Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

tettet

tissot veloci-t

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem z zerowaniem licznikow w tym zegarku a mianowicie postapuje zgodnie z instrukcją:

Zerowanie liczników

Przed rozpoczęciem pomiaru czasu należy wyzerować liczniki. W razie potrzeby, należy postępować w

sposób następujący :

1 Wyzerowanie wskazówki licznika 60-sekundowego (koronka w położeniu III, przycisk A )

2 Wskazówka licznika 30-minutowego (koronka w położeniu II, przycisk B ), lub 12-godzinnego* (koronka w

położeniu II, przycisk A )

3 Wyzerowanie wskazówki licznika 1/10 sekundy (koronka w położeniu III, przycisk B )

4 Licznik 60-minutowy* (koronka w położeniu II, przycisk B )

* Modele z licznikiem 60-minutowym, umieszczonym na środku tarczy

Gdy nastawiam koronke w polozenie II i naciskam przycisk B nic kompletnie sie nie dzieje nic nie zeruje ani licznik 30min. ani 60min.Gdy chce wyzerowac licznik 60sek daje koronke na III naciskam przycisk A to wskazowka na liczniku 1/10 obraca sie o niecala polowe a ten sekundowy na dole nie drgnie.Dodam ze ten licznik 60sek maly na dole caly czas chodzi tak ma być?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy musisz ustawiać wskazówki? Po zatrzymaniu i wyzerowaniu stopera nie są na pozycjach startowych?

Nie wiem jak jest dokładnie w tym modelu. Rób metodą prób i błędów - nic nie uszkodzisz.

Wyciągnij koronkę jak do zmiany daty i naciskaj przyciski - zobacz czy coś się dzieje. To samo w kolejnym położeniu koronki.

Tarcza na godz 6tej odpowiada za bieżące zliczanie sekund i powinna chodzić cały czas (za wyjątkiem momentu, gdzie koronka jest wyciągnięta jak do zmiany godziny).

Totalny laik :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z powyższym postem,jeżeli nie masz instrukcji lub nie wiesz jak to zrobić,po prostu próbuj i prędzej czy później zorientujesz się do czego służą konkretne przyciski. Z pewnością nic nie uszkodzisz,co najwyżej zmienisz ustawienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa gorne umiem już zerować ale ten dolny sekundnik nie da rady.Ten 30 minutowy zauwazylem ze tez chodzi czy tak ma być? ,czy moze mam caly czas wlanczana jakas funkcje stopera?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa gorne umiem już zerować ale ten dolny sekundnik nie da rady.Ten 30 minutowy zauwazylem ze tez chodzi czy tak ma być? ,czy moze mam caly czas wlanczana jakas funkcje stopera?

Sekundnik na godz. 6tej chyba nie da się ustawiać.

30to minutowy na godz 10tej po zatrzymaniu stopera nie powinien się poruszać, a po do zerowaniu stopera wskazówka powinna być na `30`.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sekundnik na godz. 6tej chyba nie da się ustawiać.

30to minutowy na godz 10tej po zatrzymaniu stopera nie powinien się poruszać, a po do zerowaniu stopera wskazówka powinna być na `30`.

Tylko kluczowe pytanie jak w tym zegarku stoper zatrzymać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Górny przycisk start/stop. Dolny zerowanie.

Chyba, że zegarek posiada funkcję międzyczasu: tzn. uruchamiasz stoper, zatrzymujesz dolnym (odczytujesz czas), uruchamiasz dolnym (w momencie gdy odczytywałeś międzyczas zegarek w pamięci mierzył czas dalej, więc teraz nagle sekundnik przyspieszy). Zatrzymujesz stoper całkowicie górnym i zerujesz dolnym.

[to wszystko było z pamięci, nie chce mi się szukać instrukcji :) ]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Górny przycisk start/stop. Dolny zerowanie.

Chyba, że zegarek posiada funkcję międzyczasu: tzn. uruchamiasz stoper, zatrzymujesz dolnym (odczytujesz czas), uruchamiasz dolnym (w momencie gdy odczytywałeś międzyczas zegarek w pamięci mierzył czas dalej, więc teraz nagle sekundnik przyspieszy). Zatrzymujesz stoper całkowicie górnym i zerujesz dolnym.

[to wszystko było z pamięci, nie chce mi się szukać instrukcji :) ]

Dzięki wielkie później popróbuje to napisze czy mi się udało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie da rady probowalem na rozne sposoby i nic.Tak jak pisales ale i rowniez wedlug instrukcji wynika z tego że ten 30min tez chyba musi chodzic caly czas.Do tego cos nabroilem bo przesunelem leciutko deuza wskazowke sekundnika o troszeczke do przodu tak ze teraz wskazowka nie wskazuje idealnie sekund tylko wskazowka jest minimalnie za kreseczką (cyferką).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.