Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Jaqub

Ile sa warte?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Jaqub

Ile warte sa te zegarki ?

p10003233yq.th.jpg p10003244ic.th.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość feleksc

,,DZIEŃ DOBRY..."

:? :? :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jaqub

a po czym poznales bo ja sie na tym nieznam :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jaqub

a tak wogóle to przepraszam za to ,że się nie przywitałem :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jaqub

No skoro mowa jeszcze o wartości zegarków to mam jeszcze 3 u których nieznam wartości a5gp.th.jpga10cs.th.jpga25et.th.jpg

Z góry dziękuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety musze Cię nadal rozczarować co do wartości ( nie wypowiem się tylko co do tej DOXY)

A po czym poznałem ? Po prostu dość długo już pasjonuję się tamatem , oglądam zegarki gdzie tylko mogę, jeżdzę na wystawy, kupuję czasopisma ,zbieram katalogi itd , a najwiecej uczę się od moich Kolegów tu z klubu ( czyli forum na którym jestesmy) . I cały czas stwierdzam że dużo mi jeszcze wiedzy brakuje .

co do podróbek - zawsze jakość wykonania jest z reguły nieporównywalnie gorsza, często też nigdy nie było takich modeli w oryginale

to tak na szybko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jaqub

Doxa jest 100% prawdziwa bo moj ojciec dostal ja od dziadka czyli mojego pradziadka tylko wlasnie niewiem ile ona jest warta :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jaqub

No jeszcze pytanie do tych i lepszej jakości zdjęcie Doxy i druga Doxa 80 letnia :D Wostok i Tissot ile są warte?

p10003372hx.th.jpgp10003454ar.th.jpgp10003464mz.th.jpgp10003432qx.th.jpgp10003490is.th.jpgp10003509tw.th.jpgp10003393oj.th.jpgp10003385hr.th.jpgp10003397ya.th.jpgp10003487iu.th.jpgp10003413wi.th.jpgp10003427an.th.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jaqub

Dzięki za szybką odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jaqub

Chyba mój ostatni czasomierz niby omega ,ale po tym co mówicie to niewiem :Dp10003526ma.th.jpgp10003532pw.th.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopie,

oświetlasz zegarki lampką z biurka, a potem zasłaniasz je obiektywem? Tak to nigdy nic na zdjęciu nie wyjdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta Omega to tez podroba moim zdaniem... :lol:

// Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaqub, a skąd Ty masz tyle podrób? Z ciekawości pytam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość panikuj

Cześc! Nie powiem nic ponad to, co koledzy, jeśli chodzi o podróbki. Za to mam prośbę: zrób kilka PORZĄDNYCH zdjęc doxom :lol:

osobiście nie spokałem jeszcze odpowiednika tej czarnej - chętnie przyjżę się bliżej. Pozatym, jeśli nie boisz się o uszkodzenia, otwórz ją. Oznaczenia mechanizmu mogą pomóc w datowaniu. Ale jest to raczej 'nowy' zegarek - wiek obstawiam podobnie jak soft.

Dodam tylko, że na Twoim miejscu zostawiłbym sobie oryginały. Nie patrz na ich wartośc materialną - jeśli są dla Ciebie cenne ze względów sentymentalnych zainwestuj w nie...

elefkt można podziwiac np tu:

http://republika.pl/mechanicznezegarki/

Imponująca kolekcja zegarków jednego z Klubowiczów, których cena na allegro jest niewspółmierna do walorów estetycznych przez nie prezentowanych. Moim zdaniem poprostu nie opłaca się sprzedawac np starej Doxy za 100pln. O ile nie masz nic przeciwko zapłaceniu za odświerzenie nieco więcej niż jest wart zegarek.

P.S: w sprawie marek, które imitują pozostałe 'zegarki' - poczytaj o nich na forum :lol: Miłego zdziwienia :lol:

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.