Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Zaman

Problem z Meistersinger-problemów ciąg dalszy

Rekomendowane odpowiedzi

"Spowrotem" było wynikiem emocji i radości z odzyskanego zegarka-oczywiście z powrotem:) Napiszę, o deklu i będę chciał ażeby teraz to oni zapłacili za wysyłkę do Niemiec, a pozatym grzecznie poproszę o wymianę na nowy zegarek lub zwrot kasy. Powiem szczerze, że jestem rozczarowany teraz tą firmą, o której na forach tak naszym jak i zagranicznym słyszałem wiele pochlebnych opinii-no albo poprostu mam pecha. Dzięki Iko, pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tłumaczę na polski:

Aufzugwelle = wałek naciągowy.

Spowrotem = z powrotem.

ersetz = wymiana

Aufzugwelle ersetz = wymiana wałka

czyli tym razem napisz im że

nein aufzugwelle ersetz, aber uhr ersetz ;)

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już to napisałem:)

(...) In my letter which I sent together with the watch I have described the problem precisely: the watch used to stop after approximately 7-11 hours, just like it did it today. It means that the malfunction was not solved in a proper way and also changing of the winding stem which was done, means that the watch might have had another failure.

I will send the watch back again to Münster but because the Meistersinger did not repair the watch nor solve the problem and the malfunction is still evident I would like this time the company to pay for the shipment, which is also a good custom of the watch companies in such a cases.

Due to watch?s malfunction and the fact that it was not repaired I would like to get a new watch from Sonderserie 1Z or to get my money back to bank account number you will be given.

In attachment I`am sending you a letter which I previously sent to Münster witch precise description of the problem.

Kind regards,

Mam nadzieję, że "dotrze";) W razie stwierdzenia jakiś poważnych uchybień w moim angielskim też proszę o info-przyda się na przyszłość, chociaż mam nadzieję, że nie w takich sprawach;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)

In attachment I`am sending you a letter which I previously sent to Münster witch precise (...)

funny typo ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cholera-zawsze coś nie tak;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

funny typo ;)

Wow! A najciekawsze jest to, że:

Munster is the town which was infamous for its abundance of witch trials

czyli jest to miasto, które w przeszłości okryło się złą sławą z powodu wielu procesów czarownic, które się tam odbyły ;)

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehehe-ten błąd to napewno ich sprawka!;) a tak poważnie to dalej mi nie przeszło ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ersetz = wymiana

Aufzugwelle ersetz = wymiana wałka

czyli tym razem napisz im że

nein aufzugwelle ersetz, aber uhr ersetz ;)

Po niemiecku to raczej nie jest, to jest jakiś "Deulnisch". ;)

W tym wypadku wymiana to raczej der Umtausch. Der Ersatz (nie ersetz) pasuje raczej do zamiennika - zresztą jest polski wyraz pochodzący od tego rzeczownika - erzac.

A i na końcu trzeba było dodać koniecznie Scheisse i Haende hoch, to może by to załatwili od ręki. ;)

@Zaman

"such a cases" = such cases :D nie ma rodzajnika nieokreślonego w liczbie mnogiej. Całość wygląda porządnie - uprzejmie, ale stanowczo

Pozdrawiam

Iko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt, mój błąd. Dzięki Iko- jutro z niecierpliwością czekam na odpowiedź, jeśli jej nie otrzymam do wtorku rano to dzwonię tam i najpierw będzie haende hoch! a potem scheisse;) Pozdrawiam:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otrzymałem pierwszą odpowiedź od Majstrów-w tej chwili szukają the best solution for me;) Sam jestem cieakwy co wymyślą;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tej chwili szukają the best solution for me;)

Napisz im, że klub miłośników zegarków w Polsce z zainteresowaniem śledzi ich zmagania w poszukiwaniu "the best solution" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyglądałem się jeszcze mojemu majstrowi i teraz to już naprawdę coś trzeszczy w środku, nawet przy najmniejszym ruchu. Dziś nie otrzymałem żadnej odpowiedzi od firmy, widocznie ciągle się naradzają ; ). Mam nadzieję mimo tych problemów na otrzymanie nowego zegarka bo szkoda mi się z nim rozstawać, jeśli zgodzą się na zwrot kasy to będzie dla mnie ostateczności (oni o tym nie wiedzą;) Ehh pierwszy nie kwarcowy zegarek i od razu taka wtopa...;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mija kolejny dzień bez obiecanej odpowiedzi... Panowie jak myślicie ile jeszcze zaczekać przed telefonem tam?? wstrzymac się jeszcze i np. zaczekać co poniedziałku czy od razu jutro zadzwonić? W przyszłym tygodniu wyjeżdzam na urlop, a do tego czasu wolałbym już wysłać zegarek...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mija kolejny dzień bez obiecanej odpowiedzi... Panowie jak myślicie ile jeszcze zaczekać przed telefonem tam?? wstrzymac się jeszcze i np. zaczekać co poniedziałku czy od razu jutro zadzwonić? W przyszłym tygodniu wyjeżdzam na urlop, a do tego czasu wolałbym już wysłać zegarek...

Dzwonić jutro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysłać przez kuriera kudłatego/z filmu killer/.Naprawią od ręki, i dodadzą drugi taki tytułem zadośćuczynienia B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dalej nic..Jednak nie zadzwoniłem bo nie miałem czasu, przed chwilą wysłałem grzecznego (jeszcze) emaila ale jak jutro do 12:00 nie otrzymam odpowiedzi to dzwonie tam i już nie będę taki miły. Kurcze shortly to shortly...Powoli zaczynam czuć się jak klient gorszej kategorii, a to mnie już średnio bawi..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawa się wyjaśniła-okazuje się, że mają tam mały bałagan i osoba, która miała się ze mną skontaktować nie zrobiła tego. Po moim telefonie napisała tak:

First of all I want to say sorry for my late reply and mainly I want to say sorry for the wrong repaired watch. Please find attached an UPS air way bill. The only thing you have to do, is to print it out, put it on the box and call your local UPS Service. UPS will pick it up and MeisterSinger have to pay the shipment, of course.

Our watchmaker will repair your watch again and we make sure, that you will received an 100% repaired watch. I also promise you that we will send you and extra strap and an USB stick, to make sure to show you that we are so sorry for all your trouble you had.

Our watchmaker is on holidays for the next three weeks. So it takes time till the middle of August.

Hope you will have a good time with your MeisterSinger watch in the future.

Many Thanks for your understanding.

Best regards

Nico Rensing

Co prawda nie ma mowy o wymianie zegarka albo zwrocie ale tak jak pisałem w moim poprzednim poscie-już się do niego przywiązałem więc nie jest to dla mnie złe rozwiązanie. W poniedziałek zatem kolejna, mam nadzieję że tym razem skuteczna, wysyłka. Pozdrawiam ; )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niemiecki szajs niemiecki serwis. Nigdy nie lubiłem sąsiadów zza Odry :):))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawa się wyjaśniła-(..........................)

Miło z ich strony. Rozwiązanie wydaje się być satysfakcjonujące dla obu stron.

Niestety miałeś małego pecha, że zdarzenie miało miejsce w okresie urlopowym.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niemiecki szajs niemiecki serwis. Nigdy nie lubiłem sąsiadów zza Odry :):))

Mój majster napewno nie jest szajsowy, każdy zegarek ma prawo się zepsuć i w każdej firmie ma prawo pracować ktoś nieudolny. Sugeruję więcej wyrozumiałości, a mniej uprzedzeń.

@whb

Rzeczywiscie rozwiązanie nie jest najgorsze, fakt, że będę musiał trochę poczekać no ale trudno-ja też potem jadę na urlop więc szybko mi zleci;) Pozdrawiam:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z najnowszych wieści-Majster właśnie wrócił-nakręcony narazie pracuje poprawnie;) Niestety obiecane fanty pocieszenia nie dotarly razem z nim..ehh szkoda słów. Chyba rzeczywiście coś dziwnego dzieje się w tej firmie...najważniejszy jest jednak zegarek, który na szczęście jest znów ze mną:P Pozdrawiam

Dodam tylko, że w przysłanym mi opisie stoi tylko: warranty repair oraz Reglage- czyli de facto nie wiem co...

Pozatym mam dziwne przeczucie, że znowu coś będzie nie tak-zegarek cały trzeszczy jak nim poruszam...ehh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

reglage to regulacja

A poza tym, gratuluję wytrwałości w walce z niemcem, mam nadzieję, że to moment, w którym Twoje problemy się skończą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mała poprawka: jeszcze raz przeczytałem notkę, którą od nich dostałem i stoi tam że wykonano 1 stu warranty repair oraz wspomnianą już regulację. Nie wiem natomiast na czym ta naprawa polegała. Póki co zegarek chodzi i mam nadzieję, że tak zostanie. Zastanawiam się natomiast co zrobić w sprawie zaginionych fantów- wydaje mi się to dziwne i nie poważne, że gościu pisze tak jak cytowałem w poście nr. 43 a potem nic. Teoretycznie mi nie zależy ale z drugiej strony czuję się trochę niepoważnie potraktowany i zastanawiam się jak to rozegrać, czy nie oduścić? Co byście drodzy koledzy zrobili na moim miejscu? :P Pozdrawiam:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i niestety stało się najgorsze....zegarek znowu się zatrzymał...poprostu k...a ręce opadają...odsyłam go i żądam zwrotu kasy-trudno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.