Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość vivv

Adriatica - wasze opinie i sugestie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość vivv

Witam

Rozglądam się za zegarkiem który będę mógł nosić do koszuli itp. Po prostu do pracy

Mocno zastanawiam się nad Adriatica / po prostu mi się podoba /

http://www.allegro.pl/item1029187255_ksiezycowa_adriatica_swiss_multidata_stal_2l_gw.html

Jednak nic nie wiem na temat tej marki, po za tym że to Szwajcarski wyrób / choć moge się mylić /

No i jeszcze podoba mi się Festina - model 16235/F taki jak na tej stronie http://www.allegro.pl/item1030226977_festina_nowy_z_gwar_kurier_gratis_rozne_kolory.html

Proszę o waszą opinię i sugestie, za które oczywiście będe bardzo wdzięczny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się podoba to brać Adriaticę.Poszukaj sklepu Gold Top to nasz forumowicz p.M.Rawiński.On Ci pomoże w temacie Adriatica.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vivv

Dziękuję za podpowiedź, na pewno skorzystam.

jednakże chodzi mi również o waszą jako znawców tematu czasomierzy podpowiedź w temacie: czy Adriatica, czy Festina. Różnica w cenie jest dość spora w tych modelach i jako że laik ze mnie jest nieziemski dlatego zwracam się do was jako znawców tematu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Classified

Adriatica wśród marynarskiej braci była uznawana za "damską analogię Atlantica". Niepopularna w Polsce do niedawna, jakościowo jest bardzo dobra.

Ja brałbym Adriaticę gdyż za niższą cene prezentuje poziom jakościowy równy Festinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vivv

Adriatica wśród marynarskiej braci była uznawana za "damską analogię Atlantica". Niepopularna w Polsce do niedawna, jakościowo jest bardzo dobra.

Ja brałbym Adriaticę gdyż za niższą cene prezentuje poziom jakościowy równy Festinie.

Dziękuję. Jednak nie rozmumię II części Twojej odpowiedzi ;) Adriatica jest droższa od Tej Festiny jaką zapodałem w pierwszym poście. No i czy festina ma taki sam poziom jakościowy co Adriatica ? Adriatica to koszt prawie 500 zł a festina 320.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Classified

Był taki okres ze Festina była miejscami 2x droższa od Adriaticy :D

Teraz marka Adriatica cenowo jest często równa-wyzsza Festinie, mi się bardziej podoba Adriatica a jakosciowo to ten sam wagon więc bierz co tańsze i bardziej sie podoba ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Adriatica bardziej elegancka, Festina bardziej designersko-sportowa....mnie osobiscie bardziej sie podoba Festina

Lorus, Omega Seamaster, Orange Monster, Orient Big Mako,Stolicznyje[/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vivv

No dobrze, to teraz podpowiedzcie mi który będzie lepszy jakościowo, trwalszy i pochodzi jak najdłużej. Zegarek ma mi służyć do pracy, a jako że pracuję w biurze i chodzę do pracy w koszulach pod krawatem i przeważnie w gajerku to mam duży dylemat bo zupełnie jestem rozjechany i nie mam poczucia dopasowania :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie także bardziej podobają się przedstawione Festiny,choć są to zegarki raczej sportowe,do garnituru lepsza będzie moim zdaniem Adriatica. Myślę,że trwałość w obydwóch przypadkach jest podobna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym wybrał Adriaticę. Sam do dzisiaj mam zegarek tej firmy, choć większość czasu spędza na półce. Ale jak do garnituru to bardziej Adriatica niż Festina. Ale może warto poszperać w portfelu żony, dołożyć i kupić Tissota LeLocle ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vivv

Witam ponownie szanowne grono. :rolleyes:

Dziś jeszcze trochę połaziłem po sklepach i oglądałem inne czasomierze.

Festina odpadła, została adriatica 1093. Jednak miałem na ręce jeszcze jeden zegareczek Lourus RM313BX9 taki jak na załączonym linku http://www.allegro.pl/item1036856479_elegancki_meski_lorus_rm313bx9_chronograf_2l_gwar.html

Co myslicie - który lepiej pasuje do koszuli, krawatu, garnituru, marynarki - praca w biurze, spotkania z klientami itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Adriatica bez dwóch zdań

Lorus, Omega Seamaster, Orange Monster, Orient Big Mako,Stolicznyje[/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie również Adriatica,choć niektórzy twierdzą,że klasyczny garniturowiec powinien mieć jak najprostszą tarczę,bez żadnych dodatkowych tarczek,komplikacji itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Decydujący powinien być test nadgarstkowy i Twój gust. Jeśli o mnie chodzi, to zwróć uwagę, ile zegarek waży. Lorus z uwagi na bransoletę dla mnie byłby chyba za ciężki, zwłaszcza do noszenia na co dzień. Osobiście lubię wygodę. Ale na pewno są też modele na pasku, z którym też wizualnie moim zdaniem by zyskał. Z kolei w Adriatice nie wszyscy muszą lubić ten sposób pokazania daty, mi on nie przeszkadza, ale może być dla niektórych mało czytelny. Adriatica w Polsce jest moim zdaniem ciut bardziej kojarzona z tradycją i bardziej chyba przyciąga wzrok. Każdy z nich wart jest swojej ceny. Sam wybrałbym Adriaticę, zwłaszcza, jeśli możnaby było kupić ją od kogoś z forum.

Zobacz też ten:

http://www.allegro.pl/item1033740977_zegarek_meski_adriatica.html

Szafirowe szkiełko, korzystna cena, nieużywany, z kompletem dokumentów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Adriatica 8120 calendarium.Mam takowy i jest bardzo ładny.Do garniaka i jeansów.Wielkość też OK.Z tego co proponujesz Festinę bym odpuscił a Lorus taki sobie choć nie jest zły.Ostatnio też mi się podoba JVD z fazami księżyca i rozbudowanym datownikiem a cena ok 350zl też zachęca.Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli masz wybierać pomiędzy Lorusem a Adriaticą to doradzam Adriaticę. Ale tak jak tu wyżej zostało napisane, powinieneś przeprowadzić test nadgarstkowy. Będzie Ci łatwiej podjąć decyzję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.