac poszukałbym takze innych firm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

moim zdaniem zegarki Cerruti mja bardzo fajny design w tej cenie bija na glowe wiekszksc zegarkow ze swojej polki cenowej wahaja se od 1000 do ponad 2000 i mysle ze co by kto nie napisal o ich mechanizmach wewwnatrz a czytalem wiele opini to tak naprawde czy kupisz cerruti czy zegarek innej firmy za 1500 pochodzi pewnie tyle samo wiec jesli zegarek ci sie podoba bierz i juz

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli podoba ci się ten zegarek, to możesz śmiało go nabyć. Nie raz już na forum były pochlebne opinie na temat tej marki. Sam nie raz oglądałem różne modele z pod tej bandery i nie miał bym obiekcji przed zakupem. Bądź co bądź nie jest to jakaś festina czy inny wynalazek o jakich pisał kolega kilka postów wyżej. :D

?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ????????? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.