Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Noxiss

W jakim zawodzie pracujesz?

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko żeby nie było jak w latach 90 kiedy działał Wołomin i Pruszków :D . (taki tam niewybredny żarcik :))

Hehe ok, niestety moja wiedza na temat działalności firmy aż tak głęboko nie sięga, kto wie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Informatyk.

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Na świecie są tylko 10 rodzaje ludzi. Ci co znają system dwójkowy i ci co go nie znają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja praca to nadzór bezpieczeństwa żywności na rynku UE.

ostatnia sprawa - konina w produktach żywnościowych :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja praca to nadzór bezpieczeństwa żywności na rynku UE.

ostatnia sprawa - konina w produktach żywnościowych :)

a GMO? nie dopuszczajcie tego syfu w imie bogactwa koncernow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a GMO? nie dopuszczajcie tego syfu w imie bogactwa koncernow

Zartujesz?Jako ze zawodowo zajmuje sie obróbką zywnosci to to co UE dopuszcza niejednokrotnie do handlu to wola o pomste do nieba.....A z koniną robia sztuczny alarm-tak a propos jest zdrowsza i bardziej przyswajalna niz wiekszosc mies wolowych czy wieprzowych.....wielki problem,wystarczy isc do pierwszego sklepu i poczytac etykiety[dopuszczone przez UE]

-kaczka pieczona rolada[absolutny brak kaczki, skorki drobiowe,aromat kaczki,białko sojowe etc...

-kabanosy drobiowe-zawartosc miesa11%,białko sojowe,aromaty identyczne z naturalnym

-parówki,zero miesa ,sladowe ilosci tłuszczu zwierzecego

-kiełbasa cieleca,6%cieleciny,reszta to wieprzowina[na etykiecie ze dla dzieci!]

Moge wymieniac w nieskonczonosc.....kto czyta etykiety?

Cala "kontrola " polega pewnie by sprzedac co "nam" pasuje....

A i wspomne jescze o "unijnych" ketchupach i serach w jednych jest 12%pomidorów i guma guar w drugim produkcie mleko w proszku i podpuszczka......

O krzywiznie banana czy uznaniem slimaka za rybe lądową i innych hitach Brukseli w kwestii zywnosci nie musze juz chyba mowic?

P.S no i niech dalej skarmiają zwierzeta roslinozerne paszami z białkiem zwierzecym to nie tylko krowy oszaleją..... ;)

-

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szynka drobiowa....ta taka biala....bardzo ja lubilem jak bylem maly, niestety tata widzial jak ona jest robiona....i wcale nie jest drobiowa :wacko:

" tylko Seiko " Damian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zartujesz?Jako ze zawodowo zajmuje sie obróbką zywnosci to to co UE dopuszcza niejednokrotnie do handlu to wola o pomste do nieba.....A z koniną robia sztuczny alarm-tak a propos jest zdrowsza i bardziej przyswajalna niz wiekszosc mies wolowych czy wieprzowych.....wielki problem,wystarczy isc do pierwszego sklepu i poczytac etykiety[dopuszczone przez UE]

-kaczka pieczona rolada[absolutny brak kaczki, skorki drobiowe,aromat kaczki,białko sojowe etc...

-kabanosy drobiowe-zawartosc miesa11%,białko sojowe,aromaty identyczne z naturalnym

-kiełbasa cieleca,6%cieleciny,reszta to wieprzowina[na etykiecie ze dla dzieci!]

A i wspomne jescze o "unijnych" ketchupach i serach w jednych jest 12%pomidorów i guma guar w drugim produkcie mleko w proszku i podpuszczka......

O krzywiznie banana czy uznaniem slimaka za rybe lądową i innych hitach Brukseli w kwestii zywnosci nie musze juz chyba mowic?

P.S no i niech dalej skarmiają zwierzeta roslinozerne paszami z białkiem zwierzecym to nie tylko krowy oszaleją..... ;)

-

ale ja sie z toba abolutnie zgadzam cook. a GMO to taka wisienka na torcie. I jak tu zyc premierze, co jesc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kierownik robót budowlanych- konstrukcje budowlane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem przedstawicielem znanych marek piór wiecznych, takich jak: Sheaffer, Aurora oraz Cross :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-

@ Cook - Problem całej akcji o koninie nie jest, że ona jest niebezpieczna dla zdrowia konsumentów. Problem polega na oznakowaniu produktów żywnościowych - w tym przypadku jego braku :) - typowe oszustwo. Te produkty z koniną, których jest naprawdę (!) dużo są wycofywane, bo nie są poprawnie oznakowane a nie, że są niebezpieczne dla zdrowia.

Mówisz, że konina jako mięso jest zdrowa, przyswajalna etc., zgadzam się w pełni, ale to tylko w przypadku, że jest to mięso pochodzące ze znanego źródła + wiesz jakie partie zostały użyte do produkcji. W tej sytuacji nie jest to niestety wiadome do końca....

Moja praca nie polega na dopuszczaniu produktów do handlu, tylko na umożliwianiu Państw szybkiej wymiany informacji nt. niebezpiecznych produktów dla zdrowia konsumentów, które mogą znajdować się na kilku rynkach UE (http://ec.europa.eu/food/food/rapidalert/index_en.htm - tu możesz przeczytać dokładnie :))

@nash13 - jak napisałem w odpowiedzi do Cook-a, odnośnie GMO to nie moja walka:), to bardziej poziom członków UE, rządy, głosowania...polityka...niestety

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pazernosc koncernow bym dodal przede wszystkim. Pracuje na rynku finansowym od poczatku, kiedys w korporacjach teraz poza. Ksiazke mozna napisac. Prywatyzacja zyskow, nacjonalizacja strat. Taka smutna konstatacja po latach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze temat podpiac "co jesc a czego unikac"?-takie hity ze sklepowych półek...etc

Na poczatek Actimel | Prawda.xlx.pl znany chyba wszystkim produkt

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, to niezłe jaja...!!!

,,..warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ cook - to już do MOD-a z takimi prośbami :) sporo jest tych produktów, wiec trzeba by było uzgodnić jak często robić update-y :)

podejrzewam, że mógłbym tam wpisać kilka produktów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taką mam nadzieje ze mod przeczyta i zdecyduje ;)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie widzę problemu w podpięciu tego typu tematu. No, chyba, że się jakieś kryptoreklamy zaczną...

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zarządzam jednym z samorządów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Cook, chronofil.

Chyba nie miało by to być na zasadzie: "Nie kupujcie produktu X tylko produkt Y, bo jest lepszy, smaczniejszy, za lepsza cenę i bardziej odżywczy i ma ładniejszą etykietę :)

moim zdaniem miało by to sens, gdyby na zasadzie listy: produkt x - może zagrażać zdrowiu bo: .....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi mi o ewidentne "sciemy"I "hity"np takie jak "Kaczka ze sliwka" ktora ostatnio dostałem od jednej ze współpracujacych hurtowni na "testy" gdzie jak mówi etykieta nie było grama miesa z kaczki ani śliwki ;)

Zabiegani na co dzien mało poswiecamy uwagi na produkty które laduja w koszyku......temat ma nie byc reklama czy antyreklama tylko podpowiadac czego unikac......lub na co zwrocic uwage...

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Cook, chronofil.

Chyba nie miało by to być na zasadzie: "Nie kupujcie produktu X tylko produkt Y, bo jest lepszy, smaczniejszy, za lepsza cenę i bardziej odżywczy i ma ładniejszą etykietę :)

moim zdaniem miało by to sens, gdyby na zasadzie listy: produkt x - może zagrażać zdrowiu bo: .....

Własnie tak ;)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marek, Ty jesteś fachowcem od jedzenia - no to zakładaj stosowny temat. jeśli będzie zainteresowanie, to ja chętnie podepnę. Też mi zależy na zdrowym jedzonku. Nie jestem muchą, żebym g... lubił jeść ;)

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja co prawda gówna nie jem ale "w gównie robię" - dlatego najbardziej lubię nurki.

Artur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość romseyman

Tak zwany tutaj ''building contractor''. Lapie roboty ( zazwyczaj prowadze 2-3 na raz ), zlecam wykonanie podwykonawcom. Dogladam. I tak sie to jakos kreci. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

Nie chce zakładać nowego tematu zatem napisze tutaj.

Czy mamy na forum kogoś kto pracuje w lotnictwie ?? będę wdzięczny za kontakt na pw ( gwarantuje anonimowość ;)) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.