Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

stachoolek

Tissot prc200 z Hong Kongu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

Mam taki problem. Chciałem kupić sobie Tissota prc200 i zauważyłem, że w Hong Kongu są zdecydowanie najtańsze. Można już dostać od 150$ razem z przesyłką. Jednak bardzo mnie interesuje, czy są to oryginały. Wybrałem sobie jednego z nich (wcale nie najtańszego bo za 188$) i już jestem praktycznie zdecydowany, tyle że chciałbym jeszcze zaczerpnąć waszej opinii. Czy myślicie, że to oryginał? Sprzedawca twierdzi że ma 2letnią międzynarodową gwarancję (inni sprzedawcy, których zegarki są tańsze, zapewniają jedynie ewentualne naprawy gwarancyjne po odesłaniu zegarka do Hong Kongu również przez okres 2 lat).

Pozdrawiam:)

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=110534502127&ssPageName=ADME:X:eRTM:US:1123#ht_15235wt_913

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Inny, znacznie tańszy nad którym też się początkowo zastanawiałem to ten:

http://cgi.ebay.com/NEW-TISSOT-PRC200-Men-Chronograph-Watch-T17-1-586-32-/250635779613?cmd=ViewItem&pt=Wristwatches&hash=item3a5b0e7e1d#ht_7241wt_913

Ale stwierdziłem że to na pewno jest podróba bo:

1. nie odpisał gdy spytałem czy to jest oryginał

2. za tani

3. brak real photo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podróby. Nie kupuj. Ostatnimi czasy pojawiło się wiele podróbek tissota

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A myślisz, że ten za 188$ to też podróba? Kurcze, bo ja właśnie nie wiem...bo tam gość wstawia real photo (tak mi się wydaje). To co dodatkowo mnie skłania do kupna to fakt, że jeżeli jakiś rzeczoznawca orzeknie że jest to podróbka to Paypal mi wypłaca odszkodowanie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że tez podróbka. Weź pod uwagę że ma 98,9 % pozytywnych komentarzy z ponad 2000 czyli już niejednego niezadowolonego klienta miał. I wg mnie to są podróbki. Jeśli znasz się na paypal i wiesz jak to dokładnie działa to zrób jak chcesz. Niech się może jeszcze inni wypowiedzą, ale podobny temat gdzieś tutaj byl o tissotach bo ktoś chcial kupić, niestety podróbke.

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tymi komentarzami to jest tak że jeśli chodzi o tissoty to ma same pozytywy bo przeglądełem... Ale mi też się wydaje to wszystko dziwne, a skądinąd bardzo kuszące. A znacie może jakieś źródła z których można by załatwić trochę taniej taki zegarek? Tak właśnie w granicach 600-700zł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tymi chińskimi podróbkami PRC200 jest dość ciężka sprawa, bo wykonanie jest na tyle dobre, że na typowych zdjęciach internetowych różnic za bardzo nie widać. Poza tym sprzedawcy często dają zdjęcia oryginałów a przysyłają podróbki.

Niemniej jednak, jeśli dobrze się przyjrzeć takiej podróbce na żywo lub na dobrych zdjęciach makro, to różnice w jakości wykonania są spore. Pomijając fakt, że w oryginale jest szkło szafirowe, a w podróbce mineralne, to różnice są przede wszystkim w wykonaniu tarczy i wskazówek. Oryginalne Tissoty są pod tym względem perfekcyjne. Lakierowane powierzchnie, nadruki, napisy, cyfry, wykończenie wskazówek... w oryginałach jest wszystko tip-top. W podróbkach, delikatnie mówiąc, wykończenie detali jest tanie i badziewne...

Poczytaj sobie >>ten temat klik<<

Zwróć uwagę na zdjęcia porównujące małą żółtą wskazówkę. W podróbce nie dość że krawędzie są nierówne, to jeszcze cała wskazówka jest krzywa.

Mechanizm w podróbkach podobno jest ten sam (bo te ety kwarcowe są stosunkowo niedrogie)

Podrabiane są również papiery i pudełka. Również pudełko oryginalne jest lepszej jakości.

Czy ten czarny Tissot, do którego link podałeś jest ok?

Ja nie będę rozsądzał, ale już sama cena powinna alarmować. Poniżej $200 to mógłby być używany. Ale nowy? Hmm.... Wydaje mi się, że samo szkło szafirowe do oryginalnego Tissota kosztuje coś koło $100

Ze zdjęć, tak jak powiedziałem wcześniej, trudno rozsądzić... chociaż na pierwszym zdjęciu, na pierwszy rzut oka nie podoba mi się liczba "55". Wydaje mi się że pierwsza piątka jest zupełnie inna niż druga. W oryginalnym Tissocie takie coś byłoby wręcz niemożliwe... No ale tak jak powiedziałem, nie będę tego jednoznacznie rozsądzał.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo mnie to interesuje...jeśli jest szansa że będzie to oryginał (a z tego co tam czytałem to kilka osób jak sprawdzało w sklepach to były OK) no to super:) A jeśli nie to zawsze można liczyć na zwrot kosztów z PayPala...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te piątki wyglądają bardzo podejrzanie ;] zwłaszcza, że podróby zegarków to spory i dynamiczny rynek, to co pokazywali na zagranicznym forum może być już przeterminowane. Ten sam sprzedawca ma w ofercie tissoty do kwadratu, co ponoć wskazuje na podróby, a ludzie są nadal zadowoleni. Koniecznie musi być PRC200? Czy chodzi tylko o "okazję"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PRC200 bardzo mi się podoba, a fundusze nie pozawalają na to żeby sobie kupić go w sklepie za 1300zł...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Classified

Na pewno nie kupuj podróby, to droga donikąd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak napisałem sprzedawcy, że zaraz jak przyjdzie zegarek pójdę do Tissota żeby zweryfikować oryginalność zegarka, i jeśli nie będzie oryginalny to zgłoszę sprawę eBayowi i wystawie negatywa to dostałem taką odpowiedź:

Hello, dear friends,

Thank you sincerely tell us what you really think, we would like to tell you all this true, watch the movement is original material, the parts are out of the Tissot factory, produced in Hong Kong, but it has not been authorized by manufacturers Tissot , So you may not be able to give local warranty service, please understand that all before you payments , I wish you a happy life, thank you.

I co wy na to? To chyba znaczy tyle samo co stwierdzenie że zegarek jest podróbą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Classified

To znaczy tyle, że musisz sobie tego Tissssssssssssssota odpuścić niestety... ;)

Ja mu też życze happy lajfa, przekaż mu to. Jak sam powiedział, all is true, not be able, produced in Hong Kong, understand before payments, thank you.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja swojego TISSOTA wyrwalem na allegro za 750 zl ( branzoleta,biala tarcza).Orginalnosc potwierdzna w serwisie tissota w Warszawie

Zakupu dokonalem od tej osoby na allegro http://allegro.pl/show_user.php?search=ersn . Chcial 999zl a ostatecznie poszedl za 750. ;)

Zagadaj moze uda Ci sie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zgadnijcie skąd ten gość ściąga Tissoty:D Zapytałem go i mi odpisał, że z Hong Kongu:) Jednak zamówiłem ten zegarek, ale u innego sprzedawcy...cena trochę wyższa ale i tak w miarę opłacalnie wyszło. Dzisiaj przyszedł więc jutro z rana pójdę do Tissota na Marynarską w Warszawie (oryginalny serwis Tissota, widoczny na stronie producenta więc wydaje mi się że będą kompetentni) i sprawdzę oryginalność. Pozdrawiam! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stachoolek, jak się sprawa zakończyła? Udało się kupić oryginalnego Tissota w Hong Kongu?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.