Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

macif

G-shock Solar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy jest normalną sprawą, że zaraz po wyciągnięciu zegarka z puszki(po raz pierwszy) na tarczy nic się nie wyświetla?

Zostawiłem zegarek na 1h przy oknie z myślą, że może się rozładowała bateria ale nic nie pomogło, kompletnie zero reakcji, nawet poziom baterii nie świeci.

Zegarek GW-2310

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek jest w trybie SLEEP (oszczedzanie energii). Po wcisnieciu dowolnego przycisku zegarek powinien sie "obudzic". Proponuje tez poczytac na poczatek instrukcje.

Casio: MQ-30W, DBC-30, G100-1BV, GW6900-1JF / Byl DW-6620 Scorpion, G2300-9V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety próbowałem wciskać, przytrzymywać przyciski ale nic z tego.Instrukcje mam tylko w języku angielskim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Instrukcje mam tylko w języku angielskim.

A czy to jakis problem?

W trybie sleep wyswietlacz jest wygaszony. Powinien sie tylko swiecic jeden segment w 'koleczku' z podpisem sleep. Jesli kompletnie nic sie nie wyswietla to cos jest nie tak. Zaraz zajrze jeszcze do instrukcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcza zegarka wygląda tak jakby nie było w zegarku baterii.Przeglądałem instrukcję, na pierwszej stronie jest napisane, że zegarek podczas pierwszego użycia należy naładować ale chyba powinien "coś" pokazywać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli nie wyswietla kompletnie nic to cos jest nie tak. Sprobuj wcisnac i przytrzymac na 2 sekundy przycisk A lub C. To te po lewej stronie zegarka. Jesli to nie zadziala to moze jest tak mocno rozladowany akumulator. Sprobuj go naladowac, zostaw na sloncu lub pod zarowka na pare godzin tylko nie za blisko zeby za bardzo sie nie nagrzal.

Gdzie kupiles?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W funkcji sleep nie bedzie zadnej reakcji na swiatlo. W funkcji auto sleep (auto display) gdy brak swiatla to wyswietlacz jest wylaczony ale gdy zalapie troche swiatla to sie wlacza.

Rolem to dobry sprzedawca, nie slyszalem zeby ktos sie skarzyl. Jesli nie uda Ci sie go uruchomic tak jak pisalem. To laduj go pod silnym swiatlem. Jesli masz latarke diodowa to poloz go na wlaczonej latarke panelem w strone swiatla na pare godzin. Diody nie grzeja wiec nic mu sie nie stanie.

Daj znac czy sie udalo. Jak nie to pozostaje reklamacja :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyjrzalem sie jeszcze raz temu modelowi. Jest troche inny niz moj G2300. Twoj nie ma funkcji sleep tylko power save. To i tak nie zmienia faktu, ze wyswietlacz nie powinien byc calkowicie wylaczony. Powinno sie swiecic przy funkcji PS w 'koleczku'.

Wylaczenie funkcji power saving.

1. Przytrzymaj przycisk A az pojawi sie kod miasta.

2. 11 razy przyciskaj przycisk C az pojawi sie ekran do wlaczania/wylaczania PS

3. Przyciskiem D zmieniasz wlaczony/wylaczony ON/OFF

4. Przycisk A - wyjscie z ustawien.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dałem zegarek pod dość mocną lampę w takiej odległości, że się nie nagrzeje.Jak narazie nie ma żadnych oznak ładowania, ani jeden element tego kółka się nie świeci.

Masz może jakąś instrukcje po polsku z tymi funkcjami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To w takim razie raczej jest cos nie tak. Byc moze akumulator jest bardzo rozladowany. Poczekaj pare godzin, jak mozesz i jestes pewien, ze nic sie nie stanie to zostaw zegarek pod ta lampa do rana. Jak sie nie naladuje to juz chyba po zawodach. Poczekaj moze jeszcze ktos Ci podpowie co mozna zrobic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wylaczenie funkcji power saving.

1. Przytrzymaj przycisk A az pojawi sie kod miasta.

2. 11 razy przyciskaj przycisk C az pojawi sie ekran do wlaczania/wylaczania PS

3. Przyciskiem D zmieniasz wlaczony/wylaczony ON/OFF

4. Przycisk A - wyjscie z ustawien.

Ile bym nie przytrzymywał A to i tak zero reakcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec ja obstawiam, ze kompletnie rozladowany akumulator. Laduje ile wlezie. Z tego co pamietam kiedys ktos na forum juz tak mial i zegarek sie naladowal po jakims czasie. Jesli jednak do rana nie ozyje to juz chyba pozostaje reklamacja u sprzedawcy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko ciekawe jaki wpływ ma całkowite rozładowanie akumulatora na jego żywotność, jeśli jest to li-ion to może nie być za ciekawie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zegarek ożył ;) miga wskaźnik ładowania, ale nie reaguje na przyciski, widocznie musi dłużej się ładować. Dzięki za pomoc :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma sprawy, ciesze sie, ze moglem jakos pomoc.

Jeszcze na koniec wedlug instrukcji:

Jesli zegarek bedzie mial wygaszony wyswietlacz to:

1. Przeniesc zegarek do w dobrze oswietlone miejsce.

2. Wcisnac dowolny przycisk.

3. skierowac zegarek w strone twarzy tak jak bys chial odczytac godzine.

Powodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Casio nie podaje jaka jest bateria w GW2310. W G2300 jest litowo-manganowa, moze w Twoim tez taka jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zegarek ożył ;) miga wskaźnik ładowania, ale nie reaguje na przyciski, widocznie musi dłużej się ładować. Dzięki za pomoc :rolleyes:

Zegarek najszybciej naładujesz przy silnym słonecznym świetle. Podobno jutro ma być ładna pogoda B) polecam,

ja tak "karmię" swój zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wskaźnik poziomu baterii mam na MID, nie wiem czemu ale nie chce sie synchronizować radiowo nawet przy sygnale na L3 :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super, ze zegarek "zyje" z czasem powinien naladowac sie na full. Co do braku synchronizacji to moze cos podpowiedza Ci uzytkownicy waveceptor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

macif co do synchronizacji, sprawdź czy masz ustawiony odpowiedni nadajnik (Niemcy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wskaźnik poziomu baterii mam na MID, nie wiem czemu ale nie chce sie synchronizować radiowo nawet przy sygnale na L3 :unsure:

A nadajnik masz ustawiony prawidłowo? Powinien być "BER".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Wiem że odkopuję bardzo stary temat ale stwierdziłem że lepsze to niż zakładanie nowego...

Mój problem polega na tym że w moim GW 9200 przy włączonej funkcji "PS" znika wskaznik odbioru sygnału(WC)...

Wygląda to tak:

zegarek przechodzi w stan uśpienia wyświetlacza(wyłączony wyświetlacz,miga wskaznik PS)zgodnie z instrukcją obsługi powinny być aktywne wszystkie funkcje lecz gdy rano przywracam wyświetlacz do "życia" zauważam brak wskaznika odbioru sygnału i brak aktualizacji czasu którą zegarek robi przeważnie około godziny 4-5 rano.

Czy to oznacza że funkcja "PS" Riseman-ie wyłącza nie tylko wyświetlacz? a teraz najśmieszniejsze,zauważyłem że ten "problem" występuje gdy nie mam zegarka na ręce,gdy nie ściągnę go z ręki na noc jest ok.....przypadek?

A jak to jest u was?korzystacie wogóle z funkcji "PS" na codzień?czy tylko podczas przechowywania zegarka przeż dłuższy czas w ciemności?(mam na myśli np.oryginalne opakowanie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

w sumie to nie mam riseman'a ale wyglada mi to bardziej na problemy z synchronizacja w danym miejscu..sprawdzales inne miejsca?czasem wystarczy zegarek przestawic o 10cm:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie tez to wyglada na problem z synchronizacja i zbieg okolicznosci. Uzywam PS na co dzien tyle, ze u mnie ta funkcja jest automatyczna i za cholere nie moge zaobserwowac czy dziala. Tak na marginesie po co trzymac zegarek w ciemnosci w oryginalnym opakowaniu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.