BigJack 0 #1 Napisano 18 Sierpnia 2010 Witam Szanownych Forumowiczów Jestem nowy na forum, od niedawna odkryłem w sobie pasje zbierania zegarków Mam już 4 modele Casio, w tym nieszczęsnego G-Shock GIEZ GS1001: link Generalnie zegarek przepiękny, jest to chyba GS1100 okrojony z TS i WC, na żywo prezentuje się o wiele lepiej niż na fotkach. Przez 2 tygodnie działał bez zarzutu, ale niestety wczoraj umarła podstawowa funkcja odmierzania czasu Zatrzymały się wskazówki godzin i minut oraz tarcza czasu 24h. Inne funkcje działają i dają się przestawiać. Zegarek kupiłem nowy, w dobrej cenie, jak można się domyśleć niestety poza dystrybucją PL. Tu moje pytanie do fachowców, czy to awaria mechanizmu, czy raczej jakaś błahostka, a może to jakaś wada serii GS, ile może kosztować ewentualna naprawa?Z góry bardzo dziękuję za wszelką pomoc. BigJack 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mrovka #2 Napisano 18 Sierpnia 2010 Ja stawiam na slaba baterie...a to ze nowy to nie ma nic do rzeczy bo napewno lezal dlugo w magazynie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teshima 7 #3 Napisano 18 Sierpnia 2010 Faktycznie moze to byc slaba bateria ale kurcze musial by bardzo dlugo lezakowac w magazynie.Zanies do autoryzowanego serwisu Zibi zeby sprawdzili. Pierwsze co zrobia to pewnie sprawdza baterie i wynik juz wiele wyjasni.Zrobia to od reki i pewnie kasy za sprawdzenie nie wezma. A jak nie bateria to bedziesz pewnie musial zostawic na dluzej. 0 Casio: MQ-30W, DBC-30, G100-1BV, GW6900-1JF / Byl DW-6620 Scorpion, G2300-9V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NETRUNNER 2 #4 Napisano 19 Sierpnia 2010 tez najpierw bym go ostro podladowal. jak jednak usterka to masz klopot bo:- nie masz gwarancji obowiazujacej w autoryzowanym serwisie- tu w gre wchodzi wymiana calego modulu, bo casio robi moduly jako calosc nierozkladalna, a to koszt pewnie wiekszy niz zaplaciles za zegarek- ten model nie byl wprowadzany do europy, a wiec zibi nie ma czesci do niego (chodzi o modul) i albo ich sprowadzenie bedzie trwalo dlugo, albo moze w ogole nie byc mozliwe. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach