Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

siosio

Mój zegarek Grovana 1525.1

Rekomendowane odpowiedzi

Mam ten zegarek od lekko ponad 2 lat. Dostałem go od wujka - używał go parę lat, kupił nowy gdy zepsuła się tytanowa bransoletka w tej Grovanie.

Wymieniłem w zegarku baterie (gdyż nie chodził), wziąłem zwykłą metalową bransoletkę (wciąż ją mam) i zacząłem go nosić.

Zegarek jest chyba poprzednikiem modelu Grovany 1536.1193(na zdjęciach wyglądają identyczne), trudno mi jednak znaleźć jakieś informacje o tym modelu w internecie. Jest tytanowy, tarczę ma jasną, srebrną, na godzinie 3ciej ma datownik, szkiełko szafirowe, wodoszczelność 3 ATM, sekundnik łagodnie przesuwa się co sekundę cichutko klikając, a nie leci jak wariat (jak w niektórych zegarkach).

Jakieś 6 tygodni temu ponownie wymieniłem mu baterię.

Co do mojego użytkowania to.... Dziesiątki razy się w nim kompałem (w ciepłej wodzie w łazience w wannie, rzadko biorę sam prysznic), kilka razy pływałem z nim na basenie nurkując do 5 metrów pod wodą. Zegarkowi nic się nie stało, aczkolwiek gdy dowiedziałem się co znaczy wodoszczelność na poziomie 3 ATM przestałem swój zegarek moczyć. Co do szkiełka to rzeczywiście się nie rysuje. Wspinałem się w jurze w tym zegarku i wiele razy szkiełko ocierało się o skały, a rysek nie ma (chyba że jakieś mikro, których nie widzę). Co do wstrząsów to mogę dodać, iż zegarkowi nic się nie stało, gdy się przewróciłem wybijając sobie serdeczny palec lewej ręki (na niej noszę zegarek). Jeżdżę sporo na rowerze - mam dosyć wąskie opony (32jki)i widelec bez popularnych amortyzatorków, więc często mną trzęsie przy jeździe - mimo tego zegarek nigdy nie był w naprawie. Po prostu dobre zegarki trzymają - tak myślę...

Co do obudowy zegarka - to jest nieco porysowana - najbardziej na wieczku z tyłu i z przodu wokół szkiełka ale szkiełko nie ma rysek.

Zegarek noszę obecnie prawie cały czas zdejmując go jedynie przy kąpieli, bądź gdy jestem na basenie. Chodzi dobrze - rzadko nastawiam w nim godzinę. Nie wyobrażam sobie życia z zegarkiem mechanicznym, czy też automatem - kwarc ładnie dokładnie chodzi, a gdy bateria zaczyna się kończyć zaczyna sympatycznie mruczeć :lol:

Uznaję, że ten zegarek jest porządny, firma Grovana (dosyć słabo znana w Polsce) robi dobre zegarki, a z opisem wodoszczelności zegarka z 3ATM, to chyba jednak przesada ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.