Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Michał S

CONTOS - zna ktoś?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Kupiłem na targu staroci zegarek marki Contos z lat 70-tych. Podobno szwajcarski, ale nigdzie nie mogę znaleźć wzmianki o tej marce. Może ktoś ją zna i się ze mną podzieli swoją wiedzą??

Dziękuję.

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pic or didn't happen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć.

Kupiłem na targu staroci zegarek marki Contos z lat 70-tych. Podobno szwajcarski, ale nigdzie nie mogę znaleźć wzmianki o tej marce. Może ktoś ją zna i się ze mną podzieli swoją wiedzą??

Dziękuję.

Michał

Jeśli możesz, zamieść zdjęcie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli możesz, zamieść zdjęcie...

Zobaczcie zdjęcie - może coś powie.

Michałpost-31718-0-13236800-1305194382_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pomogę w identyfikacji, ale chociaż pęknę z zazdrości.. ;)

Ile kosztował, bo wyjątkowo zgrabny...? ;)

Markę może być ciężko zidentyfikować, bo pochodzi z okresu kiedy "wymarło" wyjątkowo dużo szwajcarskich warsztatów i manufaktur.

Sporo pomogłoby zdjęcie mechanizmu (zresztą po przeczytaniu "Jak zadać tutaj pytanie, żeby uzyskać konkretną odpowiedź" wiesz o tym z pewnością doskonale ;)). Dekielek jest niemal na pewno "wciskany" (bez charakterystycznych ząbków potrzebnych do odkręcenia gwintowanego) - powinieneś bez problemu go podważyć. Jeśli obawiasz się takiego zabiegu, wybierz się z aparatem do zegarmistrza, i poproś go o sekundę czasu. Będzie wyjątkowym nieużytkiem, jeśli weźmie za to pieniądze.

" Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest tylu idiotów " - S.Lem

" Naród wspaniały, tylko ludzie k_rwy " - Marszałek J.Piłsudski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.