Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

BigJack

Problem z G-Shockiem GS 1001

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szanownych Forumowiczów

Jestem nowy na forum, od niedawna odkryłem w sobie pasje zbierania zegarków :) Mam już 4 modele Casio, w tym nieszczęsnego G-Shock GIEZ GS1001: link

Generalnie zegarek przepiękny, jest to chyba GS1100 okrojony z TS i WC, na żywo prezentuje się o wiele lepiej niż na fotkach. Przez 2 tygodnie działał bez zarzutu, ale niestety wczoraj umarła podstawowa funkcja odmierzania czasu :D Zatrzymały się wskazówki godzin i minut oraz tarcza czasu 24h. Inne funkcje działają i dają się przestawiać. Zegarek kupiłem nowy, w dobrej cenie, jak można się domyśleć niestety poza dystrybucją PL.

Tu moje pytanie do fachowców, czy to awaria mechanizmu, czy raczej jakaś błahostka, a może to jakaś wada serii GS, ile może kosztować ewentualna naprawa?

Z góry bardzo dziękuję za wszelką pomoc.

BigJack

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

Ja stawiam na slaba baterie...a to ze nowy to nie ma nic do rzeczy bo napewno lezal dlugo w magazynie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie moze to byc slaba bateria ale kurcze musial by bardzo dlugo lezakowac w magazynie.

Zanies do autoryzowanego serwisu Zibi zeby sprawdzili. Pierwsze co zrobia to pewnie sprawdza baterie i wynik juz wiele wyjasni.

Zrobia to od reki i pewnie kasy za sprawdzenie nie wezma. A jak nie bateria to bedziesz pewnie musial zostawic na dluzej.

Casio: MQ-30W, DBC-30, G100-1BV, GW6900-1JF / Byl DW-6620 Scorpion, G2300-9V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez najpierw bym go ostro podladowal.

jak jednak usterka to masz klopot bo:

- nie masz gwarancji obowiazujacej w autoryzowanym serwisie

- tu w gre wchodzi wymiana calego modulu, bo casio robi moduly jako calosc nierozkladalna, a to koszt pewnie wiekszy niz zaplaciles za zegarek

- ten model nie byl wprowadzany do europy, a wiec zibi nie ma czesci do niego (chodzi o modul) i albo ich sprowadzenie bedzie trwalo dlugo, albo moze w ogole nie byc mozliwe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.