Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

milosz2323

Enicar Classic Pearl

Rekomendowane odpowiedzi

Spróbuj wpisać w forumowej wyszukiwarce "enicar", jest sporo informacji o tej marce. W skrócie zegarek dobrej jakości, marka na pewno mniej znana od tissota czy atlantca ale śmiem twierdzić że lepsza :-) warto ten zegarek odświeżyć dać nowe szkiełko, wyczyścić, nasmarować, kupić pasek i będzie służył długi czas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dodaję zdjęcie mechanizmu jeśli ktoś mógłby w jakiś sposób ocenić.

To jest Enicar 160, którego charakterystykę masz tutaj:

Enicar 160

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wielkie dzięki,za informacje, ile około jest wart taki Enicar??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wielkie dzięki,za informacje, ile około jest wart taki Enicar??

Zasadniczo nie wycenia się tu zegarków, o czym powinieneś przeczytać tutaj:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/44925-wycena-zegarkow/

Ogólnie mogę Ci powiedziec, że Enicar jest u nas mało popularny, dlatego osiąga nizsze ceny od słabszych zegarków bardziej popularnych marek jak np Doxa, Atlantic, czy Delbana. A Enicary to bardzo przyzwoite zegarki - z reguły porządnie wykonane, własne werki, stalowe koperty itd, zaś sama firma to ładny kawałek historii zegarmistrzostwa.

Wartość zegarka vintage zalezy od wielu czynników - głównie marki, modelu (a więc materiału i kształtu koperty, werku, popularności) i stanu zachowania.

W Twoim przypadku zegarek jest dość zmęczony - wymaga gruntownego dopieszczenia. W taki stanie to wartość znikoma, bo sporo trzeba włozyć, zeby go doprowadzić do porządku.

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozumiem,no nic zaniosę do zegarmistrza na sprawdzenie mechanizmu,polerkę, wymianę szkiełka,czyszczenie tarczy ale tylko brzegów i chyba czarny pasek,choć produkowany był z bransoletą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuszna decyzja :unsure:

Ja mam duży sentyment do Enicara - był to mój pierwszy szwajcarski zegarek. Dostałem od ojca dawno temu. Do dzisiaj mam i ciągle mi się podoba.

Nie wszystkie były na bransoletach, więc spokojnie mozesz mu zafundować jakiś fajny pasek.

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.