Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

sambor

Recenzja casio g -011d-8

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od ponad trzech lat jestem posiadaczem ww zegarka i po tym czasie mogę już coś o nim napisać. Koperta i bransoleta stalowa.Wymiary szer43mm wys47mm gr14mm waga 155g.Zegarek do małych nie należy mógłby być cieńszy,czasami haczy o coś gdy trzeba manipulować np przy silniku w aucie.Wagę też się czuje ,ale po krótkim czasie można się przyzwyczaić.Cóż to gshock musi być pancerny.Szkiełko mineralne ,dobrze znosi codzienną mękę użytkowania-zaledwie parę mikro rysek i odprysków powstałych od opiłków metalu i ceramiki.Bransoleta -podwójne zapięcie to też mocny punkt tego modelu zero problemów z samoistnym rozpinaniem się,to daje pewność że zegarka poprostu nie zgubię.Dekiel przykręcony na cztery wkręty a na nim podstawowe informacje tj.shock resist,stainles steel japan mowt cased in Thailand no i wr 20 bar cóż nic specjalnego.Słów pare o wyglądzie tarczy i wskazówek.Tarcza ciemnoszara z indeksami jasno szarymi -i tu jest największy minus zegarka za mały kontrast pomiędzy tarczą a indeksami pierwsze pare dni miałem problem z odczytem czasu -porażka .W tarczy dwa okrągłe okienka z wyświetlaczami cyfrowymi . Pokazują wskazania daty ,nazwy dnia tygodnia,godziny,stopera,różnych stref czasowych,sekundnik.Pozostałe funkcje to auto led automatyczne podświetlanie tarczy zegarka-nie używam oszczędza to baterie,alarm z funkcją drzemki -cichy ,podświetlenie diodą led-cóż mistrzostwo to nie jest i bidnie wygląda ale wystarcza.Wskazówki to jak dlamnie są piękne i wyraziste w formie stzałek czarne obwódki a w środku masa świecąca jasno zielona ,końcówki pomalowane na pomarańcz.Tu casio nadrabia na czytelności wskazań czasu.Co do masy świecącej na wskazówkach dobrze i długo świeci 4-5 rano odczyt bez użycia diody led. Zegarka używam i do pracy i do gajera 24h/dobę na łapie to mój budżetowy kompromis zegarek do wszystkiego-mocno naciągane stwierdzenie uniwersalności. Podsumowanie-dobry pancerny zegar na długie lata harówy ,pracuje na budowie dużo kurzu ,brudnej zamulonej wody ,farby kleje,wibracje od młota pneumatycznego,walący się gruz-to doskonale weryfikuje jego gshockowatość.Brakuje mi w nim masy świecącej na indeksach i wskazówki sekundowej .Bateria bez oznak zmęczenia,działa już cztery miesiące dłużej niż podaje to producent tj 3lata. Ogólnie daje mu 4+ i dożywotnie miejsce na ręku.Foty za pare dni ale i tak model zapewne wam znany . Pozdrawiam SAMBOR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.